
Mituri și Credințe False despre Feminitate

Află care e Povestea lui Dumnezeu și Cum Te Poate Ajuta în Suferință.
Este femeia puternică? Și dacă da, în ce constă puterea unei femei? Și e clar că nu ne referim la forța ei fizică. Ci la puterea ei interioară. După succesul răsunător al primului interviu cu dl dr. Constantin Dulcan la care a fost citit de către 13.000 de cititori, continuăm seria de interviuri cu dl Dumitru Constantin Dulcan despre femeie. Vom transpune câteva dintre ele în versiunea text însoțit de linkul către video-ul cu dr. Dulcan.
Puterea Femeii
L-am întrebat pe dl profesor dr. Constantin Dulcan despre puterea femeii, iar răspunsul lui scurt a fost acesta: DEVOȚIUNEA.
„Atașamentul pe care o femeie îl are față de copii, atașamentul ei în relația de cuplu sau într-o prietenie este cel care sensibilizează și dă sens relațiilor. Femeia iubește mai mult. Ea se atașează mai mult și dăruiește mai mult. Se îndrăgostește mai repede”.
Ei bine, această capacitate a ei de a se atașa și de a iubi mai mult în relații ține realmente de sistemul ei endocrin. ”Hormonii feminini sunt cei care îi dau această mobilitate și suplețe emoțională”.
Aceeși hormoni care uneori pot declanșa o furtună într-un pahar cu apă, alteori dau multă căldură, lumină și feminitate.
”Tot ce ce cald și e ca o mângâiere este feminin, pentru că femeia pentru un bărbat înseamnă iubire. Acestea sunt principiile spre care bărbații tind și pe care le caută la o femeie.”
Vezi continuarea interviul cu dr. Dulcan despre puterea femeii:
Inteligența Femeii
Dar ca un revers al medaliei, din cauza aceluiași atașament profund față de ceilalți, femeile se confruntă cu sindromul îngrijitorului. Ele oferă o atenție specială persoanelor dragi și ajung să se epuizeze, să se neglijejeze pe sine.
Dl Dulcan are o explicație pentru acest fenomen. ”La Facultatea de Medicină pe vremuri erau examene foarte grele și foarte mulți candidați pe un loc. Ei bine, nu treceau de aceste examene grele mai mulți băieți ci mai multe fete. Cum era posibil așa ceva? Inteligența feminină este o inteligență de mare întindere și de-o mobilitate și agerime acută. De ce totuși ajung mai puține femei în cercetare sau în alte domenii de top ale medicinei? Pentru că femeile sunt încetinite la vârsta mariajului de grijile față de copii, casă, bărbat și de sutele de probleme pe care le ridică un cămin”. Se spunea în vechime că femeile ar fi mai puțin inteligente decât bărbații. Nimic mai fals.
Foarte multe femei sunt foarte inteligente. Dl Dulcan ne și amuză cu această glumiță: ”Vai și-amar de acel bărbat care are de-a face cu o femeie foarte inteligentă. Îl pune în inferioritate!”
Hormonii ei estrogeni îi dau viteză, dinamică și o mare mobilitate fizică. ”Mișcarea, gândirea și afectivitatea ei sunt profund influențate de homonii ei feminini”! Avem foarte multe exemple de femei cercetătoare care au inovat și au revoluționat știința, cum ar fi Marie Skłodowska Curie, cercetătoarea poloneză care a luat două Premii Nobel. Este de altfel și singura savantă care a primit două premii Nobel în două domenii științifice diferite (fizică și chimie). Deci, iată că avem dovada concretă, certă că femeile pot fi la fel de bune ca bărbații și că pot ajunge pe cele mai înalte culmi.
Dl dr. Dulcan este ferm convins că ”Nu posibilitățile lor intelectuale le rețin, ci mulțimea de îngrijiri pe care femeile le acordă căminului lor pentru bunăstarea celor dragi”.
Rolul Femeii în Relația cu Bărbatul
În lumina acestor evidențe, care ar fi rolul femeii în relația de cuplu și familie?
Dacă bărbatul pune fundația căminului și îi zidește pereții, femeia aduce căldură căminului. Uneori femeile pot voit și nesilite de nimeni să accepte rolul de sprijin al bărbatului – ca el să facă carieră și să evolueze în plan social și profesional. Evident rolul ei nu va fi deloc unul minor. E mare lucru să ai o casă primitoare și un cămin fericit.
Noi credem însă că unele femei au acest drept de a alege să evolueze profesional fără ca asta să implice sacrificii personale. Dar în acest caz va avea nevoie de mai mult suport din partea bărbatului. Ar trebui să ne însoțim cu persoane calde de suport.
”Dumnezeu să îmbine un bărbat cu mintea ageră, dedicat profesiei pe care și-a ales-o cu o femeie care să completeze ceea ce bărbatul nu poate face și invers. În definitiv asta este ceea ce face natura. Completează. Nu ne pune în contradicție, nu ne anihilează reciproc în competiții fără sens ci ne ajută să ne completăm armonios unii cu ceilalți. Bărbatul și femeia într-o relație de cuplu trebuie să fie complementari”.
Vezi interviul cu dr. Dulcan despre rolul femeii în cuplu și în relația cu bărbatul mai jos:
Cum scăpăm însă de prejudecățile cum că bărbații sunt superiori femeii?
Răspunsul dlui dr. Dulcan este revelator : „Nu întotdeauna bărbatul s-a fost considerat superior. Cu 6.000 de ani în urmă în acest areal grografic în care locuim astăzi, au existat cizilizații matriarhale. A fost un moment istoric în evoluția umanității în care cultura, frumusețea și pacea au domnit pe aceste pământuri, tocmai datorită femeilor. E o diferență notabilă între amazoanele războinice și matriahat. A fost o epocă foarte înfloritoare, extrem de bine condusă și de organizată.
Bărbatul a fost considerat superior datorită constituției sale fizice solide. În realitate însă nimeni nu este superior sau inferior. Nimeni nu este nici urât, nici frumos. Cu toții suntem în locul pe care, fără îndoială, ni l-am ales. Fiecare ne ocupăm locul și experimentăm ceea ce ne-am ales dintr-un alt plan.”
Vezi interviul cu Dr. Dulcan despre mentalități și prejudecăți privind superioritatea bărbatului mai jos:
Pe 18 martie, domnul profesor va sustine conferinta dedicata in exclusivitate femeilor: „Elogiu adus femeii: Cum sa-ti pastrezi tineretea corpului si a spiritului”. Mai multe detalii despre conferință găsești dând click pe link https://evoluamimpreuna.ro/conferinta-femei/
Cu drag,
Alina Finta
Fondatoarea Evoluam Impreuna’ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”