7 resurse de care ai putea avea nevoie în 2016
4 tipare de relaţii toxice
7 resurse de care ai putea avea nevoie în 2016
4 tipare de relaţii toxice

2 practici antice pentru a îmbrăţişa adevărata putere a sufletului tău

 

La nivelul corpului fizic, Soarele corespunde plexului solar. Acesta este centrul fiintei noastre, cel care face legatura dintre lumea terestra si lumea divina, iar la nivel energetic  este conectat cu cea de-a treia chakra – Manipura – simbol al puterii personale si interioare.

Astfel se explica de ce putem aseza semnul egalitatii intre Soare si conceptul de “putere”. In randurile de mai jos, regasesti 3 practici antice prin care te poti (re)conecta cu puterea dinauntrul tau ajutandu-te de lumina si energia Soarelui.

1.       Mediteaza sau pur si simplu contempla rasaritul soarelui.

Meditatia la prima ora a diminetii sau privitul soarelui in timp ce rasare pe cer este una dintre cele mai profunde modalitati de a fi in contact cu Sinele tau.

Ritualul aparitiei soarelui pe cer este o reamintire vie pentru sufletele noastre cu privire la puterea care va rasari atunci cand ne vom confrunta cu experiente mai intunecate sau provocatoare. Soarele ne reaminteste ca el este mereu acolo, chiar daca noi uitam sa-i onoram prezenta. Situatia este asemanatoare in ceea ce priveste puterea noastra interioara. Noi nu o putem vedea, insa stim ca ea este precum un ghid pe care este nevoie doar sa-l strigam pentru a ne fi de folos.

2.       Creeaza-ti propria ta conexiune cu Soarele.

Poti face acest lucru fie prin exercitii clasice de Yoga – cum ar fi Salutul Soarelui, fie prin a da nastere unor tehnici personalizate prin care sa fii in contact cu energia Soarelui – chiar daca nu ai practicat Yoga sau altceva in acest sens.

Iata un exemplu de exercitiu:

Stai in picioare cu palmele lipite una de cealalta (ca in pozitia de rugaciune) astfel incat degetele mari de la ambele maini sa iti atinga sternul. Conecteaza-te cu radacinile tale, cu pamantul pe care il simti sub tine, iar apoi du-ti atentia catre inima..

In traditia vedica, Soarele este onorat ca fiind prietenul tuturor. In timp ce stai in picioare in pozitia descrisa mai sus, invita Soarele in inima ta astfel incat sa fii prietenul tau, iar apoi al tuturor.

In continuare, intreaba-te daca te regasesti in scenariile de mai jos: Ai avut o copilarie fericita? Te-ai simtit tradata de cei pe care ii numesti “prieteni”? De fiecare data atragi relatii si tipare toxice?

Puterea acestei practici consta in faptul ca o data ce invoci Soarele in inima ta, incepi sa primesti – poate chiar inconstient – spirijinul celor din exteriorul tau fara a-i ruga sa te completeze sau sa tea jute, ci in cel mai firesc mod posibil. Prin practicarea constanta a acestui exercitiu, vei incepe usor-usor sa ramai ferm(a) si sa te lasi ghidat(a) de intelepciunea, compasiunea si puterea ta interioara.

Tu ce metode folosesti pentru a-ti recapata puterea personala?

Te invit sa ne scrii comentariul tau aici pentru a fi de folos si celorlalti!‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”