Impresii despre Autovindecare prin Noua Medicină Germanică
Impresii: Curs relaţii 7-9 iunie 2013
A mânca sănătos înseamnă altceva pentru fiecare persoană. Acest lucru mi se pare perfect normal, deoarece suntem atât de diferiți.
Majoritatea dintre noi însă parcurgem de-a lungul vieții mai multe etape din punct de vedere al alimentației. Ele sunt determinate de diverși factori: fie că e vorba de o boală de care vrei să te vindeci, fie de o carte pe care ai citit-o și te-a făcut să înțelegi cum funcționează organismul, sau poate pur și simplu nu mai ești mulțumit de aspectul tău fizic. Fiecare avem motivele noastre pentru care la un moment dat vrem să facem o schimbare în alimentație. Important este nu doar să vrem, ci să și începem să facem această schimbare.
Din proprie experiență știu cât de copleșitoare poate fi prea multă informație deodată, mai ales cand găsești păreri contradictorii pe anumite subiecte. Și atunci nu știi încotro să o apuci, nu știi care e calea ce bună.
Eu am învățat ceva pe drumul pe care l-am parcurs până acum, în ceea ce privește hrana sănătoasă: că trebuie să învățăm să ne ascultăm corpul și să ne menținem un echilibru în absolut orice. Excesele nu sunt bune, indiferent de natura lor.
Este foarte bine să învățăm de la cei din jurul nostru, să ne uităm ce fac ei pentru a se menține sănătoși, tineri, energici, însă mereu să adaptăm pentru noi.
În călătoria mea de a mă alimenta cât mai sănătos, am parcurs mai multe etape. De toate am fost bucuroasă și entuziasmată. Cu fiecare etapă, am renunțat la ceva nociv pentru corpul meu și am adăugat alte tipuri de alimente care să-l facă fericit.
Acum alimentația mea este una de tip vegan (fără produse de origine animală). Consum în proporție de 70% mâncare crudă, preparată fără foc, iar partea de 30% gătită ușor (leguminoase, cereale).
Sunt fericită, mă simt foarte bine și am parte de multă inspirație în ceea ce fac.
Îmi place să fiu înconjurată de oameni deschisi, entuziasmați, îmi place să ofer celor din jur ceea ce am învățat.
Asta fac în acest moment prin evenimentele pe care le organizez. Dau mai departe din informațiile pe care eu le-am aflat, din ceea ce am simțit pe propriul corp și din ceea ce am experimentat în bucătărie.
La atelierele mele în acest moment preparăm doar rețete fără foc. De ce? Pentru că este cel mai ușor și mai sănătos mod și pentru că majoritatea știm să gătim folosindu-ne de aragaz. Suntem însă mai sceptici să încercăm ceva cu care nu suntem obișnuiți.
Este atât de frumos să poți să iți pregătești masa într-un timp foarte scurt, să fie cât mai proaspătă, să nu intervii prea mult în a-i schimba starea naturală, să o faci să aibă un gust pe placul tău, să o mănânci cu bucurie, să-ți dea energie, iar la final să nu iți miroase părul și hainele a mâncare gătită.
Majoritatea rețetelor pe care le aleg pentru ateliere, sunt rețete de bază, care se pot adapta după gusturile și inspirația fiecăruia. Mereu încurajez ca fiecare să-și pună amprenta, pentru că nu are ce strica.
Nu-mi permit să-ți dau aici sfaturi legate de cum să te hrănești sănătos, însă vreau să te provoc să reflectezi la cât de mult mănânci, și dacă organismul tău are într-adevar nevoie de tot ceea ce îi dai.
Să te gândești dacă mănânci doar atunci când îți este foame, sau te lași condus de reclamele văzute la televizor, pe stradă, de pozele de pe ambalajul produselor din magazine, de mirosul care te ademenește când treci pe lângă o covrigărie, de ofertele 2+1. Îți asculți corpul sau factorii exteriori care te fac să consumi fără să ai nevoie?
Te aștept cu drag și bucurie la activitățile mele, să cunoști și alte persoane interesate de a învăța să gătească într-un mod sănătos, să împărtășim fiecare din experiență, să te relaxezi, să pui dragoste în prepararea fiecărei rețete, iar apoi să mergi acasă și să îi răsfeți pe cei dragi, doar cu delicii sănătoase.
Valentina Savu
https://www.facebook.com/DeliciiSanatoase?fref=ts‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”