De ce ne este greu să iubim oamenii care nu se iubesc pe ei înşişi?
Frica din perspectiva Noii Medicini Germane: De ce ne îmbolnăvim?

Lazarev – 15 citate despre iubire, Dumnezeu şi viaţă

 

Serghei N. Lazarev este unul dintre cei mai cunoscuti terapeuti de origine rusa.

In cartea sa, “Diagnosticarea Karmei”, el a incercat atunci sa identifice cauzele bolilor si a alcatuit un sistem propriu de diagnosticare pe care l-a imbunatatit de-alungul carierei.

In randurile de mai jos, gasesti 15 dintre cele mai repezentative citate despre iubire, Dumnezeu si viata.

“Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului, care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata.”

“Valoarea suprema nu este omul iubit, ci iubirea pentru Dumnezeu.”

“Dependenta naste agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia. Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea.Cearta, mania, nerabdarea emit in tacere o mare forta destructiva. Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor.”

“Sentimentul ca avem mereu dreptate este incompatibil cu iubirea.”

“Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite pentru ca ele pot prelungi durata lor. Cand nu vorbim cuiva despre problemele noastre noi ne indepartam de ele. Indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri. Daca aveti o mare suparare sau tristete incercati sa nu aduceti sentimentele acestea acasa. Iesiti in strada, cu deosebire in locurile inverzite si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic.”

“Viata este un proces oscilant intre haos si ordine. Ordinea este adesea mai periculoasa decat haosul.”

“Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. Inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii. Incercati sa identificati cat mai corect care este munca care v-ar aduce satisfactii prin insasi existenta ei in viata dvs.”

“Trecerea cu iubire peste toate coliziunile vietii este cea care determina bogatia simturilor noastre.”

“Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava. Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata.”

“Practicarea tehnicilor de relaxare, limitarea respiratiei, izolarea, artele martiale unde respiratia, miscarile, deconectarea maxima de situatiile obisnuite prin intermediul concentrarii asupra altor obiecte, sunt de folos in activitatea de creatie si in viata particulara.”

“Ca sa efectuezi un experiment, trebuie sa intuiesti rezultatul. La nivelul emotional profund, experimentul si descoperirea s-au produs deja, ramanand doar sa le materializezi. La baza tuturor acestor realitati stau noile moduri de percepere a lumii. Ele sunt date de arta, filozofie si religie; de asemenea, de situatiile de viata ce survin zilnic.”

„Cand sunt rugat sa privesc copiii bolnavi, deseori imi ajung numai parintii. Ce sens are sa analizez starea copilului bolnav, daca parintii subconstient se dispretuiesc pe sine sau pe ceilalti. Cum pot ei sa fie de ajutor propriului copil, cand ei insisi nu s-au schimbat?”

„Cand cosmonautul se afla pe orbita, constiinta acestuia se desprinde de toate problemele pamantesti. Este ca si cum s-ar ghemui, ca si cum ar muri. Si atunci se deschid portile informatiei ce provine din subconstient.”

„ Cu cat este mai performant alpinistul, cu atat este mai periculoasa calea pe care el va merge! Logic. ”

“Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra.”

In cadrul evenimentului aniversar Evoluam Impreuna din 5-6 martie, poti invata cum sa construiesti  relatii remarcabile cu ceilalti si cu tine insuti. Daca esti interesat(a), da click AICI.’ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”