Feminitatea ca mod de viaţă
Interviu cu Mihaela Tatu pentru cititorii Evoluăm Împreună

Hrana sănătoasă, cea mai importantă investiţie din viaţa ta!

Consumul de hrană este cel mai frecvent lucru pe care îl facem. Am fost construiţi să ne alimentăm cu mâncare, lichide, aer şi căldură de la soare. Ultimele două sunt necesare şi nu depind exclusiv de noi, însă hrana şi lichidele stau la baza liberului nostru arbitru. În zilele de acum, liberul arbitru este influenţat de reclame, de gusturi tentante, dar artificiale, de alimente bogate în E-uri şi nu în vitamine şi minerale. Sănătatea este ameninţată zi de zi şi doar TU poţi spune STOP! EU sunt responsabil să aleg pentru mine!

 

Dacă eşti una dintre persoanele care au spus STOP, vei vedea că de aici vine provocarea. Vei începe să te documentezi, să cauţi reţete şi soluţii, să ceri sfaturi şi să faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a trăi sănătos. Acum stii că hrana sănătoasă este cea mai bună investiţie de făcut în viaţă. Sănătatea este cel mai de preţ bun în care se merită să investeşti.

 

După primul STOP! Poţi face următorii paşi:

  • ·         Verifică-ţi starea de sănătate

Un set complet de analize medicale îţi poate spune exact cum stai la capitolul organe principale (ficat, inima, rinichi, plămâni, etc). Sau poţi apela la medicina alternativă şi mai exact la bioezonanţă. Personal, îmi fac regulat un test de sănătate cu un aparat de biorezonanţă, care îmi furnizează toate detalii legate de sănătatea mea. Precizia acestuia este de 80-90% în comparaţie cu analizele făcute la medic.

  • ·         Vezi ce obiceiuri alimentare ai

Pe o perioadă de trei zile  contorizează tot ce mănânci şi la ce ore. Seara, pe un caiet sau o agendă, notează fiecare aliment sau fel de mâncare consumat pe perioada zilei. La final, vei afla cam câte minerale şi vitamine ai mâncat, în funcţie de numărul de salate şi fructe consumate, ori câte grăsimi şi carbohidraţi ai avut nevoie pentru a funcţiona. Nu e nevoie să te îngrijorezi, ci să fii sincer pentru a şti ce ai de schimbat.

  • ·         Dacă sunt nesănătoase, schimbă-le

Dacă pe lista ta zilnică se află: mezeluri, carne grasă, dulciuri procesate, bauturi carbogazoase pline de zahăr, mâncare de fastfood e timpul să faci ceva! Nu ştiu dacă eşti conştient/ă, dar sănătatea ta este în pericol şi te omori singur, încet, încet! Renunţă la unul sau mai multe feluri de mâncare, dacă poţi, pe zi şi înlocuieşte-l cu unul sănătos. Sigur există câteva preferinţe sănătoase în materie de mâncare.

  • ·         Citeşte, documentază-te

Află ce ingrediente sunt sănătoase, pune în practică reţete noi. Vei vedea că dacă faci schimbări mici zilnice, vei ajunge în viitorul apropiat să ai un stil de viaţă sănătos fără a depune un efort exagerat. Informaţiile îţi sunt la îndemână. Dacă nu te descurci apelează la un nutriţionist.

  • ·         Ascultă-ţi corpul

Corpul tău este cel care îţi dictează nevoile. Fii mereu în contact cu cerinţele lui şi vei vedea că hrana sănătoasă se poate găsi oricum, oricând, iar organismul tău va beneficia de ce are nevoie. Mare atenţie însă la obişnuiţele alimentare, care te pot induce în eroare!

  • ·         Pune în practică noile obiceiuri alimentare

La partea practică te putem ajuta noi, pe 5 aprilie la ora 10.00, nutriţioniştii Florentina Gionea  şi Cristian Mărgărit, te aşteaptă să Bucătărim sănătos, la Hotel Ibis Bucureşti.

Vom petrece impreună 5 ore în care vom prepara bucate alese, vegetariene şi raw vegane. Nu vor lipsi reţetele pentru masa de Paşte, voia bună şi socializarea! Mai multe detalii despre înscriere găseşti AICI!

Tu eşti cel care decide cât de importantă este învestiţia în propria sănătate!  Înscrie-te până vineri 28 martie şi beneficiezi de o reducere considerabilă! Nu mai sta pe gânduri, înscrie-te aici: MĂ ÎNSCRIU!

 

Articol realizat de:
Florentina Gionea
Veggie Chef
Consilier in  Nutriţie şi Wellness
0727784667
http://www.iubimsigatim.ro

 

 

 

 ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”