5 emoţii care îţi slăbesc imunitatea
Interviu cu Oana Stoianovici: cea mai frecventă frustrare a femeii moderne este „nu ştiu să fiu femeie, am pierdut arta”
5 emoţii care îţi slăbesc imunitatea
Interviu cu Oana Stoianovici: cea mai frecventă frustrare a femeii moderne este „nu ştiu să fiu femeie, am pierdut arta”

3 mituri ale medicinii tradiţionale desfiinţate de Noua Medicină Germană

noua

Motto: “In ziua de azi, Lazar nu ar mai putea invia. Medicina a progresat prea mult.” (Mario Marenco)

Perspectiva omului asupra bolii a fost destul de interesanta inca din cele mai vechi timpuri. In Antichitate, se considera ca boala este pedeapsa persoanelor care pacatuiesc.  Mai tarziu, ea a fost interpretata drept rezultatul unei lipse sau al unui exces pentru ca in prezent sa se considere ca aceasta este consecinta atacului unor organisme sau chiar al propriului nostru organism asupra lui insusi.

Medicina traditionala a adus un aport semnificativ in viata omului, insa in acelasi timp nu a reusit sa-si depaseasca limitele, creand o serie de blocaje in ceea ce priveste vindecarea noastra.

Chiar daca in continuare va vom prezenta o serie de prinicpii ale medicinii traditionale pe care Noua Medicina Germana le desfiinteaza, articolul de fata nu este un atac impotriva medicinii clasice. El prezinta doar o perspectiva mult mai ampla asupra sanatatii noastre pe care multi dintre ar trebui sa o cunoastem.

Mitul nr. 1: “Cancerul este rau si fatal. Doar chimioterapia iti asigura salvarea.”

In momentul in care o persoana este diagnosticata cu cancer, este posibil ca ea nici sa nu se mai gandeasca la o cale de salvare. Multe personae vor incerca chimioterapia, in timp ce altele vor vedea un rezultat mult prea nefericit inainte de a incerca alternativele.

Insa adevarul este ca exista alternative. Noua Medicina Germana prezinta urmatoarea perspectiva asupra cancerului:

Cele mai multe tipuri de cancer sunt umflaturi mari care apar la inceputul unei faze reparatorii vegatonice. Datorita efectului simpaticoton otravitor indus de chimioterapie, umflatura regreseaza imediat, creand iluzia unui efect de vindecare.

Daca boala dispare de la sine, se afirma ca diagnosticul a fost eronat inca de la inceput deoarece exista dogma de nezdruncinat ca un cancer nu poate regresa sau disparea de la sine.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste succesele terapiei conventionale, nu exista nicio dovada a acesteia cu privire la cancer. Nu exista studii legate de eficienta chimioterapiei, ci numai certitudinea (dara o dovada clara) ca aceasta este calea sigura spre vindecare.

 1. Mitul nr 2: “Trebuie sa-ti faci teste timpurii pentru depistarea bolilor.”

Potrivit Noii Medicine Germane, incurajarea oamenilor atat de catre medici, cat si de catre mass media pentru a-si face cat mai multe teste cu privire la anticiparea anumitor boli nu este altceva decat inducerea unui program de frica.

De exemplu, o persoana poate avea un anumit dezechilibru la nivelul colonului. Ea va vedea si va auzi in medii diferite cat mai multe despre simptomele cancerului la colon. Desi ea are o simpla constipatie, simptomele sunt asemanatoare cu cele prezentate. In astfel de momente, ea devine mai receptiva la acestea si chiar isi poate induce anumite simptome. Potrivit legii atractiei, ea insasi isi atrage boala.

 1. Mitul nr. 3: “Orice boala se trateaza cu medicamente.”

Desi medicamentele pot trata o anumita afectiune pentru o perioada de timp, aceasta poate reveni daca nu a fost tratata si cauza din spatele bolii. Noua Medicina Germana vorbeste despre existent unui conflict interior biologic care da nastere la rezolvarea afectiunii. In momentul in care acesta este inteles, vindecarea se produce total, fara a exista riscul revenirii bolii.

Ce este Noua Medicina Germana?

Am mentionat atat de des in articolul de fata termenul de Noua Medicina Germana incat este datoria noastra sa iti oferim cat mai multe detalii despre aceasta forma de terapie.

Ea a fost descoperita de dr. Ryke Hamer. El a tratat peste 31.ooo de pacienti doar stand de vorba cu ei.

Ce a descoperit el, de fapt?

Dr. Hamer sustine ca fiecare om s-a imbolnavit din cauza unui program mental distructiv, nascut in urma unui soc emotional. Astfel, el vorbeste despre cele 5 legi biologice ale naturii:

 1. Prima lege biologica sustine ca orice boala este un program biologic special (PBS) declansat dintr-un soc conflictual emotional grav (Dirk Hamer Syndrom)

Caracteristicile acestuia sunt urmatoarelele:

 • Ne ia prin surprindere, fiind acut si dramatic
 • Suntem total nepregatiti si nu stim cum sa-l rezolvam
 • Il traim in solitudine

! Cu cat durata conflictului este mai mare, cu atat se imbolnaveste mai rau organul corespunzator acestui tip de conflict.

 1. A doua lege biologica ne spune ca orice boala si orice conflict au si o rezolvare.

Etapele oricarei boli sunt urmatoarele:

 • Faza conflictului activ
 • Faza de conflict rezolvat

In prima faza ( denumita si faza rece – faza activa) ne confruntam cu urmatoarele simptome:

 • Intregul organism este orientat catre a face fata conflictului
 • Putem trece prin urmatoarele stari: extremitati reci, stress, lipsa apetitului, insomnia

In cea de-a doua faza (faza calda – faza de vindecare), experimentam:

 • Organismal trece printr-o faza de regenerare
 • Febra, inflamatii cu dureri, eruptii cutanate
 1. A treia lege biologica ne transmite ca dupa impact, celulele cerebrale transmit oscul catre organul correspondent.

Astfel, au loc urmatoarele procese:

 • Crestere de celule sau accentuarea functiei organului
 • Pierdere de celule sau diminuarea functiei organului

In aceasta faza ne putem confrunta cu:

 • Dezvoltarea unei tumori
 • Deteriorarea tesutului
 • Dereglarea functionala
 1. Cea de-a patra lege biologica:

Sistemul ortogenetic al microbilor:

 • Ajuta la procesul de vindecare
 • Ciupercile, bacteriile, virusii sunt active doar pe durata de vindecare
 • Descompun tumorile care nu mai sunt necesare
 1. A cincea lege este legea chintesentei sau a intelegerii: boala este manifestarea unui Program Biologic de Supravietuire compus din 2 faze:
 • Boala nu este o eroare fara rost a naturii sau a biologiei, ci un program special creat de natura, cu un scop précis
 • Aceste programe special s-au creat cu rolul de a adapta organismal la situatiile neprevazute

Prin acest dublu mencanism imbolnavire – autovindecare, natura a imbunatatit sansa de supravietuire a celui care a creat conflictul.

Noua Medicina Gerama reprezinta o adevarata revolutie a medicinei. Speram ca acest articol v-a fost de folos in a intelege mai multe despre acest “fenomen” si asteptam cu drag sa ne scrieti cu drag orice cometariu sau intrebare legata de acest subiect.

In final, dorim sa ne impartasiti daca v-ati confruntat cu o anumita afectiune si ati tratat-o altfel decat prin medicina clasica. Raspunsurile dumneavoastra ar putea ajuta si alti oameni sa inteleaga ca exista alternative.

Echipa Evoluam Impreuna’ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”