Te-ai gandit pana acum ca de fapt nu problemelele iti incurca viata, ci emotiile pe care le simti pentru ca ai acele probleme in viata ta?
In randurile urmatoare iti vom prezenta cele mai importante idei extrase din documentarul “Emotia”. Daca doresti sa vizionezi filmul in intregime subtitrat in limba romana, il gasesti in josul articolului.
Desi avem capacitatea de a ne constientiza emotiile, acestea apartin mintii subconstiente care este de 1.000 de ori mai puternica decat mintea constienta.
In Antichitate, se considera ca emotiile sunt generate de anumite organe.
De exemplu, furia este generata de ficat. Persoanele care beau isi suprasolicita ficatul si adesea sunt furioase. Acelasi lucru este valabil si in cazul plamanilor. Plamanii produc supararea, iar cei care au multe suparari in viata, au de obicei probleme pulmonare.
Cercetarile stiintifice din zilele noastre atesta descoperirile din Antichitate si chiar le continua.
Astfel, aflam ca fiecare emotie are vibratia sa unica si ca atunci cand simtim o emotie, ceea ce simtim de fapt este energia ei. De exemplu, furia si supararea sunt stari asemanatoare, insa vibratia fiecareia este unica
Insa te-ai intrebat vreodata de ce tindem sa ne ascundem sau sa neglijam emotiile negative in loc sa cautam o cale de a le vindeca?
Deoarece inca din copilarie am fost invatati sa ne opunem starilor care nu ne fac sa ne simtim bine, cu timpul, emotiile tind sa se acumuleze si sa dea nastere unor boli nedorite.
In momentul in care simtim intens o emotie negativa, ea ne acapareaza corpul fizic si energetic, isi lasa amprenta in tesuturile noastre, avand drept rezultat boala.
Nu ti s-a intamplat si tie ca intr-un moment in care ai fost foarte furio(a)s(a) sa simti ca esti pe punctul “sa explodezi”? Mai mult decat atat, nu ti s-a intamplat sa retraiesti acea emotie mai tarziu, cand doar iti aminteai intamplarea care te-a infuriat?
Fiecare emotie este o inregistrare a trecutului, iar corpul nostru nu cunoaste diferenta intre o emotie traita ca rezultat al unei experiente sau o emotie creata de mintea noastra.
Mai mult decat atat, in momentul in care o emotie dureaza mai mult de cateva sau cateva zile, ea devine deja stare de spirit.
De exemplu, daca o persoana iti spune ca se simte bine in urma unei experiente pe care a trait-o acum cateva zile, ea a memorat acea reactie emotionala.
Iar in momentul in care o reactie emotionala dureaza luni sau ani de zile, atunci acest lucru se numeste temperament.
Unul dintre minusurile medicinii occidentale este ca trateaza doar efectul, insa nu si cauza unei boli.
Astfel se explica faptul ca desi iei pastille pentru o anumita durere si aceasta dispare temporar, in timp durerea revine si te simti de parca nici nu ai tratat-o initial. Acest lucru se datoreaza bagajului tau emotional, emotiilor tale care raman captive si iti cer atentia prin intermediul durerilor pentru a fi vindecate.
Ai observat ca exista oameni care desi au un stil de viata sanatos (fac sport regulat, au o alimentatie echilibrata, dorm suficient) “se trezesc” cu boli incurabile precum cancerul si starnesc uimirea celor din jur?
Acest lucru este posibil din cauza emotiilor captive care nu au fost constientizate, analizate sau vindecate.
Asadar, primul pas catre eliberarea de emotiile negative este constientizarea lor. Insa ce poti face odata ce ai ajuns sa-ti intelegi emotiile? Iata mai jos cateva sugestii:
Daca ideile de mai sus ti-au trezit interesul, atunci te invit sa vizionezi documentarul “Emotia” de mai jos.
Care este emotia care iti este cel mai dificil de acceptat la cei din jurul tau? Raspunsul la acesta intrebare este cheia pentru a constientiza emotia pe care nu o accepti inca la tine. De astazi poti sa incepi sa te imprietenesti cu emotiile tale, pentru a avea mai multa liniste in viata ta.
Cu drag,
Alina Finta
Fondatoarea Evoluam Impreuna
‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ‘ ” ”