Cautam asistent manager fascinat de dezvoltare personala, imprevizibil si crestere continua
11 cărți de dezvoltare personală care mi-au fost cel mai de folos până acum
Cautam asistent manager fascinat de dezvoltare personala, imprevizibil si crestere continua
11 cărți de dezvoltare personală care mi-au fost cel mai de folos până acum

Descopera-ti planul sufletului – calea pentru a te elibera de frica si a trai viata in armonie

Secole de-a rândul oamenii au experimentat ideea că există un destin, un traseu pe care omul îl primește de cum vine pe Pământ.

Ideea asta ajunge la noi și azi, sub diverse forme sau în diverse medii.

Am găsit un exemplu atunci când pregăteam mesajul acesta pentru tine într-un fragment din cartea: Dicționar de simboluri și credințe tradiționale românești.

Vreau să ajungă la tine pentru că arată că ideea unui destin a existat de foarte multă vreme, chiar și în mintea bunicilor noștri.

Ei nu au avut curajul sau oportunitatea să descopere mai mult despre asta, să se descopere pe sine de fapt și să se înțeleagă, dar tu poți să o faci.

Uite fragmentul:

“Imediat cum se naște un copil, el este înscris în cer într-o carte, care se numește “Cartea sorții” unde se scrie tot viitorul său; se mai crede că fiecare copil primește, la nașterea sa, o stea și cât lucește aceasta pe cer, tot atât trăiește și omul, iar când cade steaua, i se curmă și lui zilele, de aici venind și o serie de expresii: Vai de steaua lui sau S-a născut cu stea în frunte”

Aș mai adăuga câteva expresii la cele pe care le-am primit de la bătrânii noștri. Ele sună cam așa: ce ți-e scris în frunte ți-e pus, împacă-te cu soarta ta sau ești născut sub o stea norocoasă. 

Dacă o să îți iei timp să analizezi mesajul pe care ni-l transmit toate, o să descoperi că ele vorbesc despre neputință. 

În mintea celor care au gândit aceste vorbe și le-au lăsat să circule, omul nu este creator, regizorul destinului său. Ci actorul care doar își joacă reprezentația.

Gândește-te cine ar avea de câștigat din neputința oamenilor? Cine ar fi avut beneficii ca oamenii să trăiască subjugați, prizonieri ai propriilor minți, incapabili să își descopere potențialul?

Ce pot să îți spun este că nu e o întâmplare că secole de-a rândul am trăit cu ideea unei divinități răzbunătoare, gata să ne pedepsească pentru fărădelegi.

Povestea alungării noastre din Rai, este doar un exemplu prin care ni s-a transmis că omul este păcătos, neascultător, incapabil să decidă pentru sine.

Scopul final a fost ca tu să nu ştii ce putere ai şi să nu fii un om liber.

Ce îți propun însă în acest articol este o schimbare a modului în care privim viața pe Pământ și provocările de aici. O schimbare care  îți permite să te eliberezi de dogma veche și să înțelegi cât de puternic ești de fapt.

Îți propun să nu te mai privești ca acea ființă care așteaptă ca lucrurile să se întâmple, ci ființa care ia parte în mod conștient la creație.

Este foarte posibil ca ideea aceasta să te scoată din zona de confort. La fel ca și convingerea că încercările, oricât de grele ni s-ar părea, nu ne-au fost date. Noi suntem cei care am hotărât când și sub ce formă să le trăim.

Știu cât de greu poate să fie să citești așa ceva, prin prisma educației pe care o primim de obicei în familie sau din cauza învățăturilor pe care ni le dă biserica.

Știu cât de greu poate să îți fie, dacă acum în viața ta ai parte de foarte multă durere pentru că ai pierdut pe cineva drag.

Ori dacă o persoană importantă din viața ta se confruntă cu o boală, ai fost părăsit, înșelat ori trăiești o stare de conflict permanent cu persoanele care ar trebui să îți fie cel mai aproape.

Însă singura metodă prin care să nu te mai simți neputincios este să înțelegi că sursa tuturor provocărilor și durerii pe acest Pământ suntem chiar noi.

Înainte să ne întrupăm aici, sufletul nostru alege care sunt lucrurile pe care le vom experimenta în această viață.

Aici nu este vorba despre un destin sau acea soarta, în fața căreia suntem legați de mâini și nu putem să facem ceva.

În schimb, imaginează-ți planul sufletului ca un set de lucruri care se pot întâmpla. 

În final ce ajungi să trăiești este rezultatul deciziilor pe care sufletul le ia aici pe Pământ.

Ȋnțelegerile pe care le facem cu alte suflete înainte să ne naștem sunt totdeauna pozitive.

Noi ne declarăm dispuși să ne reamintim unul altuia cine suntem cu adevărat, să ne oglindim unul pe altul pentru a ne găsi mai ușor alinierea cu Sursa.

Asta înseamnă că nu ne propunem în mod special să experimentăm tragedii, împreună doar ca să avem o experiență de învățare.

Tragedia este însă rezultatul reacțiilor noastre față de lecție. 

Iată o întâmplare adevărată, relatată de Robert Schwartz, autorul care vine pentru prima dată în România, anul viitor.

Aceasta întâmplare ne arată mai bine cum funcționează planul sufletului și cât este de fapt “predestinat” ce ni se va întâmpla.

Povestea este despre o fetiță care brusc vine la mama ei și îi spune : « Nu te trezești  așa cum am convenit amândouă, înainte de naștere, așa că va trebui să ai un accident foarte grav».

Așa s-a și întâmplat, de altfel.

Ce înțelegem de aici este că lucrurile sunt adaptate în permanent și că planul sufletului nu este un desen trasat în tușe groase, ci o pictură la care noi înșine contribuim.

Avem la îndemână o serie de culori și texturi pe care putem sau nu să le folosim, dar noi vom controla desenul ce va ieși pe pânză.

De ce experimentăm totuși durerea și provocările în viața noastră și cum să ne eliberăm de teama față de ele?

Motivul pentru care experimentăm durerea sau trecem prin provocări este tocmai pentru că sufletul alege conștient să evolueze.

Gândește-te la un copac…un arbore cu o coroană bogată, care este însă încovoiat de propria greutate pe care o poartă. Apoi imaginează-ți un tăietor care va reteza ramurile cele mai bogate și mai grele.

Deși acea tăiere poate să pară dură, ea este cea care îi va reda sănătatea arborelui.

Ce vreau să spun prin asta este că de cele mai multe ori situațiile dureroase sau neplăcute ne ajută să evoluăm cel mai mult.

Odată ce vezi asta și descoperi cum ți-au folosit provocările din viața ta, vei trăi sentimentul profund de liniște și vei putea fi pentru prima dată împăcat cu sine și cu deciziile pe care le-ai luat până acum.

Dacă noi ne planificăm viața pe Pământ de ce nu ne amintim nimic despre asta?

Suntem un suflet care are un corp.

Și care odată ce își planifică viețile pe Pământ acceptă să își uite și adevărata identitate, sperând că încercările cele noi vor trezi o serie de virtuți și o mare cunoaștere de sine.

Tocmai pentru că ni se dă această amnezie temporară, ajungem chiar de mici să încheiem diferite contracte cu noi și cu cei din jur. Facem asta cu intenția de a ne simți mai bine sau de a ne da senzația că suntem în control.

Așa cum spuneam, viața pe Pământ este foarte diferită de existența de “acasă” cu care sufletele sunt obișnuite. Iar asta poate să ne facă să rătăcim sau să simțim pierderea de sine.

Însă Universul, Sinele Înalt ne vor provoca mereu să ne găsim centrul și să ne aliniem cu scopul întrupării noastre.

Prin relațiile cu alți oameni, sufletele care vor binele nostru suprem și aleg să se întrupeze odată cu noi, ajungem în final să ne dezvoltăm anumite virtuți pentru care am venit pe Pământ.

De ce lucrurile pe care le descoperi în planul sufletului tău te vor face să te simți puternic și te vor elibera de presiunile pe care tu și cei din jurul le puneți asupra ta?

Ȋnțelegând că sufletul nostru a venit cu un scop specific în această viață, că am acceptat să lucrăm cu anumiți oameni, permițându-le să ne asiste pe drumul nostru, călătoria devine mult mai ușoară.

Începem să dăm un sens profund provocărilor noastre și înțelegem că perspectiva umană asupra vieții este foarte diferită de perspectiva Sufletului.

Nu mai încercăm să reparăm o lume pe care o vedem disfuncțională, pentru că realizam că de fapt nu este așa. 

Nu mai credem că ni se dau pedepse, ci experiențe menite să ne permită conștientizarea.

Nu ne mai chinuim să ne eliberăm pentru că înțelegem că n-am fost prizonieri ai circumstanțelor, nu mai continuăm cu lupta și războiul din exterior, ci începem să ne îndreptăm atenția către interior, către Sine.

Planul sufletului conține lecții vechi dar și experiențele noi, prin care e nevoie să trecem.

Acasă, în lumea noastra non-fizică, există numai lumină. Însă fără întuneric, fără contrastul față de lumină, nu putem aprecia pe deplin ce vedem. Nu putem cunoaște, complet și profund, cine suntem cu adevărat.

Prin planul sufletului ne putem descoperi și talentul unic, acel talent care s-a format în secole de-a rândul și e gata să fie dăruit. (Menirea noastră pe acest Pământ)

Și odată ce descoperi care este scopul tău și te oprești din căutarea permanentă, vei experimenta un sentiment profund de liniște și împăcare.

Îți va fi clar ce ai de făcut și de ce răspunsurile sunt în interiorul tău și nu în afară.

Vei înțelege că impactul tău asupra lumii nu este restricționat de rolul pe care îl ai în această viață, ci radiază mai departe, prin alte dimensiuni.

Viața este mai mult decât ce putem vedea cu ochii. Iar întâlnirea ta cu Consiliul  Înțelepților îți va arăta asta.

Aceste ființe evoluate îți vor da informații care te vor ajuta în parcursul tău. Este exclus să afli lucruri care te vor copleși sau care te vor face să te simți neputincios.

Din contră vei înțelege că ești o fiinţă puternică, ce a ales pentru sine să trăiască, să simtă, să experimenteze, să creeze în această lume, te vei elibera și vei înțelege puterea cu care ai fost înzestrat.

Asadar daca simti ca ai venit pe acest pamant cu un scop si vrei sa afli cat mai multe detalii despre acesta, te invit sa participi la conferinta si workshopul pe care le va sustine Robert Schwartz in Romania.

Te anunt ca până pe 27 noiembrie iti poți rezerva biletul tău cu preț redus AICI.

 

Alina Finta,

Fondatoarea Evoluam Impreuna