Descopera-ti planul sufletului – calea pentru a te elibera de frica si a trai viata in armonie
Channeling coronavirus: Frică sau iubire?
Descopera-ti planul sufletului – calea pentru a te elibera de frica si a trai viata in armonie
Channeling coronavirus: Frică sau iubire?

11 cărți de dezvoltare personală care mi-au fost cel mai de folos până acum

Focus hand open book for reading on desk work with gold lighting at the morning

Cea mai bună investiție pe care poți să o faci în viața ta este în propria creștere și evoluție. Lucrurile exterioare poți să ajungi să le pierzi sau să-și piardă valoarea, oamenii pot să plece din viața ta  însă persoana cu care rămâi toată viața ești tu însuți.  

O carte bună este cea care te determină să faci pași spre o transformare puternică în interiorul tău. 

Mai jos găsești o listă cu 11 cărți de dezvoltare personală care m-au ajutat cel mai mult până acum mine în evoluția mea,  mi-au adus multe „aha-uri” și mi-au dat teme de lucru în transformarea mea.  Am încredere că dacă le vei parcurge îți vor aduce înțelegerile de care ai nevoie în această etapă din viața ta. 

 Ordinea lor este aleatoare, citește-le oricum simți că te ajută.

 

 1. “Cele 5 răni care ne împiedică să fim noi inșine” de Lise Bourbeau. Obișnuiesc să spun ca este “Biblia” autocunoșterii de sine cât și a celorlalți. O carte care te ajută să-ți descoperi rănile sufletului și să înțelegi de ce iți este dificil sa fii tu insuți. Este prima carte de dezvoltare personală care mi-a ajuns în mână cu 9 ani în urmă și pe care simt să o recitesc din cand în când. 

 

 

 

 

2. “Darurile imperfecțiunii” de Brene Brown . Dacă ești într-o etapă în a face pace cu imperfecțiunile tale, acesta carte îți arată că imperfecțiunile ascund și multe daruri și că, de fapt, goana după perfecțiune îți aduce cea mai mare suferință. Autoarea recomanda 10 pași pe care să-i faci pentru a trăi o viață împlinită.  

 

 

 

3. “Darul sufletului tău, Puterea vindecatoare a vieții pe care ți-ai programat-o înainte de naștere” de Robert Schwartz. Dacă ești în etapa din viața ta în care cauți răspunsuri și ai nevoie să ințelegi care este sensul încercărilor și suferinței din trecutul tău, iți recomand cu încredere acestă carte care te va ajuta să-ți ințelegi mai bine planul sufletului tău. 

Cartea abordează  cele mai controversate probleme cu care ne confruntăm în prezent și care în mintea noastră nu-și găsesc rostul : pierderea involuntară a sarcinii și avortul, îngrijirea celor bolnavi, relațiile abuzive, sexualitatea, incestul, adopția, săracia, sinuciderea, violul și bolile mintale.

 

4. “Cele 7 comori lăuntrice” de John. F.  Demartini. O carte pe care am citit-o anul trecut. Pornind de la principalele frici ale oamenilor: frica de eșec, de sărăcie, de respingere,  de judecata celorlalți, de deficiențe fizice, intelectuale, frica de autoritate, ajungi să înțelegi cum fiecare frică ascunde și o comoară lăuntrică,  care o dată descoperită și folosită balansează frica. Acesta carte te va ajuta sa vezi cum în fiecare lucru negativ există și lucruri pozitive, iar fiecare lucru pozitiv are în spate un lucru negativ.

 

 

 

5. “Revolta corpului” de Alice Miler. O carte care arată cum umilința trăită în copilărie, sentimentele reprimate de neputință, furie și ură la adresa parinților iși pun amprenta în viața de adult  și că ele se transformă la maturitate în dependențe, iau  forma bolilor, cancerului, accidentelor vasculare sau altor afecțiuni grave.  Cartea se bazează pe analiza istoriilor de viață ale unor mari scriitori precum : Marcel Proust, Franz Kafka si Virginia Woolf.

 

 

 

6. “Când nimeni nu te vrea. Întâlnire cu un copil care nu a putut veni pe lume” de Daniel Meurois Givaudan.  Dacă ești într-o perioadă în care iți faci mustrări de conștiință, femeie fiind, în urma unui avort pe care ai decis să-l faci în trecutul tău, cartea acesta poate să fie calea către vindecarea acelei rani uitate și îngropate. Cartea este de folos și bărbaților care simt vină pentru că le-au încurajat pe partenere să facă întrerupere de sarcină. Cartea  abordează problema avortului, a malformaţiilor din naştere, a morţii infantile premature. O carte care iți va ușura sufletul.

 

 

 

7. “Letting Go. Calea renunțării” de David Hawkins. În acestă carte vei găsi un instrument prin care să aplici în viața ta mecanismul renunțării, un instrument de a vindeca suferința umană în toate formele ei. Dacă iți este dificil să dai drumul unei situații din trecutul tău, ai resentimente față de tine sau altcineva atunci acesta carte poate să-ți arate o cale de a te elibera de ele. 

 

 

 

 

8. “Fără scuze! Năravul din fire … are lecuire!” de Wayne Dyer. Atunci cand ne dorim să facem un lucru căutam atat de multe scuze în mintea noastră. Poate îți sună cunoscute scuzele : ”Daca m-aș schimba, aș provoca suferință … sunt prea bătrân sau prea tănâr… sunt mult prea ocupat și obosit … Nu-mi pot permite … de când mă știu am fost așa.” O carte care te ajută să scapi de pretextele din viața ta oferind modalități prin care să renunți la ele și să acționezi pentru ceea ce-ți dorești să se întample în viața ta. 

 

 

 

 

9. “Începe cu de ce. Cum ne inspiră marii lideri astfel încât să trecem la acțiune” de Simon Sinek. O carte care susține că succesul atât în afaceri , cât și în viața personală vine de la claritatea cu care știi DE CE faci ceea CE faci. O carte care te ghidează  să-ți descoperi propriul “de ce faci ceea ce faci?“. Te-ai întrebat vreodată de ce faci ceea ce faci zi de zi? Adică, acele acțiuni înseamnă ceva pentru tine? Te “ating”, este ceea ce îți dorești cu adevărat să faci sau s-a întâmplat să ajungi să le faci, dar ai renunța bucuros la ele și ți-ai schimba cariera, studiile, alegerile, relațiile

 

 

 

10. “Cele nouă trepte” de Anne Givaudan și Daniel Meurois. Dacă ești pe cale să devii parinte sau ai în plan să aduci pe lume un copil acestă carte este pentrut tine. Te va ajuta să înțelegi că sufletul este cel care alege să vină în familia voastră și că este o ființă conștientă care este în contact cu părinții încă de la concepere.  O carte adusă în Romania prin domnul profesor Dumitru Constantin Dulcan și pe baza căruia am făcut evenimentul Misterul nașterii si călătoria sufletului pe Pământ.

 

 

 


11. “Conversații cu Dumnezeu” de Neale Donald Wash. Consider acestă carte “Biblia noii spiritualități” deoarece cele 3 volume scrise de către autor  iți va oferi răspunsuri pe care până acum religia sau societatea nu ți le-a oferit. Vei găsi răspunsuri la  întrebari cu privire la probleme personale: dragostea și credință, viața și moartea, binele și raul, prosperitatea, natura adevărului spiritual și a relaței cu Dumnezeu.
.  

Să-ți fie de folos! 

 

Care este cartea care ți-a adus cele mai profunde “aha-uri”? Scrie numele ei în comentariu de mai jos, astfel încât să avem o listă de cărți de dezvoltare personală construită de către Comunitatea Evoluăm Impreună la care poți apela oricând pe parcursul anului.

 

Evoluăm Împreuna!

Alina Finta

Fondatoarea Evoluam Impreuna