Despre a mânca sănătos

Impresii despre Autovindecare prin Noua Medicină Germanică

În weekendul 26-28 aprilie, Evoluăm Împreună a organizat evenimentul “Conferinţa şi Seminar intensiv despre Autovindecare prin Noua Medicină Germanică ” susţinut de Dr. Crina Vereş.

A fost un weekend intensiv în care am aflat că boala are un rol esenţial în viaţa noastră, acela de a ne ajuta să ne adaptăm realităţii şi de a ne maturiza emoţional. Pentru a putea să ne autovindecăm e nevoie să avem motivaţia de a trăi şi să ne găsim bucuria în a face lucruri mărunte.

Pentru ca boala să îşi declanşeze mecansimul de funcţionare în corpul nostru e nevoie de un şoc emoţional:
 • copleşitor, stresant, intern;
 • neaşteptat, neanticipat “ca un fulger pe cer senin”;
 • este trăit puternic conflictual;
 • este trăit în solitudine, fără a exterioriza sentimente, emoţii, trăiri interioare, nerverbalizat;
 • nu are rezolvare imediată, relevantă sau reală pentru cel în  cauză.
Exemplu de conflicte:
 • un barbat poate suferi un şoc conflictual de “pierdere a teritorului”, când îşi pierde casa sau locul de muncă pe neaşteptate;
 • pentru o femeie, un şoc conflictual “în camin” poate fi o grijă pentru binele unuia dintre membrii familiei;
 • un şoc confictual de tipul “abandonului” poate fi declanşat de un divorţ neprevăzut sau de o spitalizare de urgenţă;
 • copiii suferă deseori un şoc conflictual de “separare”, când mama se decide să se întoarcă la muncă sau când se despart parinţii.

Am aflat că unica funcţie a oboselii este de a asigura supravieţuirea noastră.

Dr. Hamer a descoperit că orice conflict şi orice boală are şi o rezolvare, iar desfăşurarea oricarei boli are loc în 2 faze: o fază rece a conflictului activ şi o fază caldă de vindecare.

Principiile Medicinei Germanice pentru vindecare sunt:

 1. Pacientul devine “stăpânul absolut” al tratamentului. E 100% responsabil pentru conduita lui şi nu îşi pune speranţe în nimeni mai mult decât în el însuşi.
 2. Apoi pacientul va lucra la înţelegerea cauzei care a provocat conflictul şi implicit boala.
 3. În final va colabora constructiv cu doctorul pentru a crea un plan eficient de rezolvare a conflictului atât MENTAL cât şi PRACTIC.
 4. Este absolut necesar ca pacientul să înţeleagă cât mai bine CE se întâmplă de fapt cu el, pentru a putea să aibă o atitudine constructivă şi motivată în procesele de autovindecare.
 5. Dr. Hamer pune accentul pe rezolvarea empirică (practică) a oricarui conflict emoţional, însă pot fi benefice şi psihoterapia, terapiile prin hipnoză şi regresie sau altele de acest fel.

O altă tehnică abordată în cadrul Seminarului a fost Tehnica de eliberare emoţională denumită pe scurt EFT. Această tehincă îndepărtează inversia psihologică, legată de “câştigurile” secundare pe care le menţinem prin obiceiurile noastre (copilul se îmbolnăveşte, dacă nu primeşte atenţia parinţilor) şi stimulează capetele celor 12 meridiane principale, în timp ce se rosteşte o frază de rememorare a problemei pe care se lucrează.

Autovindecare, Noua Medicina Germanica

Un exerciţiu de grup a fost de a ne privi în ochi şi a ne spune lucruri pozitive pe care le vedem în ceilalţi. Am simţit fiecare o stare de bunădispoziţie care ne-a cuprins în timpul şi după acest exerciţiu şi am învăţat că dacă ne-am centra pe aspectele pozitive ale celor din jurul nostru, ne-am simţi mult mai bine cu noi înşine. Pe de altă parte am observat că este mai uşor să transmiţi decât să primeşti. Ne-am simţit stânjeniţi sau chiar ne venea greu să acceptăm acele lucruri pozitive despre noi.

Un exerciţiu în care am simţit ce înseamnă să fim ÎMPREUNĂ, să respirăm împreună, să ne rugăm împreună, a fost acela de a face un cerc în care am privit persoanele din centru, care se considerau bolnave, cu ochii cu care I-ar privi Dumnezeu, până când ele se simt sănatoase. Am primit şi mărturii ale participantilor, care s-au gândit la persoanele dragi, bolnave, care au confirmat că s-au simţit mai bine în urma focusării intenţiei noastre de a le vedea sănătoase.

Am încheiat evenimentul cu sentimentul de recunoştiinţă pentru toate conştientizările, mesajele şi încrederea că orice boală se poate VINDECA şi că de noi depinde propria VINDECARE.

Mulţumim d-nei Dr.Crina Vereş pentru informaţiile oferite şi o aşteptăm în weekendul 8-9 iunie la un atelier pe relaţiile de cuplu, iar în weekend-ul 22-23 iunie, la un nou Seminar de Autovindecare prin Noua Medicină Germanică.

Alina Finta
Evoluăm Împreună

 

 

 ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”