Harta Constiintei: exista 17 niveluri de constiinta. Descopera la ce nivel esti tu!
Dincolo de lumea fizica: Ce sunt calatoriile extracorporale?

Harta Constiintei: cele 9 niveluri de constiinta constructive de la Dr. David Hawkins

In articolul anterior ti-am prezentat cateva detalii despre cele 8 niveluri de constiinta distructive conform Hartei Constiintei creata de Dr. David R. Hawkins si te-am invitat sa faci un exercitiu de introspectie si constientizare pentru a-ti da seama la ce nivel esti.

Daca simti ca ai depasit nivelul 8, felicitari, inseamna ca ai ajuns la un nivel de constiinta constructiv.

Acum iti vom prezenta celelalte 9 nivelurile constructive.

Ideea este ca uneori noi suntem in diferite etape, cand la un nivel cand la altul dar este important sa constientizam unde ne aflam mai exact si ce comportamente, convingeri avem pentru ca doar asa putem trece la urmatorul nivel.

9. Curaj – La nivelul 200 apare pentru prima data puterea. Pana la acest nivel, ii percepem pe ceilalti ca pe niste dusmani potentiali si viata este plina de rivalitati si interese personale. Prin urmare avem de-a face cu un nivel de intarire. Aceasta este zona explorarii, realizarii si determinarii. La nivelele inferioare lumea este vazuta ca fiind lipsita de speranta, trista, infricosatoare. Dar la nivelul curajului viata este incitanta, provocatoare, stimulatoare.

Curajul implica disponibilitatea de a da piept cu provocarile vietii.

La acest nivel ai energia de a invata lucruri noi, iti dezvolti aptitudini pentru o noua profesie. Incepi sa oferi valoare si restitui lumii atat de multa energie cata primesti. La nivelele inferioare oamenii doar atrag energie de la societate, fara sa ofere nimic in schimb.

10. Neutralitate – permite abordarea problemelor in mod flexibil si realist. A fi neutru inseamna a fi relativ neatasat de esecuri si consecinte. Daca nu indeplinesti ceva nu este frustrant, sau nu este o infrangere.

Este inceputul increderii interioare in sine. O persoana care se afla la acest nivel poate spune: „Bine, daca nu voi reusi sa primesc acest serviciu, voi gasi altul”. Oamenii aflati la acest nivel au simtul bunastarii.

Este increderea in capacitatile necesare pentru a trai in lume. Este nivelul sigurantei. Oamenii de aici nu sunt interesati de dispute, competitii si vinovatie, ei transmit incredere si sunt netulburati emotional.

11. Dispozitie sau Bunavointa – Acest nivel foarte pozitiv de energie poate fi considerat o poarta spre nivelele superioare.

Daca la nivelul neutralitatii te descurci bine la locul de munca, aici avem de-a face cu excelenta, succesul in orice incercari fiind un lucru obisinuit.

Stima ta de sine este ridicata. Societatea te apreciaza si iti recompenseaza eforturile. Esti o persoana sensibila la nevoile celorlalti si ai capacitatea de a te corecta daca gresesti si de a invata din propriile experiente, dar si de la altii, depasind mandria proprie.

Esti deschis sa inveti si esti usor de instruit. La acest nivel reprezinti o considerabila sursa de putere pentru societate.

12. Acceptare – La acest nivel intelegi ca sursa si creatorul experientei de viata esti tu insusi. Sursa fericirii e in noi insine. Dragostea, la fel, izvoreste din noi insine. Traiesti in armonie cu fortele vietii.

Acceptarea nu trebuie confundata cu pasivitatea care este un simptom al Apatiei. Ci avem de-a face cu perceptia si calmul emotional. Nu mai intelegem lucrurile gresit, nu le mai deformam.

Cei de aici nu mai determina ce e rau sau bine, ei se dedica rezolvarii problemelor. Predomina la ei obiectivele pe termen lung, creste autodisciplina si stapanirea domeniului lor de activitate.

13. Ratiune – Ratiunea poate gestiona cantitati mari si complexe de date si sa ia rapid deciziile corecte, intelege relatiile, gradatiile.

Este nivelul stiintei, al medicinei si al capacitatii crescute de conceptualizare si intelegere in general. Societatile civilizate moderne tind sa calibreze in marjele superioare ale nivelului 400, care reprezinta nivelul educatiei, stiintei si al tehnologiei. Cunoasterea si educatia sunt importante aici. Gasim tot aici laureatii premiului Nobel, mari oameni de stat, precum Einstein, Freud si altii.

Ratiunea nu constituie un ghid spre adevar si reprezinta totusi un blocaj major in a obtine niveluri superioare de constiinta. Depasirea acestui nivel este rar intalnita in societatea noastra.

La acest nivel scapi din vedere padurea din cauza copacilor, devii sedus de concepte si teorii si sfarsesti fara a atinge punctul esential.

14. Iubire – Nivelul este caracterizat de dezvoltarea unui camp energetic ce devine in mod progresiv neconditionat, neschimbator si permanent. El nu fluctueaza, pentru ca sursa lui, aflata in insasi persoana care iubeste, nu este dependenta de factori exteriori. Nu este iubirea prezentata in mass-media care se refera de fapt la atractie, posesivitate, control, patima, erotism si noutate.

A iubi este o stare de a fi. Este un mod de a te raporta la lume, unul plin de iertare, atentie si implicare. Iubirea nu este intelectuala si nici nu provine din minte.

La acest nivel, constiinta face un alt salt gigantic (unul era anterior, la nivelul 200). Pragul poate fi atins printr-un stil de viata pus sub semnul iubirii si iertarii, prin exersarea bunatatii neconditionate fata de toate persoanele, lucrurile sau evenimentele – fara exceptie.

Numai 0,4% din populatie a atins acest nivel de evolutie al constiintei.

15. Bucurie – Pe masura ce iubirea devine tot mai neconditionata, o poti percepe ca bucurie interioara.

Nu este o bucurie cauzata de o turnura favorabila a  evenimentelor, ci de un companion constant al tuturor activitatilor. Bucuria izvoraste din fiecare moment al existentei. Mai sus de nivelul 54o incepe nivelul sfintilor, vindecatorilor si studentilor avansati.

La acest nivel caracteristica principala pe care o ai este capacitatea de a avea o rabdare imensa si o atitudinie pozitiva persistenta chiar daca esti pus in fata unor adversitati prelungite. Emblema acestei stari este compasiunea.

Totul se intampla fara efort, prin sincronicitate, iar lumea si orice lucru din ea e vazuta ca fiind o expresie a iubirii si divinitatii.

16. Pacea – Acest camp energetic este asociat cu experienta desemnata prin termenii de transcendenta, intelegerea sinelui si constiinta lui Dumnezeu. Este un nivel extrem de rar, fiind atins de un singur om dintr-un milion.

La acest nivel, bucuria ii conduce pe multi sa devina invatatori spirituali, vindecatori, artisti de renume sau chiar mari arhitecti si vizionari. Cativa devin mari genii in domeniile lor de activitate, aducand contributii majore societatii.

Aceste persoane sunt sfinte si pot fi chiar canonizate, desi, la acest nivel, religia formala fiind depasita si inlocuita cu spiritualitatea pura din care izvorasc toate religiile.

17. Iluminarea – Nivelele superioare valorii de 600 pot fi descrise cel mai corect ca o stare sau o conditie total prezenta si autoevidenta, de parca n-ar exista nici subiect, nici obiect.

Nu exista nici o entitate independenta. Toate dualitatile au fost depasite. Totul se creeaza de la sine, ca manifestare a mintii lui Dumnezeu. Aceasta mare constienta caracterizeaza nivelul 700 al constiintei, unde Sinele este Tot Ceea ce Este. Toate se afla intr-un echilibru si o armonie perfecta.

Acesta este nivelul Marilor Oameni ai istoriei care au stat la originea modelelor spirituale pe care le-au urmat multimile de-a lungul timpului.

Este nivelul inspiratiei puternice. Aceste fiinte stabilesc campuri energetice de atractie care influenteaza intreaga umanitate.

Acest oameni sunt Marile Avataruri pe care cu adevarat drept putem sa ii numim Domnul Krishna, Domnul Buddha si Domnul Iisus Hristos.

Asadar, acestea sunt nivelele de constiinta constructive. Spre aceste niveluri este indicat sa tindem. Lasa un comentariu si spune-ne tu catre ce nivel de constiinta aspiri?

Iti dorim sa evoluezi cat mai repede spre nivelul de constiinta pe care ti-l doresti!

Echipa Evoluam Impreuna.

Comentarii Facebook

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *