Cum sa reactionezi la un diagnostic sau ce sa-i spui unei persoane dragi bolnave
„Esti proaspat divortata, esti insarcinata, esti plina de datorii dupa tot felul de decese in familie, esti disperata si colac peste pupaza ti se spune ca ai leucemie. Intrebare: Cum să reactionezi la un diagnostic ca acesta?”
Asa incepe sa o prezinte Teo Trandafir pe Dr. Crina Veres intr-o emisiune pe care te invit sa o vizionezi mai jos. Vei afla mai multe despre povestea Crinei, cum a reactionat ea cand i s-a spus ce diagnostic are si multe altele.
Apoi mai jos vei gasi raspunsuri din partea Crinei la intrebari precum:
Atunci cand unui apropiat i se pune un diagnostic, cum ar fi potrivit sa reactionam ca sa-l ajutam ?
Atunci cand afli un diagnostic prin care medicul iti spune ca mai ai o anumita perioada de trait sau ca ai o afectiune, cum sa reactionezi astfel incat sa nu te afecteze diagnosticul?
Mai intai vizoneaza clip-urile de mai jos in caz ca nu cunosti prea multe despre Crina si povestea ei.
Vizionare placuta!
„Aveam senzatia ca nu voi muri desi avem 40 de kg la 1.75”
„Mi-am dorit sa traiesc”
Sunt cateva dintre afirmatiile Crinei in acea emisiune.
La minutul 5:00 este intrebata „Ce faci acum ca sa ne dai o solutie noua si celor care asculta?”
Poti afla raspunsul ei vizioand si continuarea, mai jos
Si acum iti las mai jos raspunsurile oferite de Dr. Crina Veres la cateva intrebari pe care i le-am pus.
Atunci cand unui apropiat i se pune un diagnostic, cum ar fi potrivit sa reactionam ca sa-l ajutam ? Ce intrebari sa-i punem sau ce intrebari sa nu-i punem? Ce atitudine sa avem fata de ei?
Raspuns Dr. Crina Veres: „Cand cuiva i se pune un diagnostic, ideal este sa ne informam, sa ne educam ca in loc sa reactionam, sa actionam cu mintea echilibrata.
Sa ii intrebam daca au nevoie de ajutor, sa ii informam ca le stam la dispozitie cu ce suntem dispusi sa ii sustinem.
Nu exista un set de intrabari standard de pus sau de evitat, insa daca ne punem in locul lor ne prindem repede ca nu ne-ar placea nici noua sa fim batuti la cap, ci doar sa fim informati ca avem pe cine sa ne bazam la nevoie.
Atitudinea in fata oricarui diagnostic este de respect fata de omul care a primit acel diagnostic si de a avea incredere ca are toate resursele si toate solutiile ca sa treaca peste acea provocare.”
2. Atunci cand afli un diagnostic prin care medicul iti spune ca mai ai o anumita perioada de trait sau ca ai o afectiune, cum sa reactionezi astfel incat sa nu te afecteze diagnosticul?
Raspuns Dr. Crina Veres: „Cum spuneam, pentru mine este infinita distinctia dintre a reactiona pe pilot automat si inconstient, cum face in general lumea needucata in a aborda pe cineva cu un diagnostic sau prognostic sumbru, si a ACTIONA.
Din perspectiva celui care actioneaza, cele mai importante nu sunt actiunile fizice, cat actiunile rezultate dintr-o stare de echilibru, abandon, incredere. Revolta, furia, cautarea vinovatilor nu serveste nimanui, arunca resursele putine ale bolnavului pe fereastra mintii si garanteaza cumva implinirea sentintei oferite de medic.”
3. Cum sa gestionezi un posibil soc care poate sa apara in urma diagnosticului?
Raspuns Dr. Crina Veres: „Socul apare atunci cand nu iti asumi sa fii de partea cauzei, ci de partea efectului.
Daca ce ti se intampla tie sau celor dragi este efectul hazardului, atunci poti fi socat. Daca iti asumi ca nimic nu are loc pe gol in corpul si viata ta, atunci orice soc nu tine mai mult decat pana la prima respiratie constienta dupa care te intrebi cum faci sa dez-intampli ce deja ai facut sa se intample.”
4. Care ar fi primul pas de facut dupa ce afli un diagnostic pentru ca boala sa nu avanseze si sa incepi procesul de vindecare?
Raspuns Dr. Crina Veres: „Primul pas este dupa parerea mea sa ne dam STOP.
Sa ne punem o alarma care sa ne opreasca la fiecare 5 sau 10 minute pentru a verifica daca avem gura plina de saliva fluida si agreabila, deoarece o gura plina de saliva fluida si agreabila este semn al starii de bine in relatie cu:
locul unde ne aflam (fizic sau la care ne gandim),
persoanele cu care suntem impreuna acolo in conversatie (directa sau in mintea noastra) si
mai ales cu subiectul abordat si pozitiile fiecaruia fata de acel subiect sau diversele lui aspecte
Daca vom constata ca avem gura cu saliva fluida putem nota scurt locul, personajele si subiectele care ne fac sa ne simtim in siguranta si permit corpului functionarea echilibrata, normala.
Daca insa avem gura uscata ne notam pe scurt: locul, personajele si subiectele abordate ca sa stim de ce sa ne ocupam cand avem timp, sau daca ne permite timpul, sa ne punem intrebari.
Avem ocazia sa aflam de ce poate un loc ne trezezste amintiri nasoale, anumite persoane ni se par ostile sau anumite subiecte sunt sensibile pentru noi. Si este bine sa le constientizam, sa le acceptam starea actuala si sa le luam puterea de a ne face sa ne simtim in pericol in vreun fel.
Telecomanda puterii tale iti apartine!
Un om matur emotional este dispus cand in corpul lui apar senzatii neplacute sau cand i se pun orice fel de diagnostice sa si le asume, sa isi asume responsabilitatea pentru geneza lor, dar si sa isi mobilizeze resursele sa readuca continuumul minte-creier-corp la starea de echilibru.
Pentru a afla ce a dus la „boala” este simplu sa ne uitam la indicii aflati la indemana noastra: saliva din gura, nara pe care respiram predominant, felul in care dormim, ceea ce simtim sa mancam etc. Pentru cine cunoaste mesajele pe care ni le transmite corpul boala in sine nu exista, sentintele si prognosticele din afara sunt un non sens.
In viata omului constient totul este reversibil!”
Daca esti abonat pe site-ul nostru, probabil stii ca in curand vom sustine a 21-a editie a seminarului de Noua Medicina Germanica.
Acolo vei putea invata de la Dr. Crina Veres despre inteligenta corpului de a se autovindeca, care sunt cauzele care duc la aparitia bolilor si cum sa sustii corpul in procesul de vindecare.
Iata mai jos si un scurt video cu atmosfera din sala de la editia nr. 20 din noiembrie 2017.
Dr. Crina Veres vorbeste tot despre subiectul acestui articol si anume, despre diagnosticul primit de la medic.
De mentionat este faptul ca Noua Medicina Germana este o medicina complementara si nu este impotriva medicinei alopate/clasice.
Daca vrei sa fii si tu printre cele peste 90 de persoane care s-au inregistrat deja la seminar pentru a invata cum sa isi protejeze mai bine sanatatea, intra pe urmatorul link:
– constientizezi capacitatea de autovindecare a corpului tau si descoperi cum o poti accesa
– intelegi mecanismul prin care aproape orice boala este declansata de un conflict emotional si cum iti poti proteja sanatatea
– descoperi care este legatura intre diferite tipuri de boli si gandurile/cuvintele/evenimentele care le-au generat
– afli ce inseamna socul emotional si care este legatura cu maturizarea ta emotionala
– descoperi care sunt cele doua faze ale bolii
– si multe altele…
In cele 2 zile, inveti cum sa aplici 9 metode de autovindecare fizica si emotionala pentru a intelege mai bine ce se intampla in corpul tau si pentru a descoperi inteligenta sa de a se autovindeca.
Locurile sunt limitate. Pentru a-ti rezerva si tu un loc in sala intra pe link-ul de mai jos: