Programul “Ce nu ne spunem…”, octombrie, la Bucuresti si Ploiesti

1911711_10204206166826741_2918921010310879334_n

“Programul “Ce nu ne spunem atunci cand comunicam” care a avut loc week-endurile trecute, in data de 11 si 12 octombrie la Bucuresti respectiv 18 si 19 octombrie la Ploiesti, a fost unul dintre cele mai practice si revelatoare ateliere din ultima perioada. Ploiestiul a simtit ca prinde puteri nemarginite si este gata de renastere. Cei prezenti au reusit sa-si dea jos mascutele sociale si au scos pana la finalul celei de a doua zi, darurile catre ei si catre noua viata. Au fost doua zile intense, in care “oglinda” ne-a fost cel mai bun tovaras, dusman, iubit, iubita. S-au spus lucrurilor pe nume, s-au depistat tipare de personalitate, de comunicare si ne-am auzit cu adevarat ceea ce comunicam.

Nu ne-a placut de noi, am refuzat, dar apoi ne-am analizat, am intrat adanc in cutia ferecata a sufletului si am facut curat, am deschis geamurile ei si am lasat vantul sa aeriseasca si Soarele sa incalzeasca.

Nu a fost usor, dar nici greu, nici repede, nici incet, a fost cat a trebuit sa fie pentru a ne OBSERVA si nu CRITICA, a ne mangaia si nu a cere sa fim mangaiati, a ne lua in brate si a fi Fermi si iubitori cu noi, redand astfel si celor din jur respectul de sine si dragostea nemarginita fata de propria persoana. Am invatat ca, inainte de a cere de la ceilalti, ar fi bines a ne dam voie sa ne oferam noua ceea ce avem nevoie, apoi celorlalti, care la randul lor vor oferi si ei, este fix ca un circuit trofic.

Toate acestea s-au intamplat doar cu ajutorul celui mai bun dascal, pe numele ei Zoia Zarnescu, care, precum un magician a scos bagheta magica si a atins corzile sufletului celor aflati in sala. A stiut in fiecare moment ce are nevoie fiecare dintre noi si a apasat butonul declansator, cat si vindecator al fiecaruia dintre noi si astfel am putut porni pe drumul initiatic al regasirii.

Ziua de duminica s-a incheiat cum nu se putea mai bine datorita unui alt om frumos si talentat, pe numele ei, Alexandra Dragomir, care a facut intr-adevar “miracole” cu noi si prin noi. Cu doua degete, multa claritate in suflete si minte am desenat lumea din interiorul nostru, impartasind apoi unii cu altii ceea ce se ascunde profund in noi: culoare, muzica, natura, simboluri, intr-un cuvant Bucuria de A FI si Necesitatea de a ne avea unii pe altii, dezbracati de frici, tipare care nu ne apartin si blocaje care nu ne dau voie sa ne desfasuram in Beatitudine.

Plecarea spre casele noastre a fost prelungita de un sir lung de imbratisari, zambete, lacrimi de fericire, schimb de contacte si promisiunea ca fiecare dintre noi va comunica orice, oricand si va darui tot ceea ce a descoperit si imbunatatit la el.”

___

“In cele 2 zile ale workshopului  de la Bucuresti am simtit ca traiesc din nou! Au fost 2 zile incredibil de grozave in care am cunoscut oameni minunati, oameni care mi-au depasit orice asteptare, oameni cu un suflet frumos.

Zoia Zarnescu este o fiinta extraordinara, ca un inger care a aparut in viata mea fix atunci cand aveam nevoie! M-a facut printr-o “vraja” sa-mi deschid sufletul, sa-mi dau seama de lucrurile frumoase din viata mea, de lucrurile care dor si de care imi este dor. Am gasit si solutii la ele! Zoia, fiinta draga, esti minunata si iti multumesc din suflet ca mi-ai readus (dupa plans..) zambetul senin pe chipul meu de copil!

In timpul workshopului ne-am conectat cu energiile noastre si gandurile, am aflat despre tiparele de comunicare si am prins curaj sa ne depasim limitele. A fost extrem de emotionant, dar in acelasi timp captivant si foarte folositor!

Mi-a placut foarte mult activitatea surpriza de la sfarsitul celor 2 zile in care mi-am manifestat creativitatea si mi-am redescoperit talentul la desen de mult uitat si prafuit si am vazut, de asemenea, frumusetea fiecarui participant prin desenul creat.

Va multumesc dragilor ca m-ati incarcat cu energie pozitiva, cu incredere in mine, inspiratie, zambet mai frumos si noi amintiri!”

Carmen si Eliza – participante

Pentru tine cum a fost experienta din cadrul Programului “Ce NU ne spunem atunci cand comunicam?”, cu ce impresii ai plecat dupa doua zila intensive de descoperiri si ce schimbari ai facut deja in viata ta?

Comenteaza cu facebook:

comentarii

Lasă un răspuns