Nu sunt responsabil(a) pentru fericirea ta!
Interviu cu prof. Dumitru Constantin Dulcan: “Iubirea este soluţia supremă la toate conflictele lumii!”

Cand adevarul incepe sa (ne) vindece…

silluette_dance-womanBLOG

Adevarul nu va face niciodata zgomot.

Dar te avertizez ca, intr-o prima faza, te va “zgudui din temelii”. Iti va scoate la lumina cele mai intunecate rani, iti va arata cu degetul toate mastile pe care le-ai purtat cu tine si cu altii, te va forta sa-ti intorci fata catre tot ceea ce nu ai vrut sa vezi, sa auzi, sa simti…

Suna infiorator, nu-i asa?

Crezi ca nu esti pregatit(a) sa infrunti toata avalansa emotionala care vine spre tine, insa cealalta voce – a intuitiei, a simtirii, a vietii netraite din tine – iti spune ca esti mai pregatit(a) ca niciodata sa te vindeci si sa te privesti din nou, asa cum esti tu.

Stii ca nu esti dator nimanui, insa nu te poti ascunde de tine insa(u)ti. Pentru ca adevarul merge mana in mana cu intuitia, iar intuitia ti-a fost ghid spiritual in cele mai intunecate vremuri.

Dar ce inseamna sa traiesti autentic? Ce inseamna sa fii in adevarul tau?

Inainte de toate, inseamna sa te asculti pe tine si sa onorezi ceea ce iti spun mintea si inima ta. Inseamna sa nu renunti la adevarul tau doar pentru ca adevarul celui de langa tine pare mai puternic, mai frumos sau mai…altfel. Inseamna sa crezi in tine pana la capat indiferent cat de absurd pari in ochii celuilalt.

Daca vrei exemple concrete, inseamna sa nu te casatoresti cu cineva doar pentru ca sunteti impreuna de 7 ani si pentru ca familiile voastre au hotarat cate camere va avea apartamentul vostru si cati copii veti avea. Inseamna sa ai curajul sa te muti la tara si sa plantezi o gradina cu flori – daca asta iti doresti sincer –  in loc sa stai peste program intr-o multinationala. Si mai inseamna sa renunti la o facultate, relatie, job din simplul motiv ca simti ca nu ti se potriveste chiar daca ceilalti insista ca “e de viitor”.

Ai prins ideea. Poti sa-i spui curaj, putere, hotarare. Eu ii spun adevar.

Si mai e ceva…

In drumul tau spre autenticitate, ai un mare aliat: propriul corp.

Corpul tau va ramane mereu martorul tacut al emotiilor tale, asa ca gandeste-te cum reactioneaza de fiecare data cand minti sau cand actionezi impotriva chemarii sufletului: simti ca ti se strange pieptul, pupilele se maresc, nu mai ai control asupra gesturilor si mimicii tale.

Insa atunci cand rostesti adevarul, corpul tau este aliniat si echilibrat. Respiratia este usoara si fireasca.

In continuare, iti voi lasa 2 pasi concreti pentru a invata sa traiesti in adevarul tau:

  1. Spune “Nu” atunci cand vrei sa spui “Nu” si spune “Da” atunci cand vrei sa spui “Da”.

Multe situatii conflictuale apar in momentul in care actionezi invers proportional fata de nevoile tale reale. Gandeste-te de cate ori prietenii tai te-au invitat in oras si tu ai iesit doar pentru ca nu voiai sa-i refuzi, chiar daca aveai alte planuri cu tine.

Adevaratele schimbari pornesc de la lucrurile mici. Propune-ti ca pentru urmatoarea saptamana sa spui “Da” si “Nu” doar atunci cand simti cu adevarat asta si vezi cum te simti, dar si cum te percep ceilalti atunci cand esti sincer(a).

  1. Gandeste-te ca ceilalti sunt avantajati atunci cand te pui pe primul loc pe tine.

Un motiv pentru care nu avem curaj sa fim sinceri este ca ne temem ca ii vom rani pe cei apropiati. Pe termen scurt, aceasta situatie poate fi valida. Dar gandeste pe termen lung. De exemplu, esti intr-o relatie de multi ani de zile, insa nu te mai regasesti in ea. Sau iti doresti o marire de salariu, insa nu ai curajul sa o ceri.

Nu numai ca adevarul te va usura de povara scenariilor pe care ti le faci in fiecare zi, dar ii va da dreptul si celui de langa tine sa actioneze.

Provocarea mea pentru tine este sa spui ceva ce “tii in gat” de prea multa vreme. Nu insist, stii tu cui.

Singurul lucru pe care mi-ar placea sa-l retii din acest articol este ca odata ce adevarul tau va fi rostit, vindecarea ta va incepe. Insa aminteste-ti ca vindecarea ta aduce vindecare si in ceilalti. Sa nu uiti niciodata asta…

In final, mi-ar placea sa-mi povestesti putin despre tine. Spune-mi cum te-ai simtit ultima oara cand ai rostit un adevar pe care nu il mai puteai tine in tine si cum au reactionat ceilalti la rostirea acestuia. Astept cu drag sa-mi impartasesti gandurile tale .

Adevar si incredere!

Articol scris de Andreea Didita

Echipa Evoluam Impreuna’ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”