Interviu cu Oana Stoianovici: cea mai frecventă frustrare a femeii moderne este “nu ştiu să fiu femeie, am pierdut arta”
Introducere în energia celor sapte chakre

O perspectivă spirituală asupra arhetipurilor feminităţii

Sensual-Sexual-Story

Arhetipul Mamei

Energia “Mamei” este un arhetip central si universal. Fie ca este mama a zilelor, mama salbatica, mama prea buna sa prea putin curajoasa, mama va reprezenta intotdeauna aspectul central al sufletului feminin.

In postura de femeie si de mama a copiilor nostri si a noastra avem tendinta sa reproducem experienta avuta cu propria mama. Mama ne-a transmis mostenirea inaintasilor, cu nodurile si continutul lor.

Aceasta incarcatura ne cere sa facem bilantul actelor si directiei in care ne vom indrepta. In cadrul energiei “Mamei”, marele principiu viata/moarte/ viata initiaza in cunoasterea ciclurilor feminine si ne invata cum sa avem grija de treburile femeiesti: sa examinam, sa ajustam, sa intarim, sa facem, sa desfacen.

Mama reprezinta siguranta, caldura, tandrete, hrana; pe de alta parte, reprezinta si riscul de opresiune prin ingustarea mediului si de sufocare printr-o prelungire excesiva a functiei hranitoare si de ghid..

Nu ne putem trezi la viata de femeie adulta fara ajutorul Mamei noastre binevoitoare interioare, care ne initiaza in ale rabdarii, dragostei, precum si in durerea ce ne insoteste cresterea.

Arhetipul Vindecatoarei

Cel de-al treilea mileniu invita fiecare fiinta umana sa constientizeze nevoia urgenta de vindecare a Terrei-Mama. Caci aceasta este otravita de ranile ce mustesc de “raul nostru”, de credintele si de temerile noastre, de violentele impotriva vietii si impotriva vietii noastre.

Energia ei reprezinta lichidul feminin vindecator al acestui mileniu. Aceasta apa este elixirul fericirii si al iubirii care circula prin inimile noastre si care ne deschide tuturor formelor de vindecare, fie ele pe plan fizic, emotional sau mental.

Vindecatoarea te invata ca iti sunt oferite trei chei pentru purificarea ta, insa inainte de toate este nevoie sa asisti la propria vindecare interioara: deschide-ti ranile corpului emotional folosind tehnicile potrivite ce iti vor permite sa localizezi monstrii interiori si apoi sa renasti la veridicitatea personala. In al doilea rand, curata-ti ranile prin iertarea sufletului, iarta-i pe ceilalti si mai ales pe tine insati. Iar la final, vindeca-ti ranile prin dragoste si alatura-te tamburului dragostei univerdale.

Arhetipul Fermecatoarei

Energiile Fermecatoarei sunt colorate de acelasi dinamism ca si energiile Fecioarei, doar ca sunt orientate spre interior.

Critica, intoleranta, gelozie, isterie, precum si creatie, intuitie, toate acestea fac parte din universul activ al femeii Fermecatoare. Acest arhetip imbina creativitatea cu distructivitatea.

Sa intelegem legatura care exista intre aceste doua forte ne permite sa le folosim energia pentru a curata si a abandona diferite forme pe care le consideram depasite in viata noastra.

Energia de creatie a Fermecatoarei este asemanatoare unei forte explozive, pe care cateodata o folosim necontrolat, in detrimentul anturajului; in realitate, aceasta forta are nevoie sa fie eliberata cu orice pret, prin toate mijloacele, fie prin efort sportiv, prin sexualitate, creativitate artistica sau orice alta forma de exteriorizare.

Arhetipul Inteleptei

Devenim intelepte in momentul in care nu ne mai lasam deranjate sau starnite de lumea exterioara. Acceptam diferentele, iar lumea tumultului, a durerii si a angoasei nu ne mai agita interioritatea. Momentul in care accedem la aceasta comoara alcatuita din miile de perle ce stralucesc inseamna ca e timpul ca demonii nostri sa nu mai ocupe primul plan, ca sufletul sa nu ne mai fie in umbra, ci sa ne inspire si sa ne sustina viata.

Care dintre aceste arhetipuri este cel pe care l-ai integrat in fiinta ta? Dar cel care are cea mai mare nevoie de atentia ta?

Daca doresti sa cunosti in profunzime aceste arhetipuri si sa le interiorizezi, te invitam in tabara noastra de feminitate ce va avea loc in perioada 10-14 august. Mai multe detalii si informatii, gasesti aici.’ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”