Tiparele de comunicare: ce sunt şi ce nevoi ascund?
Primul pas spre maturitatea emoţională

5 mantre antice care îţi vor transforma viaţa

 

mantra

Mantrele reprezinta un adevarat izvor de vindecare pentru sufletul omului.

In momentul in care rostim sau incantam o mantra, o afirmam in fata propriei fiinte si ii permitem sa patrunda in aspectele mai profunde ale subconstientului nostru. Astfel, putem transforma obiceiurile si tiparele negative pe care le traim in unele pozitive.

In randurile urmatoare, vei descoperi 5 mantre antice, care este semnificatia lor si ce s-a pastrat din sensul lor pana in zilele noastre.

1. Mantra: OM

Traducere: “Sunetul universului. Mantra OM este vibratia primordiala a Universului, reprezentand procesul nasterii, al mortii si al renasterii.”

Adaptarea moderna: Este demonstrate stiintific faptul ca rostirea sunetului OM ne aduce la aceeasi rezonanta cu Universul. Se spune ca sunetul OM vibreaza la frecventa de 432 Hertz – considerata vibratia naturala a Universului – in comparatie cu frecventa de 440 Hertz cu care este asociata, in general, muzica zilelor noastre.

In momentul in care ne coboram frecventa prin ascultarea sunetului OM, mintea noastra se linisteste, ceea ce ii permite sa-si indeparteze o mare parte din ganduri si sa se pregateasca pentru procesul meditatiei.

2) Mantra: Om Namah Shivaya

Traducere: “Ma inclin in fata lui Shiva, suprema zeitate a transformarii, ce reprezinta Sinele cel mai Inalt.”

Adaptarea moderna: In cartea “Eat Pray Love” (“Mananca, Roaga-te, Iubeste”), Elizabeth Gilbert primeste aceasta mantra de la al sau guru. Interpretarea ei este “Onorez divinitatea din interiorul meu”. Mantra de fata este potrivita pentru cresterea increderii in sine, reamintindu-ne tuturor ca suntem alcatuiti din aceeasi energie divina si ca ar trebui sa ne purtam ca atare.

3) Mantra: Lokah Samastah Sukhino Bhavantu

Traducere: “Fie ca toate fiintele de pretutindeni sa fie fericite si libere si fie ca gandurile, cuvintele si actiunile mele sa contribuie la fericirea si libertatea celorlalti.”

Adaptarea moderna: Desi in general aceasta mantra este asociata cu Scoala de Yoga, puterea ei este redirectionata catre dedicarea unei vieti a non-violentei si a binelui. Aceasta mantra incurajeaza cooperarea, compasiunea si trairea in armonie cu mediul, animalele si celelalte finite umane.

4) Mantra: Shanti Mantra
Om Saha Naavavatu
Saha Nau Bhunaktu
Saha Veeryam Karavaavahai
Tejasvi Aavadheetamastu Maa Vidvishaavahai Om

Traducere: “Fie ca Domnul sa ne protejeze si sa ne binecuvanteze. Fie ca El sa ne hraneasca si sa ne dea puterea de a lucra impreuna pentru binele umanitatii. Fie ca invatatura noastra sa serveasca scopului cel mai inalt. Fie ca niciodata sa nu ne intoarcem unul impotriva celuilalt.”

Adaptarea moderna: Aceasta mantra este perfecta pentru a incepe o noua zi, o noua afacere sau un nou proiect. Are rolul de a uni participantii si de a crea o atmosfera lipsita de competitie.

5) Mantra: Om Gum Ganapatayei Namah

Traducere: “Ma inclin in fata lui Ganesha, cel care este capabil sa inlature toate obstacolele. Ma rog pentru binecuvantare si protectie.”

Adaptarea moderna: In invataturile hinduse, Ganesha este cunoscuta drept zeul intepelciunii, al succesului si al inlaturarii obstacolelor.

Care este mantra pe care aveai nevoie cel mai mult sa o asculti in acest moment?‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”