Iubirea şi problemele ei
Noua Medicină Germană sau legătura stres – boală
Iubirea şi problemele ei
Noua Medicină Germană sau legătura stres – boală

3+1 lucruri de care trebuie să ţii seama când îti formulezi intenţiile

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să atingi un obiectiv e să … formulezi obiectivul.

În momentul în care formulezi un obiectiv ambitios in minte e posibil ca mintea ta să-ti spună „N-o să poti atinge acest obiectiv, e prea ambitios pentru tine” şi datorită acestui lucru să amâni sau să te auto-sabotezi în încercarea de a atinge acel obiectiv. Modul în care poti să-ti păcăleşti mintea este să nu-l formulezi ca „obiectiv” ci ca „intentie”.

În loc să spui „Obiectivul meu e să ajung la un venit lunar de 5000 de euro/lună” să formulezi „Intentia mea este să ajung la un venit lunar de 5000 de euro/lună”.

Sunt 3+1 lucruri de care să tii seama atunci când îti formulezi intentiile.

 

1. Intentia trebuie formulată pozitiv, la timpul prezent.

Trebuie să-i spui subconştientului tău directia în care să meargă. Imaginează-ti că te urci într-un taxi şi şoferul te întreabă „Unde vă duc?”. Iar tu îi răspunzi „Nu vreau să mă duci la gară”. „Atunci unde să vă duc?” „Nu vreau să mă duci nici în centru”. Ai prins ideea.

Deşi pare simplu, foarte multe persoane greşesc de la acest prim pas în formularea intentiilor. Ele spun, de exemplu „Vreau să nu mai fiu bolnav”, „Vreau să nu mai am datorii”, „Vreau să nu mă mai cert cu partenerul/partenera”. Pentru că am fost obişnuiti de familie, şcoală, societate să gândim mai degrabă în termeni negativi decât în termeni pozitivi, am văzut foarte multe persoane care au dificultăti în a formula intentiile în termeni pozitivi. Solutia este următoarea: fă o listă ce te deranjează şi apoi „reversează” formularea. Formulează-i opusul. De exemplu:

 

Mă doare spatele Intentia mea este să am un spate sănătos
Am datorii Intentia mea este să am o balantă financiară pozitivă
Mă cert cu partenerul/partenera Intentia mea este să am o relatie extraordinară cu partenerul/partenera
Am un job care nu-mi place Intentia mea este să am jobul mult visat
Nu-mi ajung banii Intentia mea este să am mai multi bani decât am nevoie

 

O altă greşeală pe care am văzut-o este formularea intentiei legate de greutatea corporală. Cele mai multe persoane formulează intentia „Vreau să slăbesc”. Ce nu ştiu aceste persoane este că organismul se opune „slăbitului”. Dacă totuşi reuşeşti să-l convingi, organismul va prelua comanda de slăbit ca pe o comandă adresată întregului corp şi atunci o să-ti „slăbească” toate sistemele (circulator, imunitar, respirator etc). Formularea corectă este „Intentia mea este să ajung la greutatea de …. kg”.

 

2. Intentia trebuie formulată măsurabil.

Pentru ca materializarea intentiei să aibă loc e nevoie ca imaginea cu intentia îndeplinită să ajungă în subconştient. Subconştientul, spre deosebire de conştient, nu ştie să opereze cu termeni abstracti. Pentru conştient au sens termeni de genul „mare”, „bun”, „spatios”, dar pentru subconştient e nevoie de formulări precise atât în termeni de numere (măsurători) cât şi în termeni de senzatii ale celor 5 simturi (ce vei vedea, auzi, simti atunci când intentia ta va fi materializată).

O persoană cu care am făcut coaching îşi formulase intentia „Vreau să fac bani pe Internet”. Am întrebat „Cum arată situatia acum?”. Mi-a răspuns „Câştig 0,30 euro pe lună cu un site”. „Păi”, am zis „intentia ta e deja materializată. Faci 0,30 euro pe lună cu un site, adică faci bani pe Internet”.

Persoanele care vin la workshop-ul „Atrage Abundenta în Viata Ta!” spun că vor mai multi bani. În acel moment scot din buzunar o monedă de 50 de bani şi le-o ofer spunând „Ai mai multi bani decât în  momentul în care ai intrar în sală? Atunci intentia ta s-a materializat”.

Exemplu

Mă doare spatele Intentia mea este să am un spate sănătos Intentia mea e să pot sta 8 ore în picioare şi să mă simt în formă.
Am datorii Intentia mea este să am o balantă financiară pozitivă Intentia mea e să am un excedent de 10.000 de euro la sfârşitul anului
Mă cert cu partenerul/partenera Intentia mea este să am o relatie extraordinară cu partenerul/partenera Intentia mea este să petrec în fiecare zi o oră împreună cu partenerul/partenera, timp în care să ne planificăm viitorul
Am un job care nu-mi place Intentia mea este să am jobul mult visat Intentia mea este să am un job pe domeniul …. unde să pot să-mi exprim potentialul înconjurat de o echipă de colegi cu care să comunic excelent.
Nu-mi ajung banii Intentia mea este să am mai multi bani decât am nevoie Intentia mea este să am un excedent lunar de 1000 de euro.

 

 

3. Formularea intentiei trebuie urmată de o listă de „De ce?”-uri.

De fapt, sunt 2 liste. O listă cu beneficiile pe care le obtii ca urmare a materializării intentiei şi o listă cu durerile de care scapi în momentul în care intentia devine realitate.

Suntem motivati în viata de 2 lucruri: dorinta de a obtine plăcere şi dorinta de a evita durere. Cele 2 liste ne arată care sunt motivele noastre. Cu cât mai multe sau mai intense „De ce”-uri, cu atât va fi mai puternică dorinta de a trece la actiune pentru materializarea intentiei. De asemenea, aceste liste îti vor arăta şi dacă intentia este cu adevărat importantă pentru tine sau e doar un moft temporar.

De exemplu:

Intentia mea este să am un excedent lunar de 1000 de euro.

 

Beneficii obtinute Dureri evitate
Sunt relaxat şi mă pot concentra să fac ceea ce îmi place. Scap de situatia jenantă de a mă împrumuta la prieteni şi rude
Pot merge cu familia în excursiile pe care ni le dorim atât de mult Nu trebuie să le mai dau copiilor explicatii când îmi cer bani pentru diverse cheltuieli
Am un aer vesel şi optimist oriunde mă duc  
Putem cumpăra lucrurile de care avem nevoie  

 

 

Cel de-al patrulea lucru, şi cel mai important, de care trebuie tinut cont este emotia pe care o ai în momentul în care formulezi intentia. Dacă emotia pe care o simti este frustrarea că acele lucruri pe care le doreşti îti lipsesc, atunci această emotie este cea care se va transmite în Univers, iar ceea ce vei primi înapoi va fi în concordantă cu această emotie, adică şi mai multă frustrare.

Emotia potrivită pentru formularea unei intentii este cea de bucurie că această intentie se va materializa şi detaşare de rezultatul final. Ataşamentul fată de rezultatul final transmite şi el o emotie negativă, cea de încrâncenare.

 

Modul în care transmiti în Univers această emotie este formulând intentia:

„Ce frumos ar fi dacă …” sau „Ce minunat ar fi dacă…”

„Ce minunat ar fi să am un excedent lunar de 1000 de euro”.

„Ce minunat ar fi să pot sta în picioare 8 ore şi să mă simt în formă”.

„Ce minunat ar fi să petrec în fiecare zi o oră împreună cu partenerul/partenera, timp în care să ne planificăm viitorul împreună”.

 

Dacă vrei să fii sigur că ti-ai formulat intentiile corect trimite-mi un e-mail cu formularea intentiei tale la: contact@atrageabundenta.ro.

Autor: Florin Pasat.

Florin Pasat, va sutine Seminarul GRATUIT si Workshopul „Atrage Abundenta in viata ta” in luna februarie, la Bucuresti . Mai multe informatii AICI’ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”