Hai în echipa mea!
Ce NU este Misiunea Personală

7 filme care să te inspire în misiunea ta personală în 2021

Există filme, motivaționale sau nu, care ating ceva profund în noi, care ne pun pe gânduri sau care ne oferă răspunsuri la întrebări pe care le avem de mult în sufletul nostru.

Astfel că, la început de an, am decis să-ți ofer o listă cu 7 filme care să te inspire în misiunea ta personală în 2021.

Pe multe dintre ele poate le-ai văzut deja.

Recunosc că și eu. 

Însă, am decis să le revăd cu ochii celui care își urmează misiunea personală.

Te asigur că am regăsit noi unghiuri ale aceluiași film chiar dacă l-am revăzut pentru a treia sau a patra oară.

Îți urez vizionare plăcută!

 1. “Mr. Nobody”

Filmul ăsta a făcut furori în 2009, așa că este posibil să-l fi văzut deja până acum.

Pe scurt, el prezintă fragmente din viața personajului principal, Nemo (Nimeni), ultimul muritor rămas pe Pământ.

Poate te întrebi:

Bine, bine, dar care este legătura cu misiunea personală?

În multe secvențe, filmul ne reamintește că în viața avem parte de multe momente cheie în care ne putem urma calea inimii – ceea ce ne simplifică viața – sau, din contră, ne împotrivim misiunii noastre și avem parte de multe suferințe inutile.

Un rol important în acest film – ca și în viață – îl joacă alegerile.

Filmul începe cu scena în care Nemo, copil fiind, este într-o gară și trebuie să decidă cu cine va urca în tren: cu mama sau cu tatăl lui?

Fiecare decizie în parte naște o infinitate de posibilități.

Totul este posibil, chiar și atunci când nu decizi nimic.

Găsești mai jos trailerul filmului:

2. The Conductor – Dirijoarea

Într-o epocă în care femeia este sfătuită să stea la locul ei, Antonia, o tânără de 24 de ani își dorește să devină dirijor.

Acțiunea se petrece în anul 1926, moment în care această meserie nu este destinată femeilor.

Antonia nu este luată în serios când le vorbește tuturor despre visul său, ba chiar este batjocorită și luată în derâdere, chiar și de cei pe care îi iubește.

Nici măcar profesorul ei de pian nu o încurajează să meargă pe acest drum din simplul motiv că este… femeie.

Filmul acesta cuprinde toate etapele pe care orice om le parcurge atunci când vrea cu orice preț să-și urmeze misiunea, de la imboldul puternic pe care îl simte Antonia ca să-și urmeze drumul cu orice preț, la lipsa validării și confirmării din partea celorlalți (e o lume a bărbaților) până la sprijinul care apare când ești hotărât să mergi pe calea ta.

Filmul se bazează pe o poveste reală, Antonia fiind prima femeie care dirijează Orchestra Filarmonică din Berlin.

Găsești trailerul aici:

3. Bohemian Rhapsody

Am regăsit în acest film atât de multe caracteristici din misiunea personală încât a trebuit să stau cu pixul în mână în timpul filmului ca să notez tot ce vreau să-i împărtășesc:

– Freddie este un exemplu de asumare a propriei vieți – a recunoscut ca este gay și a fost marginalizat din punct de vedere social, însă a rămas fidel adevărului sau interior

Viața lui este un exemplu de curaj și o sursa de inspirație pentru cei din jur, inclusiv pentru familia lui – tatăl sau avea o perspectiva tradițională asupra vieții și și-ar fi dorit ca fiul sau să aibă o alta profesie și ” să fie în rândul lumii “. 

Însă în momentul în care Freddie își urmează sufletul si ajunge unul dintre cei mai celebri cantareti ai lumii, tatăl sau îi înțelege și accepta chemarea.

– Freddie este un exemplu de încredere în sine, determinare și incapatanare care ne-ar fi de folos multora dintre noi – după ce a compus melodia “Bohemian Rhapsody” și i s-a spus ca este mult prea lungă pentru o melodie ce urmează sa fie difuzata la radio, el nu a schimbat nimic, ba chiar a mers mai departe și i-a spus celui care nu a văzut valoarea melodiei:

 “Tocmai ai refuzat o melodie care va deveni legenda“.

 Și așa a fost.

-A fost atât de sigur că drumul lui este sa fie cantaret incat nu s-a lăsat intimidat și descurajat de absolut nimic – dinții care nu erau potriviți pentru “un om de scena”, orientarea sa sexuala, boala sa, neincrederea tatălui si alte piedici care au apărut pe parcurs.

Găsești trailerul aici:

4. The pursuit of happiness (În căutarea fericirii)

Este, poate, cel mai bun exemplu de perseverență pe care l-am văzut vreodată într-un film.

Ne amintește că, da, drumul spre misiunea personală este presărat cu provocări și că, indiferent cât de mari sunt acestea, important este să nu renunți.

De asemenea, filmul mai include 2 lecții importante despre calea personajului principal:

 1. În timp ce încerci să-ți atingi misiunea, poți pierde oameni dragi care nu mai servesc scopului tău suprem. Soția personajului principal îl părăsește din cauza problemelor financiare și pentru că nu mai crede în el.
 2. Pe cât de mare este provocarea din calea misiunii tale, pe atât de mare va fi și sprijinul, pe care, mai devreme sau mai târziu, îl vei primi.

Găsești trailerul aici:

 1. Disney & Pixar ‘s Soul

„Tu pentru ce ai vrea să fii cunoscut pe Pământ?”

Este întrebarea care deschide filmul.

Doar că, înainte de a se putea bucura de momentul care să îi deschidă calea drept muzician, are o experiență în apropierea morții.

Ajunge astfel într-un spațiu eteric, de tranziție, unde sufletele trebuie să se purifice înainte de putea întoarce în corp. 

Aici o întâlnește pe 22, un suflet tânăr și naiv, fără prea mari ambiții, alături de care Joe va da startul unei călătorii ce trebuie să îl readucă în corpul său înainte de a fi prea târziu.

Uite unul dintre citatele mele preferate din film:

„Avem un timp limitat pe această planetă. Tu vrei să devii acea persoană care te-ai născut să fii. Așa că nu-ți pierde timpul cu toate nimicurile. Folosește-ți orele făcând ceea ce te va arăta așa cum ești cu adevărat, tu cel grozav și plin de pasiune, dornic să contribui cu ceva de preț la această lume. “

Găsești trailerul aici:

 1. Everest

Acest film este bazat pe o experiența reală a unui grup de alipiniști cu experiență, cât și amatori, care  în timp ce escaladează cel mai înalt versant din lume, începe un viscol puternic care le schimbă radical această expediție, cât și viața.

Este un film despre curajul de a trăi viața așa cum vrei și de a-ți urma chemarea, chiar dacă moartea îți suflă în ceafă.

Ți-l recomand dacă vrei să meditezi la teme precum aventura, pasiune, viața si moartea.

Dar, mai ales, ți-l recomand când nu mai crezi în misiunea ta.

Găsești trailerul aici:

  1. Maudie

Filmul iti prezinta evolutia lui Maud Lewis din postura de sotie-menajera a unui negustor ambulant de peste la statutul de cea mai apreciata pictorita din istoria Canadei. Vei vedea cum o femeie fragila, diagnosticata de timpuriu cu artrita reumatoida, care nu este sprijinita de familia ei, dar care este foarte hotarata sa devina independenta va ajunge sa picteze si sa devina cunoscuta pe plan international prin operele ei.

Viata lui Maudie iti va insufla ambitie, perseverenta, speranta si iti va transmite ideea ca nu exista obstacol care sa te opreasca din drum daca iti doresti ceva cu adevarat!

Tu ce film ai văzut care te inspiră în misiunea personală și ți-a dat mai mult curaj și încredere pe drumul tău?

Scrie-mi răspunsul tău mai jos, sub formă de comentariu, iar împreună vom face o listă și mai mare și vom inspira alți oameni.

Să îți fie de folos!

Un 2021 inspirat, în acord cu Misiunea ta!

Alina Mărioara Finta

Ghidul spre Misiunea ta

 

Comentarii Facebook

6 Comments

 1. Am vizionat de curând “The conductor” și m-a impresionat!

 2. Stan Mihaela spune:

  Foarte bune recomandările.Multumesc mult!Aștept și alte filme motivaționale sa mi le recomandați…🌹🙏🌸

 3. Ioana Raicu spune:

  Finding Forrester

 4. Maria spune:

  Inca o data iti multumesc. Te imbratisez cu drag.

 5. Heliana spune:

  Filmul văzut recent este ,,Calea luptătorului pașnic,,. Un film cu multe învățături despre pasiune, perseverență, acceptare și renuntare. Îl recomand cu drag! Mulțumesc pentru filmele recomandate, am văzut doar ,,Soul,,.

 6. Aș mai recomanda și eu două:
  – The Shack
  – Collateral Beauty

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *