Fii egoistă și-ți vei îndeplini misiunea!
32 de lecții învățate despre Misiunea mea până la 32 de ani
Dacă judeci un pește după abilitatea sa de a se urca în copaci, el va trăi toată viața cu impresia că nu este deștept.
Albert Einstein spunea aceste cuvinte acum mai bine de 100 de ani, dar iată că sunt atât de valabile și astăzi.
Presiunea la care suntem expuse zi de zi, chiar din primii ani de viață, mă duce cu gândul că nu suntem doar niște pești judecați după abilitatea noastră de a ne urca în copaci, ci și după capacitatea noastră de a zbura.
Am ajuns să trăim departe de dorințele autentice ale Sufletului nostru doar ca să ne aliniem cu cei pe care îi considerăm mai buni decât noi.
Absurd. Nu-i asa?
Sper că exemplul pe care ți-l voi da mai jos va fi suficient de sugestiv pentru ceea ce urmează să-ți împărtășesc.
***
Am o bună prietenă pe nume Ștefania.
Ștefania face niște picturi de-a dreptul divine.
Ușurința prin care îmbină culorile pe pânză, răbdarea și dedicarea de a petrece chiar săptămâni întregi în fața unui tablou, naturalețea cu care vorbește despre ceea ce face, sunt pentru mine dovezi reale că aceasta este Misiunea ei.
Zilele trecute îi povesteam despre subiectele pe care vreau să le abordez într-un webinar pe care îl pregătesc despre misiunea personală și, brusc, am văzut cum își pleacă privirea.
Când am întrebat-o ce s-a întâmplat, mi-a dat un răspuns pe care l-am auzit de atât de multe ori:
Da, Alina, ce faci tu chiar e special. Mi-ar plăcea să am și eu o Misiune măreață precum a ta! Cum pot schimba viața oamenilor prin niște tablouri pe pânză? Toată lumea poate să facă ce fac eu!
Degeaba i-am explicat că eu nu aș putea să pictez vreodată așa cum o face ea, chiar dacă aș urma cursuri și lecții de pictură, dar ea se încăpățâna să-mi spună:
E mai special să ajuți oameni decât să pictezi!
Atunci am înțeles că Ștefania, ca multe alte femei, își neagă darurile și talentele naturale, daruri prin care poate schimba lumea.
***
Cum îți trădezi Sufletul (și habar n-ai că faci asta)
Știi cum se vede exemplul de mai sus la nivel de Suflet?
Ca o trădare.
Dacă ai citit cărți de spiritualitate, știi deja că Sufletul își alege, înainte de a se naște, ceea ce urmează să experimenteze pe Pământ. Inclusiv darurile, talentele și provocările cu care se confruntă.
Dacă talentul pe care Ștefania l-a ales la nivel de suflet este capacitatea de a-i atinge pe ceilalți prin picturile sale, iar ei nu i se pare mare lucru acest dar, ea își încalcă alegerea pe care a făcut-o la nivelul cel mai profund.
Pentru că, nu întâmplător, ea a ales să aducă frumusețea oamenilor prin pictură, iar eu să sprijin mii de femei să-și descopere Misiunea.
Sufletul își planifică Misiunea în funcție de ariile vieții pe care vrea să le experimenteze pe Pământ astfel încât să evolueze în această existență.
Știi ce provocare stă în spatele mitului că misiunea altcuiva este mai specială decât a ta?
Comparația.
E ca o prăpastie care stă între tine și misiunea ta.
Pe măsură ce îi urci pe ceilalți pe piedestal și îi consideri mai buni sau mai speciali decât tine, pe atât prăpastia devine din ce în ce mai mare și pare că te înghite.
Mitul cum că misiunea altora e mai specială decât a ta vine din faptul că îi pui undeva, sus, pe cei cu funcții înalte: doctori, profesori, avocați, oameni de știință, oameni de afaceri, mentori spirituali.
Eu una, când eram mică, mereu mă întrebam:
De ce spunem doar “domnul doctor”, dar nu și “domnul gunoier”, “domnul vânzător”, “doamna femeie de serviciu”, “doamna florăreasă”?
De ce unul e “domnul avocat”, iar altul e “un simplu grădinar”?
Pentru că asta ne-a transmis societatea, iar noi nu ne-am opus.
Și pe măsură ce am crezut că domnul doctor care salvează vieți e mai special decât pictorul care-și murdărește mâinile, dar atinge sufletele oamenilor, pe atât ne-am îndepărtat de unicitatea noastră.
Știu, știu, unicitatea e privită ca un clișeu, dar spune-mi:
- Sunt două voci identice în lumea muzicală?
- E vreun scriitor care redă poveștile ca altul?
- Mai e cineva în lumea asta care pictează așa cum o face prietena mea, Ștefania?
Ei bine, nu.
Unicitatea ta e un dar de neprețuit, iar fiecare Suflet care este aici pe Pământ are în egală măsură o misiune la fel de importantă în forma în care el are nevoie sau decide să și-o manifeste.
Așa că, de fiecare dată când vei mai simți să te compari cu altcineva, amintește-ți:
Nicio Misiune nu este mai importantă decât alta.
Cea mai importantă Misiune este cea care dă sens și semnificație vieții tale și vine din darurile tale și din experiența proprie.
Și încă ceva:
Dacă tu ai trăi Misiunea persoanei pe care o vezi mai specială decât tine, ai observa că nu te împlinește. Din simplul motiv că nu este a ta 🙂
17 Comments
Multumesc pentru acest articol care ma readuce pe calea misiunii mele.
Indiferent de misiunea pe care o avem, cunoscută sau nu încă, toți avem un rost in lumea asta, toți „schimbam in bine viata a cel puțin o ființă. Poate ca nu realizam, dar toți suntem importanti in felul nostru. Păcat ca am fost educați ca nu este asa. Iar aceste cutume sunt greu de depasit.
Wow. Super articolul. Mi s-a facut pielea de găină pe alocuri.
Mulțumesc!
Mulțumesc Alina ! În felul acesta îmi aduc aminte de audiobook. Nu, nu l-am terminat. Sunt pe cale…..
Multumesc 🙏este o informatie de la Dumnezeu de care are nevoie sufletul ,care a venit la timpul potrivit DUMNEZEU să te binecuvinteze🙏🙏😘
Buna Alina, Imi permit sa fac un comentariu cu toata smerenia si mai ales in cunostinta de cauza, adica cunoscandu-te pe tine, munca extraordinara pe care o faci in cadrul misiunii tale personale. Mesajul de mai sus e luminos, dar e pus in umbra de confuzia dintre profesii, meserii si functii. Misiunea personala e legata de talente si capacitati innascute si nu de studii sau pozitii sociale. In acelasi timp studiile arata capacitati si talente si se presupun direct legate de implinirea misiunii personale, asa cum anumite pozitii sociale ar putea sau ar trebui sa fie legate de o misiune personala. Iti multumesc!
Cata incredere ne dai, Alina!
Sensul vieții. Ce este el. Să-l descoperi și cu talentul tău unic să aduci valoare celorlalți. Cum știi însă că l-ai găsit. Este atunci cand faci acel lucru cu toată pasiunea fără să te gândești la recompensă.
….si pentru ca nu am fost invatati sa apreciem fiecare om in felul sau si sa ne uitam la sufletele oamenilor, ci doar la functia lor sau la partea „materiala” a lor. Pana la urma toti avem nevoie unii de altii…si doctorul, avocatul, directorul are nevoie de gunoaier, vanzator, pictor…etc.
Da, sugestiv articol! Felicitari Alina Marioara!
Alina, esti minunată! Iubesc vocea ta! Audiobook-ul e extraordinar! Abia aștept sa vină dimineața, ” sa ne bem cafeaua împreună „!
Foarte bun și plin de învățăminte articolul!
Felicitări pentru tot ceea ce faci!
Te îmbrățișez, cu drag!🤗
Draga Alina, ai atat de multa dreptate. Nu pot decat sa ma bucur ca tu ai acest dar de a intelege si a impartasi cu femeile ce vor sa inteleaga mai bine, misiunea lor, ceea ce unele dintre noi am descoperit in ani de cautari si zbateri. Mi as fi dorit ca la 20 , chiar si 30 de ani cineva sa mi deschida ochii. Tu esti o deschizatoare de ochi ai sufletelor noastre😘
Multumesc cu recunoștință, m-am regăsit pe mine când am citit mesajul tău.
Doresc să am un nou început în viața mea.
Intenția mea este să mă concentrez pe Sinele meu și să mă cunosc pe mine, deoarece am rătăcit foarte mult în viață și am ales cariera uitând de mine.
Multumesc.
Mulțumesc pentru acest minunat articol din care pot învata si eu.Cert este ca deși citesc,învăț lucruri noi, Dorindu-mi schimbări si Conștientizări – Practica este doar la inceput si gândurile mi se rătăcesc adesea.Imi doresc ca impreuna sa reușesc sa devin un Nou Eu! Fie ca noi toti sa evoluam impreuna!
Bine explicat,adevarat si foarte important ! Multumesc !
Adevarat,draga Alina. Nu facem nimic intamplator. Avem o misiune de indeplinit , de aceea, nici frate geaman daca ne este nu-i putem prelua alegerile..
Multumesc cu recunostinta pentru informatia benifica sufletului meu 💐🙏😘
Mulțumesc 🤗