3 lectii de viata din filmul “Vindecatorul” (“The Healer”)
Multumim

4 VIDEO-uri inspirationale despre fericire

spinning boy

Fericirea pare adesea de neatins, insa, cu toate acestea fiecare dintre noi o scrie si rescrie in sufletul sau in functie de experientele si perceptiile asupra vietii care se schimba odata cu trecerea timpului.

Deoarece este un subiect inepuizabil si un scop spre care tindem cu totii, am pregatit pentru tine 4 VIDEO-uri inspirationale in care fericirea este subiectul principal:

 1. Discurs TEDx: “Ce inseamna o viata buna?” – lectii extrase din cel mai lung studiu despre fericire din lume

Ce ne mentine sanatosi si fericiti pe parcursul vietii?

Daca ar fi sa investesti in cea mai buna varianta a ta care te va ajuta sa-ti indeplinesti potentialul in lume, care ar fi aceasta?

Daca traiesti cu gandul ca faima si banii te fac fericit(a), afla ca nu esti singura persoana care crede asta, insa nu de aceeasi parere este si psihiatrul Robert Waldinger.

El a condus cel mai lung studiu din lume despre adevarata fericire si satisfactie in viata – studiu care s-a intins pe perioada a 75 de ani, analizand viata a 724 de barbati din adolescenta pana la batranete.

In discursl de mai jos, Robert Waldinger impartaseste cele mai importante 3 lectii despre fericire pe care le-a desprins din acest studiu. Ti le voi prezenta mai jos, pe scurt:

  • Relatiile ne sunt benefice, iar singuratatea ucide.
  • Nu conteaza numarul de prieteni sau daca esti intr-o relatie stabila, ci este mult mai importanta calitatea relatiilor tale.
  • Relatiile bune nu ne protejeaza doar corpul, ci si creierul.

Toate aceste lectii sunt aprofundate in VIDEO-ul de mai jos pe care il gasesti subtitrat in limba romana (daca subtitrararea in limba romana nu apare automat, selecteaza butonul de langa volum (este un chenar cu 3 puncte in el) si alege Romana.

 

 1. Filmul “In cautarea fericirii” (The pursuit of happiness)

Povestea impresionanta a lui Chris Gardner poate fi o lectie de viata pentru fiecare dintre noi. El este un agent de vanzari extrem de pasionat si inteligent caruia, aparent, i se refuza sansa vietii.

Dupa ce primeste custodia fiului sau de numai cinci ani, Chris traieste drama de a fi dat afara din apartamentul sau din San Francisco, fara a avea vreun loc in care sa mearga . Deznadajduit, dar imbarbatandu-se pentru a nu-l descuraja si pe fiul sau, el va gasi puterea de a ramane drept in fata furtunii ce pare sa-i devasteze viata.

Una dintre replicile mele preferate din acest film este:

„Nu lasa pe nimeni sa-ti spuna ca nu poti sa faci ceva. Nici chiar pe mine. Daca ai un vis, trebuie sa-l aperi. Cei care nu sunt in stare sa faca ceva iti vor spune ca nici tu nu o poti face. Daca vrei ceva, te duci si iei singur. Punc. Bine?”

Filmul subtitrat in limba romana il poti vedea mai jos:

http://cinemasfera.com/the-pursuit-of-happyness-in-cautarea-fericirii-2006-filme-online/

 1. Vama Veche – “Fericire”

De fiecare data cand ascult aceasta melodie, ma gandesc la lucrurile simple din care ne extragem portia de fericire: bebelusul care “vrea in brate si moare de somn”, primul sarut din adolescenta, o zi in care nu ai bifat sarcini importante, dar ai privit minute in sir apusul, o strangere de mana, o plecare spontana catre o destinatie necunoscuta.

 

 1. Discurs TEDx – Sam Berns: “Filosofia mea despre o viata fericita”

Nascut cu o tulburare genetica extrem de grava numita progeria – un echivalent al imbatranirii premature – Sam Berns a fost constient ca se confrunta in viata cu mult mai multe obstacole decat un om obisnuit.

Insa ceea ce m-a impresionat cel mai mult in discursul sau a fost ca el nu a vazut boala sa ca o scuza de a se victimiza, de a se izola sau de a cauta sprijinul exagerat al celorlalti, ci din contra, a demonstrat ca este constient ca fericirea lui este responsabilitatea lui.

In acest discurs emotionant, el enumera cele 3 principii de viata care il ghideaza pe care ti le impartasesc mai jos:

 1. Impaca-te cu ceea ce nu poti face deoarece sunt atat de multe lucruri pe care le poti face.
 2. Incojoara-te de oameni pe care vrei cu adevarat sa ii ai in preajma ta.
 3. Continua sa mergi mai departe.

Discursul il gasesti subtitrat in limba romana mai jos (daca subtitrararea in limba romana nu apare automat, selecteaza butonul de langa volum (este un chenar cu 3 puncte in el) si alege Romana.

Vizionare placuta!

Alina Finta

Fondatoarea Evoluam Impreuna‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”