Creştem şi noi? Maturizarea emoţională
Conceptul de Noua Medicină Germanică

Revoluţia doctorului Hamer – Noua Medicină Germanică

 Unii spun ca a produs a treia revolutie din istoria medicinei. Altii sunt mai sceptici. Cert este faptul ca aceasta teorie a lui doctorului Hamer a nascut numeroase dispute in lumea medicala. Odata cu aparitia rezultatelor concrete – mii de pacienti vindecati de cancer – ideile revolutionare ale lui Hamer au strabatut in lung si-n lat o lume intreaga. 

Revelatia lui Hamer

Totul a inceput in 1978, atunci cand dr. Ryke Hamer, internist la clinica oncologica a Universitatii din Munchen, a aflat ca fiul sau fusese impuscat mortal.

 La cateva luni dupa decesul fiului sau, dr. Hamer s-a imbolnavit de cancer testicular. Era pentru prima data in viata sa cand era grav bolnav, fapt care l-a pus pe ganduri. I-a venit ideea ca aceasta boala a aparut probabil in urma socului produs de vestea mortii fiului sau. 

Astfel, Hamer a inceput sa cerceteze. A investigat mii de cazuri de cancer. Toate aveau un numitor comun: existenta in viata pacientului a unui soc emotional generat de un eveniment tragic. 

Hamer a dus cercetarile sale cu un pas mai departe. Urmarind ipoteza ca toate evenimentele din organism sunt controlate de creier, a trecut la verificarea tomografiilor acestor pacienti pentru a vedea daca exista vreo legatura intre socul emotional si structura creierului. Descoperirea a fost socanta. Intr-adevar, legatura era cat se poate de clara. 

Efectul socului  emotional in declansarea bolii

Hamer a descoperit ca orice soc emotional genereaza o leziune pe creier vizibila pe tomografie sub forma unor inele concentrice. Mai interesant este ca, se pare, fiecare tip de soc emotional influenteaza o anumita zona pe creier, care controleaza un anumit organ. 

Descoperirile au fost incadrate in “Cele 5 Legi Biologice ale Noii Medicine”.  Dr.Hamer le-a numit astfel pentru ca acestea sunt valabile in cazul oricarui pacient si ofera o perspectiva cu totul noua asupra intelegerii cauzei, dezvoltarii si vindecarii naturale a unei boli. Vezi documenarul cu cele 5 legi  dand clik aici

Reactii fata de Noua Medicina Germanica 

Dupa trei ani de investigatii, dr. Hamer si-a prezentat cercetarile sub forma unei teze post-doctorat in fata comisiei de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Tübingen. 

Reactia nu i-a fost deloc favorabila, Universitatea refuzand sa efectueze teste pe baza cercetarilor sale. In mod similar, medicina oficiala a refuzat sa aprobe descoperirile sale, in ciuda a 30 de verificari stiintifice diferite, facute atat de medici independenti, cat si de asociatii profesionale. 

Mai mult decat atat, la scurt timp dupa ce Hamer si-a prezentat descoperirile in fata comisiei Universitatii, acesta a primit un ultimatum de a renunta la cercetarile sale sau i se va refuza reinnoirea contractului la Clinica Universitara. 

Cu toate ca descoperirile sale nu au fost niciodata dezaprobate sau puse la indolaia, in 1986 dr. Hamer a primit lovitura de gratie. I s-a ridicat licenta medicala pe motivul ca ar fi refuzat sa se conformeze principiilor medicinei standard. Acest fapt nu l-a oprit. A mers mai departe cu cercetarile, iar in 1987 a reusit sa extinda studiile si sa gaseasca explicatia stiintifica a fiecarei afectiuni. 

Dr, Hamer a suferit timp de 25 de ani din cauza hartuirii si a persecutarii autoritatilor germane si franceze. Din 1997, locuieste in exil in Spania. A continuat cu cercetarile si se lupta si azi pentru ca teoria sa, “Noua Medicina”, sa fie recunoscuta si profesata in mod legal. . Insa, datorita sabotarii sale, milioane de pacienti din intreaga lumea nu se pot bucura in mod oficial de descoperirile revolutionale ale doctorului Hamer. 

 ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”