add share buttons

banner-conferinta-pilotarea-mortii_2_1 (1)

Imagineaza-ti ca o persoana apropiata este pe punctul de a parasi acest corp fizic.

Indiferent de suferinta pe care o resimti din cauza despartirii de ea, te confrunti cu un sentiment de neputinta. Iti doresti sa o ajuti si sa-i usurezi trecerea, insa nu stii cum sa faci acest lucru. Iti doresti sa o sprijini si altfel decat prin cuvinte, insa nu stii ce altceva i-ar fi de folos in acest moment crucial.

Desi moartea este un fenomen firesc, ea are un carcater puternic de imprevizibilitate.

Niciodata nu stim cand are loc, tocmai de aceea, suntem surprinsi de fiecare data. In astfel de momente, suntem coplesiti de sentimentele fata de persoana care incheie acest ciclu de viata, nefiind constienti ca putem fi un adevarat sprijin pentru aceasta.

Cursul “Pilotarea mortii” este un curs practic prin intermediul caruia vom invata cum putem ajuta o persoana muribunda in momentul in care ea paraseste aceasta viata. Asa cum exista un curs practic de prim ajutor pentru orice persoana vrea sa fie de folos celor aflati in nevoie, astfel a fost gandit si acest curs: pentru a ajuta orice persoana care se afla pe punctul de a “trece dincolo” indiferent daca avem o specializare medicala sau nu.

Ce vei invata la acest curs?

 • Vei intelege fenomenul mortii si etapele acestei treceri
 • Vei afla cum poti oferi asistenta spirituala, emotionala si psihologica inainte de decesul unei persoane (cu luni, saptamani, zile sau ore inainte decorporarii)
 • Care sunt semnele care arata ca o persoana se apropie de moarte
 • Comportamentul dezirabil in timpul decesului (atat pentru familie, cat si pentru persoane necunoscute care pot asista la acest fenomen)
 • Vei intelege cum sa fii de folos muribundului astfel incat sa il ajuti sa nu stagneze in procesul de trecere
 • Vei descoperi o serie de modalitati de protectie prin care poti ajuta muribundul sa faca trecerea mai usor
 • Vei afla care este atitudinea pe care cei ramasi in planul fizic ar trebui sa o aiba fata de cel decorporat
 • Vei invata cum poti sprijini familia decedatului pentru o perioada scurta (de la 3 la 24 de ore)
 • Vei afla cum poti ajuta decedatul si familia acestuia intre deces si inmormantare, cat si in urmatoarele 40 de zile de la deces

Vin si eu la eveniment!

Acest curs este pentru tine daca:

 • O persoana apropiata tie (membru al familiei, prieten, cunostinta) se apropie de pragul mortii si iti doresti sa intelegi atat acest fenomen, cat si modalitatea in care ii poti fi ei de folos in aceste momente
 • Vrei sa afli cum te poti detasa de sentimentele pe care le ai fata de aceasta si cum poti intelege ca misiunea ei s-a incheiat astfel incat sa-i poti acorda un ajutor real in Marea Trecere
 • Iti doresti sa stii cum o poti sprijini din punct de vedere spiritual, emotional si psihologic inainte de a parasi acest corp, cat si dupa
 • Ai suferit enorm din cauza mortii unei persoane apropiate si iti este teama de reactia ta in momentul in care o alta persoana draga tie va parasi corpul fizic
 • Simti ca moartea este un fenomen firesc si vrei sa fii de folos tuturor celor care trec prin aceasta experienta, indiferent daca sunt persoane apropiate sau necunoscuti

Acest curs se adreseaza urmatoarelor 3 categorii de persoane:

 • Toti care doresc sa stie cum pot facilita moartea unei persoane apropiate fara a avea statutul de personal medical calificat
 • Personalul medical calificat (asistentii medicali) – in acest caz se va face referinta la specificul medical, si vor fi folositi termeni de specialitate cu privire la cauza decesului si actiunile concrete in ajutoratea muribundului, utilizand tehnica medicala
 • Medici si profesori universitari in domeniul medical – rolul cursului include intelegerea Medicinii si a Fizicii cuantice, inclusiv utilizarea unor aparate de ultimă generatie pentru monitorizarea fenomenului in sine si progresul cunoașterii pe această ultima frontier

Vin si eu la eveniment!

Echipament pentru curs:

Avand in vedere ca vom efectua o serie de exercitii practice care sa simuleze raportul moribund-asistent, vei avea nevoie de haine lejere si de un izopren.

Cine va sustine conferinta?

Ovidiu Victor Cosbuc este doctor in stiinte orientale, antropolog si explorator, se ocupa de ancestral, samanism si a efectuat expeditii in Asia, India, Himalaya, Nepal, America Centrala si de Sud, Drumul Incasilor.

In urma unui accident, el a trait experienta mortii clinice, moment in care i-au fost revelate adevaruri despre drumul pe care sufletul uman il are de parcurs atunci cand se confrunta cu acest fenomen.

Desi experienta a durat aproximativ 4 minute, el a resimtit trecerea temporala a doua saptamani. In aceste momente, nu numai ca a vazut evenimente din viitorul sau (care s-au indeplinit in proportie de 80%), insa si-a schimbat radical parerea despre conceptul de “divinitate”.

Deoarece experienta directa a mortii clinice pe care a trait-o a avut un impact urias in viata sa, el a efectuat o serie de cercetari pe acest subiect in cadrul Clinicii Careggi la Universitatea din Florenta.

Cursul “Pilotarea mortii” a luat nastere dintr-un curs pe care Ovidiu l-a sustinut la Universitatea din Florenta avand un public numeros de 204 studenti medici si paramedici.

Obiectivul cursului era acela de a pregati personalul medical calificat in a putea asista practic si eficient pesoanele din Terapia intensiva a spitalelor, bolnavii terminali  si pe cei ce mor in special cu ocazia accidentelor zilnice.

In prezent, Ovidiu Cosbuc isi doreste sa continue aceste cursuri si in Romania pentru a ajuta oamenii sa inteleaga ca moartea este doar un proces firesc din evolutia noastra ca fiinte cosmice, oferindu-ne o viziune mai ampla decat cea prezentata de dogma crestina.

Cand?

7 – 8 noiembrie 2015, orele 09:30 – 19:30

Unde?

Locatia va fi anuntata ulterior celor inscrisi.

Cat?

 • 250 ron pentru cei care achita pana pe 30 octombrie
 • 290 ron pentru cei care achita dupa 30 octombrie
 • 410 ron pentru 2 persoane din aceeasi familie daca achita pana pe 30 octombrie
 • 520 ron pentru 2 persoane din aceeasi familie care achita dupa 30 octombrie

Pensionarii si studentii au reducere de 30% din valoarea cursului, pe baza unui document justificat.

! Cursul se desfasoara in 3 weekend-uri, cumuland un total de 50 de ore. Cursul prezentat mai sus se adreseaza tuturor categoriilor de persoane, insa urmatoarele 2 module sunt dedicate personalului medical, insa acestea vor avea loc anul viitor. La finalul celor 3 module, va exista un examen pentru a evalua cunostintele practice pe care cursantii le-au dobandit.

Vin si eu la eveniment!

Daca iti doresti sa te inscrii la curs, completeaza acest formular de inregistrare. Mai multe informatii despre cum poti efectua plata vei primi pe mail in urma completarii formularului.

Pentru alte informatii si inscrieri puteti sa ne contactati pe adresa de email evenimente@evoluamimpreuna.ro sau la telefon 0723 860 560 Lavinia (de luni pana vineri in intervalul orar 10.00 – 18.00).

Va asteptam cu drag!

Evoluam Impreuna & Ovidiu Cosbuc

www.evoluamimpreuna.ro