3+1 lucruri de care trebuie să ţii seama când îti formulezi intenţiile
Feminitatea ca mod de viaţă

Noua Medicină Germană sau legătura stres – boală

Odata cu boom-ul tehnologic, cu evolutia societatii si ritmul actual de viata tot mai rapid, traim un stres pronuntat. Ni se cere sa raspundem unor cerinte ridicate, frecvente si solicitante. Societatea s-a rafinat, la fel si factorii de stres. Avem deadline, target , meetinguri si joburi care vin la pachet cu multe responsabilitati, competitivitate si nesiguranta reusitei in fata concurentei. Adesea stresul vine din auto-critica si este la fel de mult resimtit. Putem numi stres orice dezechilibru emotional, orice stare de disconfort intern (ansamblu de reacții al organismului uman față de acțiunea externă a unor agenți cauzali -fizici, chimici, biologici și psihici). Fara studii de specialitate, fara a fi intelectuali de renume, simpla experienta de viata ne-a aratat ca exista o legatura intre stres si bolile de care suferim.

Observam ca in timpul sesiunilor studentesti ne apar carii, ca atunci cand muncim mult racim mai des, starile de nervi si supararile ne pot cauza dureri de stomac. Dar ne oprim cu observatiile aici, la bolile marunte. Dam vina pe sistemul imunitar slabit si mergem sa luam niste vitamine. Nici prin minte nu ne trece sa ne analizam starea emotionala si sa ne vindecam din interior. De aici pornesc bolile si tot aici vindecarea lor.

Unul dintre cei care a observat aceasta legatura intre minte (emotii) si boli a fost Ryke Hamer, medic german. Observatiile lui s-au facut pe proprie persoana: moartea fiului sau a fost resimtita ca un soc emotional care i-a cauzat cancer. Hamer era cercetator sef al Clinicii de Oncologie din Munchen, deci practicant al medicii alopate. Pornind de la propria experienta (cancer testicular aparul dupa moartea fiului si sotiei), Hamer a observat la pacientii sai ca fiecarui tip de cancer ii corespundea o zona din creier care nu mai functiona corect.

Imbolnavirea se produce mai intai la nivel mental, emotional, conflictul creat in plan emotional ducand la manifestare fizica: boala. Cu cat este resimtit mai intens, cu cat are o durata mai mare, cu atat boala este mai grava.

Conform Noii Medicine Germane, boala are doua faze:

– Imbolnavire – insotita de tensiune si neliniste, maini, picioare reci, semne ca boala/ tumoarea sunt in plina dezvoltare

– Faza de conflict rezolvat – autovindecare: oboseala, febra, maini si picioare calde, tumorile sunt eliminate sau capsulate.

Cel mai important factor in faza de vindecare este ca bolnavul sa incerce sa inteleaga ce se intampla cu el: a suferit un soc emotional. Apoi sa analizeze felul in care a perceput el acest soc si rezolve conflictul, adica sa incerce sa impace cele doua aspecte: realitatea si felul in care o intelege el. Cu alte cuvinte, sa accepte ceea ce nu poate fi schimbat, sa actioneze pentru a corecta ce poate fi corectat. Amploarea conflictului este data de modul de perceptie si interpretare a realitatii, de aici importanta reevaluarii situatiei ce a generat conflictul.

Bolile sunt adesea dignosticate in faza de vindecare. Aici se intervine cu medicatie si mai ales cu diagnosticare – de aici stresul de a te sti bolnav de o anumita afectiune, o veste care poate intrerupe procesul de vindecare si poate crea un rau mai mare decat boala initiala. De asemenea inflamatiile, febra, puroiul ce insotesc aceasta etapa  sunt parte a procesului de vindecare. Iar medicamentele pe care le luam pot interveni in procesul natural de autovindecare al corpului nostru.

In ultima instanta, ceea ce Noua Medicina Germana incearca sa demonstreze este ca fiecare om se imbolnaveste in baza unui program mental distructiv, nascut in urma unui soc emotional si ca rezolvarea acestuia duce la autovindecare.

Seminarul Noua Medicina Germana, sustinul la noi in tara de dr. Cristina Veres, va prezenta pe larg cum sa aplicam tehnici de autovindecare fizica si eliberare emotionala cu scopul vindecarii si autovindecarii. Va asteptam cu totate informatiile utile constientizarii emotiilor care lucreaza impotriva voastra si instrumentele care va ajuta sa va eliberati de ele.

Mai multe detalii despre “Seminarul de Noua Medicina Germana si tehnici de eliberare emotionala” ce va avea loc pe 28 februarie – 2 martie la Bucuresti gasesti aici.

 ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”