[Video] Dr. Dulcan – Cum influenteaza emotiile organismul uman
Acceptarea – Primul pas spre vindecarea celor 5 rani emotionale

Ce este si ce nu este Noua Medicina Germana

Ce este Noua Medicina Germana?

 

Dr. Crina Veres: Noua Medicina Germanica (NMG) este rezultatul muncii de cercetare bazata pe dovezi stiintifice a Dr. Ryke Geerd Hamer, cu privire la aparitia si vindecarea bolilor. Dr Hamer numeste bolile in cadrul Noii Medicini Germanice, ca fiind programe biologice cu sens ale Naturii (PBS) si astfel vorbim din punct de vedere NMG, despre instalarea si reversibilitatea programelor BIO-LOGICE de adaptare la conflicte si supravietuire in mediul de viata (boli).

 

Dovezile stiintifice care stau la baza Noii Medicini Germane au fost adunate de catre Dr. Ryke Geerd Hamer pe baza numeroaselor  investigatii imagistice si de laborator. In acelasi timp, Dr. Ryke Geerd a stat de vorba cu peste 31000 de pacienti cu cancere si boli terminale si foarte grave ajutandu-i in procesul lor de vindecare.

 

Toate aceste studii si analize practice s-au concretizat in 7 concluzii/solutii aplicabile, pe care le vom detalia in cele ce urmeaza:

 

I. identificarea reproductibila, in creierul uman si animal, a tuturor centrilor (releelor) de comanda responsabili de functionarea normala a fiecarui tesut, din fiecare organ. Acest tip de identificare este de un real folos deoarece oricine reia demersul de cercetare si verificare pornind de la un tesut modificat de influenta “bolii”, cautand la nivelul releelor din creier conflictul specific care declanseaza aceasta modificare de tesut, va gasi de fiecare data acelasi lucru. Dr Hamer a realizat o harta a creierului ce contine toate aceste relee. Harta este acum accesibila tuturor, usor de invatat chiar si pentru copii de gimnaziu. Este foarte utila, fiindca odata suprapusa aceasta harta cu releele Hamer peste imaginile cu sectiuni de tomografie computerizata (CT) ale cuiva, orice persoana poate depista, cu foarte putin antrenament, orice organ care este afectat acum sau care a fost vreodata afectat, din corpul posesorului tomografiei, si exact prin ce boala.

 

II. identificarea reproductibila a tuturor modificarilor specifice care apar in aceste relee atunci cand are loc multiplicarea si/sau distrugerea fiecarui tip de celule si tesuturi din corp ( procese numite de catre medicina oficiala: “tu-mori”, “ca’n-cer”, necroze sau ulceratii) este intotdeauna concordanta cu modificarile din psihicul pacientului.
Oricine doreste sa aloce cateva minute sau ore din viata sa, poate sa invete care sunt aceste modificari si sa le suprapuna peste harta releelor. Va parea asemeni unui “magician” care iti poate spune exact, in functie de ce modificari ale releelor vede pe imaginile tale de CT, ce organ iti sufera si in ce stadiu al conflictului psihic te afli.
Programele biologice speciale ale Naturii (PBS) sunt ceea ce medicina clasica numeste boli. Diferenta consta in faptul ca in NMG “diagnosticul” este pus pe baza celor trei piloni: conflictului (psihicul), a simptomelor (organul) si a formei releului care arata stadiul conflictului (creier). Chiar daca pacientul zice ca nu mai este in acel conflict, creierul lui ne poate arata ca inca mai sunt aspecte de care nu este constient, zonele oarbe (“blind spots”), care pot fi explorate cu ajutorul Jurnalului si a Tehnicii STOP.

 

Exemplu: 
1. Conflict: incapacitatea de a lua o decizie majora, criza de identitate – ce cred, spun sau fac ceilalti daca as face cutare lucru sau daca nu il voi face: divort, demisie, refuzul de a face sex doar cand are celalalt chef, schimbarea locului de munca etc. Frica teribila de asumare a consecintelor unei decizii sau alegeri noi pentru tine si viata ta.
2. Releul activ este situat in zona scoartei cerebrale, pe partea stanga a creierului, sub releul de inima, deasupra celui de vezica urinara, iar la nivelul cutiei craniene este situat in spatele si deasupra urechii stangi.
3. Organul afectat este rectul: modificarea specifica de faza activa de conflict la nivel celular este ulceratia. Simptomatologia: constipatie, incapacitatea de a defeca complet, posibil scaun subtire si tare, urmat de diaree daca materiile fecale au stat la fermentat zile in sir deasupra dopului fecal intarit, deshidratat, modificari ale sensibilitatii mucoasei rectale. Modificarea in faza de rezolvare de conflict, cand ai luat decizia, cand ai ales pentru tine o noua posibilitate de a te exprima in viata ta, ferma, clara, asumata este numita in NMG si faza de reparatie si este totodata si ceea ce numim “ca’n-cer de rect” cu tot cortegiul de simptome asociate.

 

III. Dr Hamer a gasit o tripla corelatie intre conflictul psihic / trauma emotionala – modificarile releelor din creier intr-o zona specifica – modificari specifice in organul controlat de releul din creier modificat. O conflict major din psihic determina o modificare a unui releu din creier. Aceasta apare ca o modificare specifica la nivelul unui releu din creier sub forma unei tinte de tir (in faza activa a conflictului) si ca o tinta de tir cu marginile voalate / edem cerebral (dupa rezolvarea conflictului). Orice modificare din creier e urmata instantaneu si de afectarea de organ/ tesut/ celule specifica (plus de celule=”tu-moare”, minus de celule=ulceratie ori necroza, sau plus/minus de functie)

 

IV. NMG descrie exact tipul de interventie microbiana sau virala care are loc in faza de reparatie a tesutului in urma rezolvarii conflictului, dar si absenta infectiei sau inflamatiei in faza activa de soc biologic conflictual.

 

V. NMG descrie precis corelatiile dintre embriologie, ontogeneza si malformatii, mutatii si boli ale copiilor, generate de socurile resimtite in perioada de dezvoltare embrionala, prin cocktail-ul de hormoni de stress eliberati in sangele gravidei si al fatului in urma unor socuri emotionale prin care trece aceasta (de la cat de fericita/ nefericita e sa afle ca e gravida, la reactiile apartinatorilor posibil socante cand afla de sarcina, drame familiale legate de sarcini-nasteri cu probleme despre care nu se mai vorbeste, dar toti stiu in afara de gravida etc), sau prin atacul direct asupra embrionului/fatului dat de zgomote puternice, expuneri la radiatii, ingestia/inhalarea de catre gravida de intoxicanti care ajung la fat etc.

 

VI. Prezenta in creier simultan a mai multor relee afectate structural de catre socurile conflictuale care justifica tot ceea ce medicina oficiala a clasificat drept tulbulari mentale, inclusiv autismul adult, depresia dar si tulburari ca homosexualitatea si infertilitatea. Dr Hamer evidentiaza astfel care sunt explicatiile stiintifice pentru existenta mai multor tipuri de trasaturi ale personalitatii: persoane care nu pot fi flexibile in idei, in acceptarea noului, persoana speriata de schimbare si de adaptare, conservatorismul extremist, rigiditatea mentala etc.

 

VII. NMG explica stiintific toate modificarile din creier si organe care apar in timp ce suntem in faza activa a socului conflictual, dar si toate acele modificari din creier si organe/tesuturi/celule care apar odata ce am solutionat definitiv sau partial/temporar conflictul. Conform NMG, cea mai bogata paleta de modificari de tesut si suferinte organice apare dupa rezolvarea conflictului, cand pacientul nu are altceva de facut decat sa aiba rabdare, sa se linisteasca si sa aiba incredere in resursele sale si in capacitatea extraordinara de vindecare a BIO-LOGIC-ului uman.

 

Modificarile specifice din faza activa de conflict vor trece in modificari din faza de reparatie celulara odata cu rezolvarea conflictului. Modificarile din faza activa de conflict pot duce la moarte prin epuizare energetica, prin compresii pe organe vitale, prin socuri noi de diagnostic etc.

 

Din observatiile facute de Dr Hamer si practicantii de NMG, cea mai colorata paleta de simptome apare dupa rezolvarea conflictului, iar spectaculozitatea si intensitatea lor, de exemplu durerile (mai ales de cap), majoritatea sangerarilor, sperie pacientul si medicul de medicina clasica, generand in psihicul pacientului teama nefondata ca se intampla ceva foarte grav cu el, si in loc sa ramana in rezolvare biologica va intra in soc diagnostic, alta faza activa de conflict major sau cel mai grav in frica de moarte care duce la cancer/ metastaza pulmonare gratuite.

 

Orice pacient sau posesor de “boala” poate sa descopere pentru sine in ce faza a “bolii” (a conflictului, conform NMG) se afla si sa isi dea seama ca ceea ce i se intampla nu este nici o pedeapsa divina, nici o intamplare nefericita, si este doar solutia adaptativa a subconstientului la fiecare dintre socurile din psihic.

 

Ce nu este Noua Medicina Germana?

 

Dr. Crina Veres: Nu este nici o forma de magie, cum poate unii presupun, nu ofera nici o forma de medicatie in scopul vindecarii si rar apeleaza la instrumentele medicinii clasice, prin medicina de urgenta sau interventii chirurgicale. Insa, si in acest caz, apelarea la medicina clasica nu are scopul de a vindeca boala, ci de a impiedica corpul, in cazurile foarte grave, sa isi piarda viata.

 

NMG nu este o construita pe ipoteze si presupuneri, ci are la baza explicatii si cercetarii stiintifice clare. In NMG totul este explicat stiintific si reproductibil. Toate datele au fost adunate dupa ce au fost gasite caracterisitici comune, aceleasi conflicte, la toti pacientii cu aceeasi probleme de sanatate si cu aceleasi simptome.

 

In NMG se stie clar ca, spre exemplu, orice forma de cancer pulmonar are INTOTDEAUNA la origine un soc conflictual legat de frica de moarte, fie pentru propria persoana, fie pentru alta persoana si in functie de tipul de celule din plamanul afectat putem stii exact ce a patit pacientul si cum s-a raportat psihic la situatie, lantul de factori ce au dus intr-un final la aparitia cancerului pulmonar.  Astfel in NMG versiunea cauzala “POATE” este inlocuita de “INTOTDEAUNA”, iar cauzele dezechilibrelor (conflictele) sunt clare si specifice.

 

Care este perspectiva Noii Medicine Germane asupra afectiunilor fizice?

 

Dr. Crina Veres: Din punctul de vedere al NMG nu exista boli, ci programe BIO-LOGICE de adaptare si supravietuire la conflicte puternice, care intrunesc INTOTDEAUNA 5 caracteristici.

 

Daca medicina clasica vorbeste despre 10000 de boli rezultate din simptome specifice fiecarei boli, NMG vorbeste de 5000 de boli, adica 5000 de programe biologice care se desfasoara in doua faze, avand simptome specifice fiecarei faze in parte: faza activa (conflict) si faza de rezolvare a conflictului.

 

Care este corelatia dintre socuri emotionale, creierul uman si declansarea anumitor afectiuni?

 

Ca un releu al unui organ sa inceapa sa declanseze mecanisme BIO LOGICE de adaptare, este nevoie ca un conflict sa intruneasca cele 5 caracteristici simultan:

 

a) apare brusc si pe nepregatite (ne prinde pe picior gresit), ca un fulger pe un cer senin;
b) este resimtit, perceput ca fiind ceva dramatic;
c) ne prinde in solitudine, fie ca suntem singuri, fie ca nu putem vorbi despre problema noastra;
d) are caracter OBSESIV pana la rezolvarea completa a conflictului;
e) ne prinde fara resurse sau consideram ca nici o rezolvare nu ar fi relevanta.

 

Care sunt cauzele si solutiile durerilor de cap? 

 

Dr. Crina Veres: Durerea de cap are mai multe cauze in functie de cum si unde “doare”. In NMG nu spunem doare, ci vorbim specific despre senzatii: intepatura, presiune, localizata in cutare loc, de adancime … si ocupand o suprafata de la … pana la …, cu intensitate de … pe o scara de la 0 la 10).

 

Creierul are foarte multe relee si de aceea nu vorbim niciodata despre durere de cap in general. Ea este in majoritatea cazurilor faza de rezolvare a unui conflict, insa uneori se poate asocia si cu faza activa a unui conflict (care duce la retentie mare de apa in creier si organe, datorita fricii de “durere” sau senzatiei de abandon sau perceptiei unei lipse de lichiditati).

 

Durerea de cap din infarctul miocardic acut coronarian (IMA), este localizata in partea dreapta a creierului, la 3-4 degete ale posesorului, deasupra urechii drepte. Este data de edemul cerebral mare care precede infarctul. Prin NMG au fost scosi din IMA multi pacienti doar prin asezarea unei pungi cu gheata sau ceva inghetat pe zona releului, conflictul fiind deja rezolvat! Tot ce ai de facut este sa te asiguri ca pacientul nu dezvolta alte conflicte: socul de spital, socul de diagnostic si ca dupa ce e capabil sa lucreze cu el i se explica de ce a facut IMA, gaseste cauza si invata sa implementeze pentru el alta versiune de posibilitati de abordare a situatiilor care au dus la IMA.

 

Care sunt cauzele durerilor de  stomac din perspectica Noii Medicine Germane?

 

Dr. Crina Veres: Stomacul are in mare 2 conflicte in functie de tesutul interesat:
a) curbura mica si bulbul duodenal sunt afectate de furia pentru ceea ce resimte persoana ca fiind teritoriul sau: casa mea, masina mea, copilul meu, serviciul meu, statutul meu etc. Exemple: suna invatatoarea ca baiatul lui se bate si injura la scoala si el devine furios ca educatia data copilului nu doar ca nu a functionat, dar il si pune pe el intr-o pozitie de parinte care nu isi educa cum trebuie baiatul; la serviciu unde e considera expert in munca lui apare un tinerel scapat de pe banicile facultatii, care este pus ca pozitie deasupra lui si care desi nu se pricepe, da ordine care duc la prejudicii firmei si omul nostru incaseaza castane desi isi avertizase noul sef ca nu sunt bune directivele lui.

 

b) curbura mare si restul stomacului, sunt afectate de conflictul de a vrea “sa dea afara”, “sa vomite” ceva ce “a inghitit” de buna voie sau fortat si nu mai convine mintii pentru ca nu il mai hraneste sufleteste pe pacient, sau “a mancat” prea mult ori “a mancat” ceva “otravit”. Aceste scenarii pot aparea in viata de zi cu zi, in interactiunile din familie, de la job, din relatia de cuplu etc.

 

In ultima instanta, ceea ce Noua Medicina Germana incearca sa demonstreze este ca fiecare om se imbolnaveste in baza unui program mental distructiv, nascut in urma unui soc emotional, iar  rezolvarea acestuia duce la autovindecare.

 

 

Un nou seminar de Noua Medicina Germana, de dr. Crina Veres, terapeut şi conferentiar International, va avea loc in Bucuresti in perioada 11-12 noiembrie si va prezenta pe larg care sunt principalele metode de autovindecare si modul in care le poti aplica.
Mai multe detalii gasiti despre seminar gasesti aici:

 

‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”