Află care e Povestea lui Dumnezeu și Cum Te Poate Ajuta în Suferință.
4 VIDEO-uri inspirationale despre fericire

3 lectii de viata din filmul “Vindecatorul” (“The Healer”)

Indiferent cum arata viata ta in acest moment, imagineaza-ti ca un secret care ti-a fost ascuns tot timpul va iesi la iveala cand te vei astepta mai putin, dar cand vei avea cea mai mare nevoie.

Imagineaza-ti ca tot ceea ce credeai ca stii despre tine este “o minciuna” in care ai ajuns sa crezi si pe care ti-au repetat-o si cei din jur. Adevarul este altul, insa nu stii cum sa reactionezi in fata lui.

Aceasta este povestea lui Alec, personajul principal al filmului “The Healer” (“Vindecatorul”) pe care doresc sa ti-l recomand astazi.

Pe scurt, intriga filmului este urmatoarea:

In aparenta, Alec este doar un electrician aflat in pragul saraciei si al falimentului. Inca traumatizat dupa moartea fratelui sau geaman, Alec ia legatura cu fratele mamei sale, unchiul Richard care pare sa fie solutia la toate probemele sale: el se ofera sa-i plateasca toate datoriile lui Alec in schimbul mutarii sale pentru un an intr-o alta localitate, Halifax.

Ajuns acolo, el da piept cu o alta situatie careia nu stie cum sa-i faca fata: satenii sunt de parere ca el este “Alesul”, un om cu capacitatea de a-i vindeca toti oamenii in destinul carora este “scris” sa fie vindecati. De fapt, acesta era un dar al stramosilor sai care a fost transmis din generatie in generatie, dar pe care Richard il neaga cu vehementa.

Alec se simte depasit de situatie, insa ajutoarele nu inceteaza sa apara: unul dintre ele este Cecilia, frumoasa veterinara a localitatii de care ajunge sa se indragosteasca, dar si Abigail, o tanara de 14 ani care sufera de cancer in ultima faza si crede ca Alec este cel care o poate vindeca.

Desi pare o simpla comedie care te binedispune, “The Healer” contine lectii de viata cu care multi dintre noi ne confruntam lin diferite momente.

Iti las mai jos doar 3 dintre ele:

  • Mai devreme sau mai tarziu, Dumnezeu iti va dezvalui planul Lui cu tine.

Nu numai ca Alec se afla intr-o situatie de iesire, insa intreg contextul sau de viata nu parea sa-l “avantajeze”: la urma urmei, cine poate vedea un om inzestrat cu darul vindecarii intr-un electrician plin de datorii care nu pare dispus sa-si ia angajamente nici fata de sine, ca sa nu mai vorbim de cei din jurul sau?

Pornind de la povestea lui Alec, te invit acum sa te intorci spre tine, sa te gandesti la o situatie cu care te confrunti in prezent si sa te intrebi daca nu cumva ea face parte dintr-un plan mai mare pe care Dumnezeu l-a pregatit pentru tine.

Poate ca situatia prezenta nu este altceva decat o piesa a unui puzzle complex care se va intregi in momentul in care vei reusi sa intelegi de ce ti-a fost data. In astfel de momente, tot ce ai nevoie este sa gasesti inauntrul tau resurse de credinta si incredere in planul divin care, intr-un fel sau altul, iti va arata calea.

  • Teama de puterea ta poate fi mai mare decat teama de slabiciunile tale.

In momentul in care Alec a aflat ca face parte dintr-o familie de vindecatori si ca rolul sau in aceasta lume poate fi mai mare decat credea, l-a negat in totalitate. Nu i-a venit sa creada, ca el, “un ratat”, ar putea sa “readuca la viata” un numar atat de mare de oameni.

Intreaba-te de cate ori ti s-a intamplat si tie un lucru asemanator:

de cate ori ai dat inapoi cand cineva “a vazut” ceva mai mult in tine, insa nu i-ai dat crezare;

de cate ori ti-ai spus “oare sunt eu capabil sa fac un lucru atat de maret?” si ai reusit;

de care ori ti-ai dat deoparte puterea personala (poate in mod inconstient) pe motiv ca te vei pune mai presus de ceilalti, asa ca ai preferat sa te asezi “mai jos” decat ei?

Prin firea noastra umana, ne este mai usor sa ne vedem slabiciunile decat maretia.

Timp de secole am fost obisnuiti sa facem acest lucru, insa prin starea de prezenta, cat si prin dorinta sincera de a lua contact cu puterea noastra interioara, putem accesa acele resurse interioare care sa ne dea increderea de care avem nevoie pentru a ne ajuta si pentru a-i ajuta pe altii.

  1.  Urmeaza semnele chiar daca nu stii unde te duc.

Alec ar fi putut sa refuze propunerea unchiului sau de a se muta in alta localitate. Ar fi putut sa refuze sa petreaca acel weekend cu Abigail. Ar fi putut sa renunte in totalitate la “nebuneasca” idee cum ca el ar fi un vindecator. Dar nu a facut-o.

Acelasi lucru este valabil pentru oricare dintre noi.

In unele momente, simtim ca “trebuie” sa facem anumite alegeri, sa luam anumite decizii chiar daca nu ne putem explica acest lucru din punct de vedere rational. Pur si simplu “stim” ca trebuie sa o facem: sa acceptam un job intr-un alt oras, sa mergem la un anumit eveniment chiar daca nu pare neaparat “genul” nostru, sa acceptam invitatia in oras a unei persoane pe care abia am cunoscut-o.

Nu se stie daca nu cumva jobul acela devine misiunea ta in aceasta viata; daca nu cumva la acel eveniment vei primi informatii pe care le cauti de foarte multa vreme; daca nu cumva, acel necunoscut caruia i-ai acceptat invitatia in oras va fi viitorul tau partener pentru restul vietii tale.

Nu stim niciodata si cu toate acestea, undeva, intruntrul nostru, “stim” ca trebuie sa urmam acele semne.

Acestea fiind spuse, iti las mai jos link-ul unde poti vedea filmul in intregime (este subtitrat in limba romana, insa este nevoie sa apesi de mai multe ori Play pana se incarca):

https://filmedesezon.com/2019/02/26/the-healer-2017-film-online-subtitrat/

In final, te invit sa-mi scrii care este cea mai mare lectie de viata pe care tu ai dobandit-o in urma acestui film.

Vizionare placuta!

Alina Finta

Fondatoarea Evoluam Impreuna‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”