Conceptul de Noua Medicină Germanică
Dragă Univers, (cât) mai ai răbdare?
Trecerea de la un stil de viață dezordonat la unul corect, ordonat și curat poate fi uneori dificilă, mai ales datorită faptului că motivele pentru care se intenționează să se facă această schimbare sunt variate și uneori superficiale, iar fundamentele care stau la baza lor sunt adesea construite pe niște influențe exterioare.
De cele mai multe ori, în prima fază, oamenii decid să renunțe la mancarea de tip fast-food, sucuri acidulate, zahăr, datorită surplusului de greutate, celulitei, și altor probleme ce țin de aspectul exterior. De asemenea, acesta este principalul factor care îi determină pe cei mai mulți dintre noi să practice un sport cu regularitate sau să acorde mai mult timp îngrijirii corpului lor.
Toate aceste motive mai sus menționate au legatură directă cu exteriorul persoanei. Mai important decât exteriorul nostru este însă interiorul, mai exact stările prin care trecem, emoțiile pe care le experimentăm și dispoziția noastră, sau felul în care ne simțim. Acestea sunt influențate în mod direct dar poate mai puțin cunoscut (și) de alimentele cu care ne hrănim zi de zi.
Alimentele, mai mult decât hrană fizică
Ceea ce introducem în organismul nostru reprezintă materia primă pe care acesta o va procesa pentru a ne oferi în schimb un rezultat care înglobează energie, putere, dispoziție, viață, la diferite nivele. Altfel spus, există o importantă legătură între ceea ce noi ingerăm și ceea ce emanăm în exterior.
Conform științei, tot ceea ce există sub formă de materie este energie. Fie că vorbim despre obiecte, ființe vii, plante, alimente, toate există sub formă de energie care vibrează la diferite frecvențe. Omul, ca ființă vie, se află într-o stare de sănătate optimă atunci când vibrația lui are loc la frecvențe cât mai înalte. Acest lucru echivalează cu o imunitate crescută, senzație de bine a organismului, stare de spirit pozitivă. Așadar, este important să cunoaștem cum putem să ne aducem corpul la o vibrație cât mai înaltă.
Hrana noastră cea de toate zilele…
Pe parcursul unei zile, hrana noastră este variată. Consumăm diferite categorii de alimente, de la fructe și legume până la produse de patiserie, dulciuri sau tot felul de gustări mai mult sau mai puțin improvizate.
Clișeul de la televizor care spune că Pentru o viață sănătoasă consumați zilnic fructe și legume nu este deloc la voia întâmplării, aceste două categorii de alimente având o vibrație mult mai înaltă decat altele. Fructele, legumele, zarzavaturile, semințele și rădăcinoasele sunt considerate a fi adevărate mine de aur pentru organismul nostru, de aceea este indicat a fi consumate în cantități cât mai mari, de mai multe ori pe zi.
Despre preparatele din carne se spune că ar fi destul de periculoase pentru organism, datorită faptului că ele înglobează adrenalina eliberată de animale în momentul sacrificării lor, adrenalină produsă din cauza fricii de moarte. Aceasta se întipărește în carnea animalului care odată consumată de om, transmite acestuia toate energiile pe care le încorporează. De asemenea, conform piramidei vibraționale a alimentelor, carnea și toate preparatele din carne se situează pe cea mai inferioară treaptă, fiind considerate a avea o vibrație de frecvență negativă, sub 0 Mhz.
Dietă vs. Stil de viață…?!
A adopta un stil de viață sănătos este diferit de a urma o dietă, chiar dacă aceasta se bazează cu preponderență pe fructe și legume. Dieta este un program alimentar, stabilit pentru un anumit interval de timp și de cele mai multe ori considerată o corvoadă.
Un stil de viață corect și ordonat, în care alimentația echilibrată și cât mai naturală este îmbinată cu mișcarea fizică zilnică, cu o minte sănătoasă și pozitivă și activități zilnice care să ne aducă bucurie și relaxare în viața cotidiană, acestea toate sunt dovada unui mare respect pe care ni-l aducem nouă înșine, o schimbare pe viață și pentru viață.
Faptul că începem o dietă și nu reușim să o ducem până la capăt este dovada că motivația noastră nu este destul de puternică. De ce? Pentru că este o motivație de ordin exterior, adesea bazată pe părerile altor persoane despre cum ar trebui să arătăm. Prin urmare, încercăm să corectăm efectul, ignorând faptul că ceea ce este rău trebuie tăiat de la rădăcină. Odată ce reușim să înțelegem că aspectul nostru fizic este direct proporțional cu sănătatea și cu starea de bine a organismului nostru, vom fi mult mai dornici să lucrăm în această direcție iar rezultatele vor fi mult mai bune.
Faptul că frumusețea vine din interior nu mai este un secret pentru nimeni, dar oare câți dintre noi suntem conștienți că frumusețea exterioară nu este altceva decât expresia sănătății interioare, din punct de vedere mental, spiritual și energetic? Și atunci, este vital să încercăm să ne respectăm cât mai mult organismul și corpul, ca templu al spiritului nostru, oferindu-i cea mai bună hrană, cât se poate de simplă și de naturală, iar ceea ce el ne va oferi drept răsplată va fi mai mult decât am putea obține prin alte metode artificiale.
Tu cât de multă atenție acorzi hranei zilnice? Ții cont de nevoile organismului tău sau mănânci inconștient? J
‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”