De ce trăim în trecut? + 5 modalităţi de a reveni în prezent
Interviu cu prof. dr. Ovidiu Bojor: “Plantele ne pot ajuta să ne eliberăm de emoţiile negative”

10 filmuleţe pentru dezvoltarea ta personală şi spirituală

Dalai_Lama-wallpaper

Exista momente in care tot ce ai nevoie este sa iti amintesti ceea ce stii deja.

Pentru astfel de clipe, am creat acest articol care sa iti serveasca drept punct de sprijin atunci cand simti ca ai nevoie de un sfat, o invatatura sau doar o vorba buna.

Mai jos regasesti 10 filmulete menite sa iti usureze pasii in dezvoltarea ta personala si spirituala:

1. Vindecare spirituala prin iertare

“Ierti atat cat iubesti” – Acest clip contine o serie de citate ale mai multor invatatori spirituali despre iertare, compasiune si iubire.

 

2. Neale Donald Walsch – Teama, Spaima si Frica

“Cea mai mare problema astazi de pe planeta este Frica”. Despre cum o putem intelege, de ce frica de viata nu este altceva decat frica de moarte si care sunt nevoile ce se ascund in spatele acesteia, aflam din filmuletul de mai jos:

3. Lazarev – Principii de vindecare

“Daca nu stim sa-l iubim pe cel de langa noi, adica iubirea noastra este determinata de conditii, cerinte, iar ulterior de gelozii, suparare, condamnare, atunci acesta intensifica atasamentul nostru de bazele vietii: instinctul sexual, omul iubit, copiii, familia.” + alte principii de vindecare :

 

4. Eckhart Tolle – Corpul durerii

Corpul durerii reprezinta totalitatea gandurilor si emotiilor negative care raman inmagazinate in campul nostru energetic. Daca acestea nu sunt constientizate si mai apoi purificate, pot conduce la tendinte autodistructive sau chiar boli. Un filmlulet util pentru educatia noastra spirituala:

5. O zi buna cu Brother David Steindl-Rast

“Crezi ca azi nu e decat o alta zi din viata ta?” Filmuletul de mai jos iti raspunde la aceasta intrebare si te ajuta sa constientizezi, poate inca o data, de ce fiecare zi din viata este unica si cum poti cultiva recunostinta pentru fiecare zi traita.

6. Albert Einstein – Exista Dumnezeu?

Un video pe cat de scurt, pe atat de profund despre cum prezenta “raului” nu inseamna absenta lui Dumnezeu:

7. Dalai Lama – 18 reguli pentru a avea o viata fericita

“Chiar daca vei fi tentat sa uiti atunci cand esti dezamagit, aminteste-ti ca a nu obtine ceea ce vrei poate fi uneori o minunata lovitura de noroc” + alte 17 povete despre o viata fericita regasesti in filmuletul de mai jos:

8. Arsenie Boca – Invataturi despre post si rugaciune

Deoarece suntem in Postul Pastelui, revenim pe meleagurile noastre si va oferim acest filmulet ce contine invataturile parintelui Arsenie Boca despre post si rugaciune:

9. Osho – Solitudine si singuratate

Osho vorbeste despre cum starea de solitudine duce la indepartarea treptata a egoului si la capacitatea de a ne trai vietile din adevarul inimii noastre:

10. Nicolae Steinhardt – Jurnalul fericirii

In final, va lasam sa va umpleti sufletul cu aceste cuvinte minunate desprinse din “Jurnalul Fericirii”:

Vizionare placuta,

Andreea

P.S.: Care dintre filmuletele de mai sus ti-a oferit un raspuns pe care il asteptai de ceva vreme?‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”