3 mituri ale medicinii tradiţionale desfiinţate de Noua Medicină Germană
O perspectivă spirituală asupra arhetipurilor feminităţii
3 mituri ale medicinii tradiţionale desfiinţate de Noua Medicină Germană
O perspectivă spirituală asupra arhetipurilor feminităţii

Interviu cu Oana Stoianovici: cea mai frecventă frustrare a femeii moderne este „nu ştiu să fiu femeie, am pierdut arta”

 

De mai bine de 11 ani, Oana Stoianovici este coach transformational. In ultimii ani, si-a concentrat atentia asupra practicilor de vindecare a traumei si a ajutat un numar mare de femei sa se reconecteze la propria feminitate si senzualitate.

In interviul de mai jos, am discutat cu Oana despre femeia moderna si despre posibile solutii prin care aceasta isi poate recapata calitatile feminine prin recrearea conexiunii cu fetita interioara, cat si cu mama.

  1. Ce te-a determinat sa renunti la o pozitie de top in zona leadership-ului pentru a deveni coach transformational in materie de feminitate?

O nevoie interioara, pe care atunci nu am constientizat-o clar, de a fi fericita in pielea mea de femeie, de a ma putea simti natural si feminin in timp ce conduc proiecte mari si de impact.

  1. Din punctul tau de vedere, ce NU este feminitatea?

Nu este un rol pe care il joci ca sa obtii lucruri. Nu este o atitudine predefinita sau stereotipuri care devin retete prefabricate si care incadreaza femeile in standarde nerealiste. Femeia-barbat, femeia fragila, mama care se sacrifica sunt roluri pe care poate le experimentam la un moment dat sau circumstantele ne impun, dar asta nu inseamna ca feminitatea noastra se defineste asa. Femeile sunt fiinte foarte complexe, creaturi originare, cu o viata interioara bogata si plina de nuante.

  1. Care este cea mai des intalnita rana interioara a femeilor pe care ai observat-o de-a lungul workshop-urilor pe care le-ai sustinut?

Azi, principala rana este separarea de propria lor feminitate si are un impact mare in toate zonele vietii. Am vorbit cu multe femei in ultimii doi ani si cea mai frecventa frustrare este „nu stiu sa fiu femeie, am pierdut arta”. Si aceasta experienta vine din faptul ca ne-am pierdut reperele si nu avem o viziune si nici o structura de sprijin vie care sa ne ofere o cale catre a inflori ca femei. In munca pe care o fac reconstruim exact asta. Nu este o viziune specifica pe care o impun eu din afara femeilor, nici nu cred in aceasta abordare, ci mai degraba le sprijin pe femei sa invete cum sa-si construiasca un climat safe, optim care sa le ajute intai sa se relaxeze si apoi sa-si inceapa cercetarea interioara. Viziunea si arta de a fi femeie se naste firesc cand climatul este potrivit.

  1. Ce impact are relatia dintre o fetita si mama sa in construirea feminitatii si senzualitatii celei dintai? Dar relatia cu tatal sau?

Relatia cu mama este esentiala pentru ca vrand, nevrand preluam reperul ei feminitatii ei. De cele mai multe ori suntem diferite si nu exista libertatea de a parcurge traseul nostru pentru a ne descoperi. Simtim vinovatie atunci cand ne separam de mama pentru a ne defini sau ne simtim sufocate daca ramanem. Si nici mama nu se simte libera sa ne dea drumul sau sa ne sprijine pentru ca are perceptia ca pierde ceva. In realitate lipsesc din cultura noastra moderna ritualurile de trecere care ne permit cu onoare si iubire sa luam ce avem mai bun din trecut si sa construim un alt viitor mai expresiv. Pina la urma asta este menirea urmatoarei generatii.

Acest lucru se aplica si definitiei feminitatii. Se impune un context mai larg care sa ne dea voie sa exprimam tot ce suntem. Senzualitatea noastra sau mai degraba absenta ei, pentru ca de cele mai multe ori pierdem contactul cu ea destul de devreme, este un aspect important si are directa legatura cu capacitatea parintilor nostri de a fi liberi. Libertatea ca stare de spirit este necesara pentru activarea si accesarea senzualitatii. De senzualitatea noastra depinde capacitatea noastra de a fi vii, de a crea, de a ne exprima. Mama este cea care sa ne ghideze si sa ne arate cum sa o accesam si cum sa ne-o asumam, iar tata ar fi important sa o valideze sanatos, sa o aprecieze la mama noastra care este partenera lui si la noi care suntem fructul iubirii lor. De cum curge iubirea si senzualitatea intre parintii nostri depinde cat de in siguranta ne simtim noi sa ne dam voie sa fim naturali.

  1. Cum ar putea femeia moderna sa gaseasca un echilibru intre exprimarea vulnerabilitatii sale si o manifestare onesta a puterii sale interioare?

Vulnerabilitatea si puterea nu sunt in conflict, de fapt au nevoie una de  cealalta. Sunt intelese gresit si de aici confuzia principala. Puterea nu inseamna forta si arata diferit pentru o femeie decat pentru un barbat. La o femeie, puterea se naste cand ea invata sa stapaneasca acele calitati feminine precum intuitia, capacitatea de a simti, receptivitatea, fluiditatea si pentru ca sa accesezi toate aceste calitati iti trebuie vulnerrabilitate. Vulnerabilitate inteleasa ca o stare de deschidere si de sensibilitate.

Echilibrul apare cand intelegi ca pentru a ramane vulnerabila si astfel feminina trebuie sa fii puternica. O femeie isi da voie sa se arate doar cand se simte protejata. Puterea ei constientizata o protejeaza.

  1. Exista o conexiune stransa intre manifestarea feminitatii si exprimarea potentialului creativ? De unde izvoraste aceasta?

Sursa este una si aceeasi. Esenta feminina, energia feminitatii este sursa creativitatii atat la o femeie cat si la un barbat. O simtim in corp, in inima si cand invatam sa ne conectam cu ea, avem acces la un flux continuu de energie si astfel de creativitate. Ea este energia vietii.

  1. Cum ne putem mentine feminitatea in conditiile in care indeplinim mai multe roluri simultan: mama, sotie, femeie de afaceri, sora, prietena?

Toata aceste roluri sunt expresii ale feminitatii, ele arata complexitatea noastra. Noi putem straluci si mentine aceasta stare cand invatam cum sa lucram cu energia feminitatii noastre care le mentine pe toate in existenta, care ne da viata si suflu si ne poate directiona si ne poate invata cum sa atingem acel echilibru interior care sa ne permita sa curgem natural cu ce avem de facut si mai ales sa avem grija de noi in timp ce avem grija de ceilalti.

  1. In perioada 10-14 august 2015 vei sustine o Tabara de Feminitate in care femeile vor fi sustinute sa se reconecteze la feminitatea lor prin intermediul unor practici si ritualuri de constientizare si vindecare. Cui se adreseaza, mai exact, acest retreat si care sunt beneficiile de a participa intr-o astfel de tabara?

Se adreseaza tuturor femeilor care doresc sa se reintoarca la feminitatea lor sau care activand-o deja vor sa aprofundeze relatia lor interioara cu fetita care au fost, cu mama lor si cu senzualitatea lor. Retreatul este centrat pe relatia cu mama ca o sursa de activare a senzualitatii noastre si de a straluci. Cand o femeie isi da voie sa-si activeze senzualitatea, sa si-o cunoasca, devine misterul care deschide ferestre catre sufletele ingerilor. Devine un dar.

Concret, femeile pot sa invete cum sa-si activeze si sa-si cultive esenta feminina, cum sa devina puternice si sa aiba incredere in feminitatea lor si cum sa o foloseasca pentru a-si implini intentiile. Se pot transforma rani vechi si ani de blocaj in zone importante – fertilitate, relatia cu barbatii, creativitatea si capacitatea de a simti bucurie radianta, expresivitate si leadership. Le astept cu drag si le promit o experinta de exceptie iar voua va multumesc pentru acest interviu.

Daca doresti sa te afli mai multe detalii despre tabara de feminitate sustinuta de Oana Stoianovici, apasa aici.‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”