Turneul “Misterul nasterii si calatoria sufletului pe Pamant”: lectii personale si invataturi
Evolutia personala – un drum pe care pasesti si nu te mai intorci
Turneul “Misterul nasterii si calatoria sufletului pe Pamant”: lectii personale si invataturi
Evolutia personala – un drum pe care pasesti si nu te mai intorci

Momentul Nașterii ne stabilește directia în viata

Momentul nașterii și modul în care venim pe lume ne stabileste directia in viata. De ce spun asta? In urma cu 2 saptamani inca eram in Kings Langley, o localitate mica, dar cocheta, aflata in apropiere de Londra. Am petrecut acolo cateva zile extraordinare la cursul de formare practician pentru metoda Matrix Birth Reimprinting and Life Purpose (“Reimprentarea nasterii si scopul vietii”) organizat chiar de Sharon King, creatoarea acestei tehnici extraordinare.

Ma simt extrem de recunoscatoare pentru cunostintele si abilitatile dobandite la acest curs si simt din suflet sa le impartasesc si cu tine, asa ca te invit sa citesti mai departe acest articol.

Metoda Reimprentarea nasterii preia elemente din Tehnicile de eliberare emotionala (EFT)  si din Reimprentarea Matricei si te poate ajuta sa-ti imbunatatesti considerabil calitatea experientelor emotionale prin rescrierea nasterii.

Cu siguranta te vei intreba de ce este atat de important acest aspect. De ce sa-ti rescrii nasterea?

Am ramas surprinsa cand am aflat ca aproximativ 95% dintre oameni au o nastere traumatizanta. Fie ca ne amintim, fie ca nu. E un procent urias: 95%!

Este incredibil cat de mult ne afecteaza parcursul vietii traumele din timpul nasterii. Cu ajutorul acestei tehnici blande, dar eficiente te poti intoarce la momentul nasterii si te poti elibera de emotiile traumatizante care te-au insotit atunci, creand un sistem complet nou de experiente si credinte.

In ceea ce ma priveste, nu am pierdut timpul si deja am inceput sa aplic acest instrument extraordinar pe mine, dar si cu clientii care sunt in programul de transformare. Sunt de-a dreptul entuziasmata pentru ca deja se observa rezultate. Mi-am reimprentat propria nastere, am curatat sentimentele mamei, tatalui, dar si pe ale fatului si ma simt mai conectata la viata, mai activa si mai linistita.

Multi dintre noi nu constientizam importanta procesului de nastere pentru dezvoltarea convingerilor si perceptiilor despre lume. Fie ca este vorba despre noi insine, fie ca este vorba despre copii nostri insa acest proces ne influenteaza intreaga viata.

Timpul petrecut in pantece, impartasind experientele si emotiile mamei noastre, procesul nasterii in sine, dar si primii sase-sapte ani ai vieții generezaa persoana care esti astazi. Cu bune, dar si cu aspecte provocatoare. In acest interval de timp iau nastere multe dintre cauzele problemelor din viata noastra.

Tot ce experimentezi in prezent este un efect al trecutului, iar cursul lui Sharon mi-a adus o constientizare importanta in acest sens. Daca viata noastra ar fi asemnea unui copac, atunci: ramurile si frunzele reprezinta prezentul, experientele avute constituie tulpina, iar radacina este suma momentelor in care ne-am format anumite convingeri. Iar aceste convingeri tot revin in prezent.

Pana acum eram convinsa ca aceste convingeri decisive pentru viata noastra se formeaza numai in primii ani de copilarie. Si ca ne vom atrage experiente in special in functie de ce traim in primii sase-sapte ani de viata.

In urma cursului de Reimprentarea Nasterii, dar si a conferintelor din cadrul Turneului Misterul Nasterii si Calatoria Sufletului pe Pamant am inteles foarte clar ca ne formam convingeri inca din momentele premergatoare conceptiei. Desigur, procesul continua in timpul lunilor de sarcina, in timpul nasterii, dar si ulterior. Anne Givaudan, intarita de argumentele d-nului prof. Dulcan, sustinea ca fiinta are constiinta, isi poate forma convingeri, aude, simte inca dinaninte de conceptia efectiva. Numai ca nu poate vorbi.

Radacina radacinilor modului in care suntem noi ca oameni, a provocarilor noastre emotionale este constituita de momentul conceptiei, de cele noua luni petrecute in pantecul mamei si de experienta nasterii. Bebelusul simte si trage concluzii despre mediul in care s-a format si s-a nascut.

In continuare, iti voi prezenta cum influenteaza viitorl adult diferite aspecte din momentul nasterii si din momentul celor 9 luni din viata intrauterina:

Daca parintii si-au dorit copilul

Daca parintii au dorit copilul si-l aduc pe lume in mod constient atunci el se va simti util si va atrage in viata experiente in care va simti ca este important, ca aduce o schimbare in lume. Va demara cu usurinta actiuni si se va putea adapta lesne situatiilor noi.

Daca parintii nu si-au dorit copilul

In situatia in care mama si tata nu au fost pregatiti sa fie parinti, copilul va dezvolta o teama de schimbare, de nou, de neprevazut. Va simti ca nu este binevenit in lume, ca nu este dorit, iar ca adult nu se va simti util. La nivel subconstient va experimenta o stare de nesiguranta. Momentul conceptiei, cadrul emotional in care are loc traseaza modul in care te vei raporta la experientele noi si la schimbarile din viata ta.

Copilul preia emotiile si convingerile mamei

Un alt aspect foarte important este constituit de simtamintele mamei, de starea ei emotionala. Daca ea nu si-a rezolvat conflictele emotionale din trecut, convingerile limitative, neputinta, nesiguranta fatul le va absorbi. La nastere se activeaza si se accentueaza traumele mamei din trecut.

De exemplu, daca mamei ii este frica de accidente auto si de ideea de a sofa, cel mai probabil copilul va prelua si va dezvolta ca adult aceasta teama. Anne Givaudan confirma teoria lui Sharon afirmand ca: daca mama are socuri emotionale in timpul sarcinii sau sufera pierderi in familie, fatul preia aceste frici si le manifesta inconstient in viata de adult.

Cand mama se simte sprijinta de tatal

Daca tata este un suport real pentru mama, o sprijina emotional si ii este alaturi in timpul sarcinii,  copilul va avea siguranta de sine si va infrunta schimbarile cu incredere.

Cand mama nu se simte sprijita de tatal

In schimb, daca mama se simte singura, nepunticioasa, daca trebuie sa infrunte singura sarcina si provocarile ce apar pe parcurs, copilul va fi ezitant si nu va avea incredere in el.

Primele 45 de minute dupa nastere pot face o diferenta in viata viitorului adult

Un moment extrem de important este cel al nasterii. Exista o serie de studii stiintifice care arata ca este foarte important ca in primele 45 de minute dupa nastere bebelusul sa intre in contact cu mama.  Daca fatul este lasat la pieptul mamei se creeaza  niste conexiuni neuronale si fizice extrem de pozitive pentru viata copilului. Primul contact cu ochii mamei, cu pielea mamei, cu vocea mamei ii va induce fatului o stare de siguranta, de sprijin, se va simti vazut si apreciat.

Cu toate acestea protocoalele medicale sunt contraintuitive  pentru dezvoltarea copilului, in multe cazuri bebelusul fiind separat de mama. Asa apare si se va dezvolta ulterior copilului si adultului sentimentul de separare de lume. Sentimentul de neapartenenta. Apare senzatia de abandon si de izolare.

Daca mama se manifesta critic referitor la aspectul fizic al bebelusului, copilul isi va forma convingerea ca nu este suficient de frumos pentru a fi iubit.

Cand mama sau tatal isi doresc un copil de alt sex

Daca parintii au dorit un alt sex al copilului, acesta va trai o puternica rana de respingere. Intelege din atitudinea mamei ca nu este bine asa cum este, ca nu este sufiecient de bun pentru ca mama si tata sa-l iubeasca; ei vor face eforturi sa devina fata sau baiatul dorit de parinti : fetele vor fi mai baietoase, iar baietii vor fi mai mult in energia feminina. Este de recomandat ca parintii sa accepte sexul fatului si sa fie recunoscatori ca este perfect exact asa cum este.

Efectul separararii  bebelusului  de mama

Daca bebelusul a fost separat de mama, se vor putea dezvolta cu usurinta stari depresive (starea de siguranta). Bebelusul constientizeaza ca lumea nu este un loc sigur, ca nevoile lui nu conteaza, ca nu este dorit.

In cazul nasterii mele, am fost luata de langa mama si pusa imediat intr-un incubator. Chiar daca aceste actiuni medicale au avut un argument puternic, eu am dezvoltat convingerea ca autoritatii (medicului) nu ii pasa de mine, de nevoile si de emotiile mele. Si acesta convingere m-a urmarit toata viata.

Daca copiii au fost abandonati sau lasati in grija altcuiva (adoptati), vor depune eforturi in permanenta sa merite dragoste, atentie, afectiune. Ei vor trai un sentiment de respingere, vor considera ca nu sunt suficienti de buni si vor avea dificultati in a-si forma relatii de durata cu altii.

Vestea buna este ca putem sa ne nastem din nou si sa ne schimbam crezul convingerilor de la nastere! Regula de baza este ca sa lucram prima data pe relatia cu parintii pentru ca reimprentarea nasterii sa poata sa aiba loc atat la nivel emotional, spiritual, mental cat si corporal. 

Am descoperit si iti impartasesc cu drag un instrument extraordinar de a ne schimba trecutul si, implicit, si prezentul. Cu reimprentarea nasterii te poti intoarce in uterul mamei si iti poti reimprima experienta nasterii, ceea ce iti va schimba nivelul de energie, starea de spirit și bunastarea in prezent.

Sunt convinsa ca multi dintre noi nici nu stim cat de important este momentul nasterii!

Primul pas pe care te sfatuiesc sa il faci in acest sens este sa iti rogi mama (sau o alta persoana din familie in cazul in care ea nu mai este in viata) sa iti ofere cat mai multe detalii despre conceptia si nasterea ta:

  •  te-ai nascut natural, prematur, prin cezariana sau alt tip de nastere?
  • a fost o nastere usoara sau au fost complicatii la nastere?
  • ai fost dorit(a)?
  • parintii tai au fost fericiti la aflarea vestii ca vei veni pe lume?
  • ati petrecut primele 45 de minute impreuna sau ai fost dus(a) in alta camera?
  • parintii tai si-au dorit sa fii fata/baiat?

Pentru inceput, fa rost de aceste informatii si petrece timp cu tine la aflarea acestora. Poate ca unele dintre ele vor deschide rani adanci sau poate ca altele te vor bucura.

P.s Am o veste buna pentru tine, Sharon King a acceptat invitatia de a veni in Romania la finalul lunii mai. Daca vrei sa fii printre primele persoane care afla de eveniment, te invitam sa te inscrii le Lista de asteptare 

 

Sa-ti fie de folos!

Alina Finta

Fondatoarea Evoluam Impreuna’ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”