Vrem relații sănătoase! Ce e de făcut?
Ascultă-ţi corpul
Vrem relații sănătoase! Ce e de făcut?
Ascultă-ţi corpul

Noua Medicină Germană – A treia revoluţie în medicină?

Ce este Noua Medicina Germana?

Conceptul de Noua Medicina Germana este strans legat de numele doctorului Ryke Geerd Hamer. Discutiile in jurul acestei medicine au inceput de mai bine de 30 de ani, ca rezultat al cercetarilor si experientelor Dr. Hamer. Intriga acestor cercetari a reprezentat-o decesul neprevazut al fiului sau, in urma caruia Dr. Hamer s-a imbolnavit de cancer testicular.

Curios sa afle motivele imbolnavirii sale, Dr. Hamer a studiat fiecare caz ai fostilor sai pacienti bolnavi de cancer. Descoperirea sa a fost uimitoare: fiecare persoana bolnava de cancer avusese parte de un eveniment tragic cu putin timp inainte de a se imbolnavi, eveniment care le declansase un puternic soc emotional.

Hamer si-a dus cercetarile mai departe, avand ca ipoteza faptul ca toate procesele din organism sunt coordonate de creier. Studiind tomografii ale pacientilor bolnavi de cancer, a descoperit o legatura intre socurile emotionale suferite de pacientii sai si diferite modificari in structura creierului uman. Mai mult, aceleasi tipuri de socuri emotionale influentau aceleasi zone ale creierului, aflate in legatura directa cu anumite organe ale corpului uman.

Altfel spus, Dr. Hamer a ajuns la urmatoarea concluzie: socuri emotionale de aceeasi categorie provoaca modificari in structura creierului uman in aceleasi zone, care genereaza modificari in corpul uman, in aceleasi organe. Organe care, in scurt timp, se „imbolnavesc”. Astfel, rezultatele care apar in exterior nu sunt altceva decat efectele proceselor interioare, efecte pe care noi le numim „boli”.

Cu ce difera Noua Medicina Germana de medicina traditionala?

Discutia despre Noua Medicina Germana s-ar putea intinde pe foarte multe pagini. Esential in aceasta terapie revolutionara este de a intelege legatura dintre o anumita boala si cauzele sale psihice. Noua Medicina Germana analizeaza omul in intregul sau, studiind motivele care au cauzat imbolnavirea sa. Pentru aceasta medicina, boala in sine nu este decat un rezultat al unor conflicte aparute cu ceva timp in urma in organism, ca urmare a unor evenimente nefaste la care omul a fost expus.

Spre deosebire de medicina traditionala, care trateaza boala, adica efectele, Noua Medicina Germana trateaza cauza, demonstrand ca boala se va vindeca „de la sine” odata ce noi ne-am ocupat de vindecarea „cauzei”, adica conflictul existent in interior.

Altfel spus, ajungem in fata unei ipoteze foarte interesante: poate omul sa isi controleze in totalitate starea de sanatate? Conform Noii Medicine Germane, da. Odata ce reusim sa controlam reactia noastra la evenimentele care ni se produc, felul in care „primim” ceea ce ni se intampla, reusim sa ne controlam starea de sanatate. Reusim sa ne „imunizam” in fata bolilor, cu alte cuvinte. Aceasta ipoteza este mai mult decat provocatoare, iar faptul ca ea a fost demonstrata in atatea cazuri de catre Dr. Hamer si nu numai, ajunge sa ne lase fara cuvinte.

In cadrul Noii Medicine Germane, punctul central este corelatia dintre tipul de soc emotional (nivelul psihic) – zona din creier afectata (creier) – organul aflat in corespondenta (organ). Astfel, Noua Medicina Germana este poate cea mai preventiva medicina descoperita. In baza unei citiri tomografice (CT) se poate prezice care este boala pe care pacientul este in prag de a o dezvolta, sau care deja se dezvolta in corpul lui. Odata identificata zona creierului afectata, se merge la identificarea conflictului care a provocat socul emotional, dupa care se trece la tratarea lui, ceea ce va duce la stoparea evolutiei bolii in organism.

Multi dintre cei care aud de Noua Medicina Germana sunt sceptici. Motivul este cat se poate de simplu: au fost obisnuiti sa primeasca doar altceva. Acceptarea acestei forme revolutionare de medicina presupune existenta unei minti deschise, unei dorinte reale de a patrunde in adancuri, in spatele a ceea ce ni se ofera pe tava zi de zi.

Alocarea unui interes asupra acestui subiect si cercetarea lui indeaproape ar putea schimba conceptiile tuturor celor care se indoiesc de Noua Medicina Germana si de rezultatele sale.

 

Vrei sa afli mai multe?

Despre tot ceea ce inseamna Noua Medicina Germana, cele 5 legi biologice pe baza careia ea este construita, principiile prin care functioneaza si cum anume s-au vindecat zeci de mii de persoane aplicandu-le, puteti afla la seminarul organizat pe aceasta tema, „Noua Medicina Germana”, care va avea loc la Bucuresti, intre 1-3 Noiembrie 2013. Gazda acestui eveniment va fi doamna Dr. Crina Veres, cea care poate vorbi din experienta personala despre tot cuprinsul acestui subiect.’ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”