11 filme inspirationale vechi si noi care sa motiveze in noul an
Evoluăm Împreună caută o colegă nouă care să scrie cu suflet pentru poziția de Senior Copywriter. Atenție, căutăm o persoană cu experiență!

Cum poți atinge succesul și pacea lăuntrică?

De multe ori, când le vorbea oamenilor hotărâți să pășească conștienți pe calea vieții, Wyne Dyer le dezvăluia o serie de secrete despre cum poate fi atins succesul și pacea lăuntrică. Toate acestea in speranța că vor ajuta oamenii să simtă pacea lui Dumnezeu, cea care definește cu adevărat succesul, dar și să evite sentimentele de inadecvare, remușcările lăuntrice sau resentimentele cauzate de insatisfacțiile profesionale și personale.

Dr. Wayne W. Dyer a fost unul dintre cei mai celebri autori, psihologi și speakeri pe teme de dezvoltare personală și spiritualitate din intreaga lume. Chiar a fost numit și „părintele motivaţiei”.

El și-a centralizat aceste principii de viață dezvoltate pe larg  în cartea sa “Cele 10 secrete ale succesului și păcii lăuntrice”. Autorul te îndeamnă să citești aceste secrete cu inima deschisă și să le aplici pe cele care ți se potrivesc tie.

1. NU ESTE VINA NIMĂNUI PENTRU CEEA CE TRĂIEȘTI TU

Egoul iți cere ca lumea și toți oamenii din ea să fie așa cum crezi tu că ar trebui să fie. Când răspunzi cu ură la ura îndreptată către tine, ai devenit parte din problemă, care este ura, mai degrabă decât parte din soluție, care este iubirea.

Înlăturarea vinei presupune a nu atribui nimănui responsabilitatea pentru ceea ce trăiești tu. Trebuie să fii dispus să spui: „Poate nu înțeleg de ce mă simt astfel, de ce am această boală, de ce am fost victimă sau de ce am avut acest accident, dar sunt dispus să spun fără vinovăție sau resentimente că îmi aparține. Trăiesc cu acest lucru și sunt responsabil pentru că el există în viața mea.”

2. ELIBEREAZĂ MUZICA DIN INTERIORUL TĂU

Muzica pe care o auzi înăuntrul tău este legătura ta intuitivă cu scopul pe care-l porți în inima ta încă de la naștere. Fii entuziasmat! „Dumnezeul (enthos) dinăuntru (iasm).”

Care este scopul tău? Îl trăiești în felul în care te îndeamnă inima? Alege o situație și întreabă-te ce este mai important pentru tine, să știi sau să simți?

Stii ce înseamnă cuvântul inspiră? A apărut din alăturarea cuvintelor „în” și „spirit”. Când ești inspirat, nu trebuie să te întrebi niciodată despre scopul tău. Întreabă-te ce face ca sufletul tău să tresară și tu să te simți ca și cum ai fi în deplină armonie cu motivul pentru care, de la bun început, ai apărut aici.

 

3. NU POȚI DĂRUI CEEA CE NU AI

Nu există mulți oameni care să răspundă cu afecțiune la energia negativă îndreptată spre ei. Dar dacă dorești să dăruiesti iubire și bucurie, trebuie să dispui de aceste lucruri înlăuntrul tau.

Dezvoltă-ti în gândurile tale o atitudine lăuntrică prin care să te poți programa; spre exemplu, un anumit moment al zilei pe care să ți-l dedici total ție.

„Una din lecțiile pe care continui să le deprind și să le practic este că universul răspunde cu aceeași energie pe care noi o trimitem afară … dacă ceea ce dăruiești este respect de sine și iubire de sine, universul, prin energia de atracție, îți va întoarce iubirea și respectul pe care le-ai emanat.” Wayne Dyer

 

4. PĂSTREAZĂ-ȚI MINTEA DESCHISĂ CĂTRE ORICE

Cu toții ne bucurăm de progresul tehnologic din ziua de astăzi, nu? Avioane, electricitate, automobile, internet, telefoane mobile etc. Pesemene că în urmă cu 100 de ani oamenii nici nu iși puteau imagina așa ceva. Dar ele sunt posibile astăzi datorită acelei scântei de deschidere mentală a unor oameni care a permis progresului, dezvoltării și creativității să înflorească.

Hai să ne gândim și la vindecările spontane sau la oamenii care au depășit ceva ce era considerat imposibil de depăsit. Pentru a putea experimenta așa adevărate miracole divine, persoanele în cauză au trecut printr-o schimbare completă de personalitate, și-au perceput și accesat partea divină.

Să fii deschis către orice înseamnă să renunți la atașamentele tale față de ceea ce ai fost instruiț să crezi. Deschide-ți mintea către toate posibilitățile existente pentru că, indiferent dacă tu crezi că ceva este posibil sau imposibil, oricum vei avea dreptate: dacă ești convins că nu poti deveni faimos, înstărit, înzestrat din punct de vedere artistic, atunci vei acționa în baza acelei convingeri lăuntrice care te împiedică să manifesti ceea ce ti-ar plăcea efectiv.

 

 5. ACCEPTĂ TĂCEREA

Pentru mulți oameni a fi singur este un coșmar, iar a fi singur în tăcere este o adevărată tortură. Omul de știință și filosoful Blaise Pascal a observat că „toate suferințele omului derivă din faptul că el nu este capabil să stea singur într-o cameră, în tăcere.”

Vorbind despre muzică, spațiul dintre note face muzica plăcută. Fără spații, muzica ar fi o singură notă zgomotoasă, neîntreruptă. Sentimentul de pace lăuntrică depinde de momentele petrecute în tăcere.

Tăcerea este singura experiență indivizibilă pe care o puteți avea. Tot ea este și singura cale de a experimenta unitatea și indivizibilitatea lui Dumnezeu.

 

6. NU POȚI REZOLVA O PROBLEMĂ CU ACEEAȘI MINTE CU CARE AI CREAT-O

Gândurile tale sunt practic sursa oricărui lucru din viața ta. Fiecare relație se desfasoară în mintea ta. Experimentezi fiecare lucru și pe fiecare om în gândurile tale. Dacă iti schimbi gândurile, schimbi ceea ce porți în mintea ta ca fiind probleme.

Cele trei niveluri ale conștiinței sunt:

  • Conștiința egoului; accentuează cu precădere personalitatea și corpul tău. Să câștigi, să fii numărul unu par să fie cele mai importante lucruri pe care le poți face când trăiesti la nivelul conștiinței egoului.
  • Conștiința de grup; apartenența ta este bazată pe familie, moștenire, religie, limbă, afiliere politică etc. Ți se cere să gândesti și să acționezi precum grupul căruia i-ai fost atribuit. La nivelul conștiinței de grup, ești adesea dedicaț perpetuării problemelor sociale precum războiul, brutalitatea și persecuția religioasă, izvorâte din dușmănii ancestrale.
  • Conștiința mistică; te simți conectaț cu fiecare individ, cu fiecare creatură, cu întreaga planetă și cu Dumnezeu.

 

 7. Fii atent la comportamentul tău și la sincronicitățile din viața ta

Compoartă-te ca și cum ai fi deja ceea ce iți dorești să fii. În gândurile tale începi să-ti imaginezi ca ai abilitățile de a face aceste lucruri. Începe să acționezi ca și cum aceste lucruri ar fi deja parte din realitatea ta. Cu cât te vezi mai mult ceea ce ti-ar plăcea să devii, cu atât vei fi mai inspirat. Aproape că te vei forța să acționezi într-o manieră nouă, spirituală și încântătoare.

Nu există coincidențe: pe măsură ce pui din ce în ce mai mult din energia ta în ceea ce intenționezi să manifesti, începi să vezi acele intenții materializându-se.

Acest proces de a te trata „ca și cum” începe cu gândurile tale, are un impact asupra stării tale emoționale și într-un final te va mâna în acțiune.

 

 8. PREȚUIEȘTE DIVINITATEA

“Nu există nici un loc în care Dumnezeu să nu fie”. 

Nu te poți separa niciodată de ceea ce te-a creat. „Dacă te poți gândi la Dumnezeu ca la ocean și la tine ca la un recipient … când îți cufunzi paharul în ocean, ce ai apoi este o parte din Dumnezeu. Nu este ceva la fel de mare sau de puternic, dar este totuși Dumnezeu.”

Egoul este o idee pe care o porți cu tine oriunde te duci. El iți spune că ești suma totală a ceea ce ai, ceea ce faci și a ceea ce ești. Te menține într-o stare constantă de frică, grijă, anxietate și stres, deoarece insistă cu faptul că personalitatea și corpul tău sunt esența ta și că esti într-o competiție cu fiecare alt ego pentru a-ti obține partea ta, care este limitată și finită.

 

9. EVITĂ GÂNDURILE CARE TE FAC O PERSOANĂ SLABĂ

Fiecare gând pe care îl ai poate fi evaluat întrebându-te dacă te întărește sau te slăbește. Rușinea este gândul care îi slăbește cel mai mult pe oameni. Dacă nutrești gânduri de rușine în legătură cu ceea ce ai făcut în trecut, te slăbesti atât fizic cât și emoțional. După rușine, gândurile de vinovăție și apatie te slăbesc cel mai mult. Ele produc emoțiile vinovăției și disperării. Nici un sentiment de vinovăție, oricât de mare sau de mic, nu va desface vreodată ceea ce a fost făcut. A te elibera de vinovăție este ca și cum ti-ai lua o uriașă povară de pe umeri.

Fiecare moment din fiecare zi prezintă un număr nelimitat de opțiuni pentru a trăi pe deplin și a fi legat de viață. Nu ai nevoie de un televizor sau radio. Dispui de propria ta minte, care este un regat al potențialului nelimitat.

Gândurile puternice, bucuroase și afectuoase izvorăsc din disponibilitatea ta de a permite lumii să fie cum este.

Alina Finta,

Impreuna este intotdeauna mai usor

P.S. Tu care dintre secretele enunțate de Wayne Dyer crezi că este cel mai relevant pentru a-ți aduce pacea lăuntrică?‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”