Autovindecare prin yoga cu Scoala Iubirii

11053088_1620209508222120_3189152538601019532_n

Astazi va propun un exercitiu de imaginatie. Cum ar fi sa nu mai separam viata spirituala de cea de zi cu zi. Sa intrepatrundem liniile, pana ce ideea ca practica spirituala este rezervata calugarilor care se ascund si mediteaza in singuratate va disparea usor. Divinul poate fi autentic si practicat in fiecare clipa. Lumina poate straluci si in societate, nu doar intr-o pestera sau o manastire.

Asa ca ceea ce faci pe salteaua de yoga reprezinta o analogie pentru ceea ce faci in viata de zi cu zi. Daca esti prezent pe salteaua de yoga, esti prezent si in viata ta. Daca te judeci si te compari cu altii cand esti pe saltea, asa faci si in viata. Daca iti doresti si lucrezi pentru a-ti atinge potentialul maxim pe saltea, asa vei face si in viata. Daca vom lasa practica spirituala sa penetreze fiecare aspect al existentei, putem crea relatiile personale si profesionale pe care ni le dorim.

Acesta este mesajul pe care vrem sa-l trasmitem prin Scoala Iubirii, proiectul ce inglobeaza cursuri de yoga, tabere spirituale si o multitudine de tehnici pentru vindecare: ”Viata intreaga ar trebui sa fie o continua meditatie si asa cum mergem la sala, alergam, avem grija de corpul nostru fizic, tot asa trebuie sa avem grija si de energia ce curge prin noi, pentru ca ea este cea care dicteaza starea noastra de sanatate. Bolile fizice, starile proaste de constiinta, toate sunt tulburari ale energiei si centrilor energetici care se manifesta apoi in planul fizic”, explica Andreea Lada, fondator al scolii.

Scoala Iubirii organizeaza clase de yoga tibetana, diferite de ceea ce gasiti in Bucuresti prin elementul suplimentar pe care il aduc in timpul orei si anume constientizarea fiecarei asane, aspect care este de fapt cel mai important in yoga. Exercitiile sunt dinamice si au in vedere activarea fiecarei chakre, nu doar prin miscare, ci si prin sunet (rostirea unor mantre) si respiratie. Mai important decat executia perfecta a unei asane este constientizarea energiei care se acumuleaza in anumite parti ale corpului, vizualizarea si eliminarea blocajelor.

Deoarece in urma unor astfel de sedinte de yoga mintea se linisteste si se atinge o stare de liniste si pace, asemanatoare celei dinainte de meditatie clasele se incheie cu cate o meditatie sau o tehnica de respiratie. In ultima perioada s-au realizat multe studii prin care s-a demonstrat ca meditatia aduce beneficii in special asupra functiilor cognitive (memorie, invatare, atentie), sanatatii emotionale (abilitate de a gestiona emotiile, deschidere, creativitate, atitudine pozitive, fericire, nivel scazut de stres), dar si asupra corpului (risc mai mic de probleme cardiace, imunitate crescuta si longevitate).

Atat cercetarile stiintifice despre meditatie, cat si observatiile din hipnoterapie reprezinta un important pas in a intelege cum mintea afecteaza corpul prin accesarea unor anumite stari de transa si a subconstientului. Atat in meditatie, cat si hipnoza se acceseaza starile Alfa si Teta ale mintii. Acestea sunt vibratii atat de ridicate ale constiintei incat comunicarea intre minte si corp (intre emisfera stanga si cea dreapta) se realizeaza mult mai fluent si coerent. In starea Alfa, creierul emite unde mai lungi decat in stare normala – practic o reflectie a starii de calm si atentie. In meditatia profunda de exemplu, hartile electroencefalogramelor indica o stare teta, mult mai inalta ca si vibratie, pe care o accesam de obice intre somn si veghe. In aceasta stare, creierul este si mai receptiv acolo unde mintea isi concentreaza intentia si putem astfel sa aplicam tehnici de autovindecare, iar in loc sa mergem la psiholog putem fi noi singuri cei care ne autovindecam.

Clasele de yoga se desfasoara in fiecare joi, intre 19.30-21.00 la Blue Aerobic (zona Barbu Vacarescu) si sunt sustinute de Bogdan si Andreea, fondatorii Scolii Iubirii. Prima sedinta este gratuita. Detalii pe www.scoalaiubirii.ro

cover_

 

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns